Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
nedjelja, 21.3.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  forum
svijet
feljton
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 3

OPĆINA MURTER NAPOKON DOBILA PROSTORNI PLAN

Odmah u izmjene i dopune

MURTER - Nakon dugih osam godina čekanja općina Murter dobila je svoj prostorni plan koji je odmah u startu, čini se, u totalnoj disharmoniji s prostorom i vremenom.
— On je nedostatan i ne pruža mogućnost turističkog razvoja ovog područja ali zbog nastavljanja radova na rivama i realizacije DPU-a Butine, pa i zbog uvođenja kakvog-takvog reda u prostoru moramo ga prihvatiti — rekao je otvarajući drugu točku dnevnog reda na sjednici Općinskog vijeća predsjednik Ivo Marušić.
MurterZamjerke nedostatnom sluhu za turističku izgradnju ove općine iznijeli su i mnogi drugi članovi Općinskog vijeća. Pripadnici nezavisne liste "Za Murter" zamjerili su nepostojanje jasnog stava o tome "što zapravo hoćemo na ovom prostoru". Naročito su zamjerili što u novom prostornom planu eksplicite stoji da su Modrave dio naselja Betina u općini Tisno "a zna se da većina tamošnjeg prostora pripada Murterinima". Viktor Banov predložio je stoga rješenje u obliku zaključka "u kojem stoji da je nužno odmah u cilju zaštita interesa ove općine nastaviti pregovore s općinom Tisno zbog određenja granica unutar kojih općini Murter mora pripasti većinski dio modravskog prostora." Kako su "nezavisni" vijećnici propustili na početku sjednice zadovoljiti formu i tako "progurati" svoj zaključak kroz točku dnevnog reda, on im nije prošao. Zbog toga su pri glasovanju o prihvaćanju prostornog plana bili protiv i neki od ostalih vijećnika, poput Mile Rameše s liste HSLS-a digli su ruku "za ovakav" plan iako im je "muka što moraju prihvatiti tamo naznačene općinske granice".
Prijedlog prostornog plana na kraju je prošao većinom glasova vijećnika pod sloganom "Bolje ikakav nego nikakav" iako nitko od njih nije zadovoljan njime i opći je stav da treba odmah pristupiti korekcijama i dopunama, inače je proteklih osam godina čekanja otišlo u vjetar.

Mande TURČINOV-JEŽINA
   

Prostorni plan guši umjesto da potiče

Da je novi prostorni plan zapravo kočnica turističkom razvoju općine Murter umjesto da djeluje poticajno i razvojno, s obzirom na njezine prirodne resurse, najbolje je ilustrirao predsjednik Općinskog vijeća Ivo Marušić. Kao eklatantan primjer "zastarjelosti" tek usvojenoga prostornog plana on je naveo pismo namjere Richarda Barišića o ulaganju u turističko-ugostiteljski kompleks koji bi sadržavao diskoklub, kuglanu, kasino..., a za čiju izgradnju ne postoji nikakva mogućnost prema sadašnjem prijedlogu plana.

 
Još u rubrici:
 


PO MODELU PRIMIJENJENOM NA SPLITSKE BAČVICE
"Konstruktor" uređuje Jadriju?


ŠIBENIK DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3