Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
utorak, 16.3.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  tribina
automoto
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 2 od 4

"OMIŠ BY NIGHT"(2)

Od svog novca nabavljao sam
oružje iz inozemstva

Milan BUŠKAIN, Omiš, pukovnik HV-a u mirovini

Nu! U dnevniku Slobodna Dalmacija od 25. veljače 2004. godine, u rubrici "teme dana”, novinar Vuk Đuričić na skandalozan i vratolomni način kriminalizira grad Omiš i njegove čelnike.
Način Vaše pisanije potvrđuje da u dijelu hrvatskog tiska vlada medijski terorizam.
Gospodin Đuričić nakon trinaest godina problematizira omiško političko vodstvo u vremenu velikosrpske agresije na Hrvatsku.
Što ste radili proteklih trinaest godina? Da li razlog leži u činjenici što je gospodin Franić upravo imenovan prvim čovjekom hrvatske policije? Kažem, možda.
Nemam ni pravo, a nemam ni kvalifikacije, a nemam ni jednog jedinog razloga ni motiva da bih branio gospodu Franića, onodobnoga gradonačelnika Omiša, i Milana Bobana, onodobnog načelnika MUP-a.
Istine radi, prosvjedujem protiv diletantskih i lažnih optužaba spomenutih u Vašem tekstu "Omiš by night".
Gospodine Đuričiću, dat ću vam priliku da na hrvatskom sudu Vi i Vaš "pouzdani izvor" svoje tvrdnje potkrijepite valjanim argumentima.
Vaš "pouzdani izvor" nije dobio otkaz Ministarstva obrane zbog toga što je postavljao nezgodna pitanja političkom vodstvu grada Omiša, već sam kao član Kriznog stožera općine Omiš i po zapovjednoj odgovornosti ispred 6. operativne zone HV-Split trebao preispitati rad Ureda za obranu, na čijem se vrhu nalazio Zdravko Perišić "Kapetan". Naime, "Kapetan" je dobio otkaz stoga što je na javnome mjestu optužio predsjednika općine Vrlika Antu Turudića da je suradnik KOS-a agresorske JNA. Poslije provjere utvrđeno je da je to bila lažna optužba.
Ovu provjeru sam obavio osobno, a za civilnu vlast čelnik Općine Omiš Ivan Maršić.
Gospodin Đuričić problematizira nabavu oružja za općinu Omiš. Ima pravo na to. Ali Vuk nema pravo bez valjanih argumenata i pored njegovih "pouzdanih izvora" plasirati javnosti neistine.
Što se, pak, mene osobno tiče, a to više i nije tajna, pred hrvatskom javnošću odgovorno tvrdim da sam od privatnih novaca nabavio oružje podrijetlom iz Slovenije, Mađarske i Austrije, u vrijednosti cca 70.000 DM.
Gospodine Đuričiću, nikakvih privatnih računa u inozemstvu u vezi nabave oružja za obranu Hrvatske, u dijelu u kojem sam sudjelovao, nisam imao niti ja, a niti moji suradnici iz Omiša.
U vezi gore navedenog, kako me Vi nazivate "Gagarin", pukovnik u mirovini Milan Buškain dat će Vam priliku da pred sudom dokažete vjerodostojnost Vaših optužbi.
Gospodine Đuričiću, ovdje je riječ o novinarskoj etici, o pisanoj riječi i o riječi koja ostaje za povijest. Da biste me bolje razumjeli, bivam devet godina glavni i odgovorni urednik Hrvatskog tjednika, te stalni suradnik Hrvatskog lista pod vodstvom Brune Bušića, koji su čitani na svim kontinentima. Nikada nisam, iako su uvjeti bili daleko teži, dopustio da se u tisku objave lažne i neprovjerene informacije.

Sa štovanjem.
 
Još u rubrici:
 


JA TAKO MISLIM
Spolni je nemoral mnoge narode
izbrisao sa zemlje


"SPREMAN SAM U HAAGU SVJEDOČITI ZA IVANA ČERMAKA"(2)
Osveta nam ne pada na pamet


PISMO UREDNIKU
Šibenik zaslužuje biti sjedištem obalne straže


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 2/4