Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
nedjelja, 21.3.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  forum
svijet
feljton
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 3

U DUBROVNIKU OD 1. SVIBNJA NOVI SUSTAV NAPLATE
U GRADSKOM PRIJEVOZU

U AUTOBUSE SA SMART KARTICAMA

Autobusne karte će se uskoro naplaćivati bezgotovinski, uz uporabu smart kartice - Novi sustav naplate putnicima će pružiti i nove mogućnosti, kao što je korištenje jedne karte u određenom vremenskom intervalu, za prelazak iz jednoga autobusa u drugi

Novi elektronski sustav naplate autobusnih karata u javnom gradskom prijevozu, prema najavama iz "Libertasa", trebao bi startati 1. svibnja. Novi tarifni sustav koji je ujedno prvi u Hrvatskoj u dubrovačke će autobuse uvesti za cijenu od 2,4 milijuna kuna slovensko-belgijska tvrtka "AP trans" koja je slične sustave postavila i u najpoznatijim svjetskim metropoloma Singapuru, Berlinu, Rimu, Hongkongu...
U Libertasu autobusne karte će se uskoro naplaćivati bezgotovinskiPodsjetimo, autobusne karte će se uskoro naplaćivati bezgotovinski, uz uporabu smart kartice, a putnicima koji koriste javni gradski prijevoz novi će sustav naplate pružiti i nove mogućnosti.
Prema riječima direktora Libertasa Boža Lasića, na uvođenju novog tarifnog sustava radi se već više od pola godina, a ovih je dana u tijeku montiranje opreme u autobuse. Do prvi svibnja kada će se startati s novim načinom naplate moramo educirati građane o novom sustavu i načinu njegova korištenja. Stoga je u tijeku i tiskanje brošure, a u pripremi su novi cjenici, karte i pokazi, koji će ubuduće biti u elektroničkom obliku. Ono što je novina svakako je uvođenje "prijelaznih karata", odnosno korištenje jedne karte u određenom vremenskom intervalu za prelazak iz jednoga autobusa u drugi. U tom će dijelu cijene karata biti jeftinije, a za ostale se cijene neće mijenjati — kazao je Božo Lasić, dodajući kako će sve eventualne nejasnoće koje se pojave biti rješavane u hodu.
Ovim poslovnim potezom Upravu "Libertasa" očekuju i velike promjene u samoj organizaciji poduzeća, a nakon uvođenja novog tarifnog sustava predviđa se i povećanje godišnjeg prihoda.
Direktor "Libertasa" napominje i da nove smart kartice neće biti moguće falsificirati.
— Upravo zbog velikog broja falsificiranih studentskih i učeničkih pokaza zabilježenih u ovoj godini već od idućeg mjeseca ove će kategorije naših korisnika dobiti nove pokaze.
Oni će biti hologramski zaštićeni i neće ih biti moguće falsificirati — zaključio je Lasić.

Livia SINKOVIĆ
 
Još u rubrici:
 


PRIJEDLOG UPRAVNOG ODBORA HRVATSKOG FONDA
ZA PRIVATIZACIJU VLADI RH
Natječaj za prodaju
"Hotela Srebreno" i "Lapad"


DUBROVNIK DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3