Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
subota, 13.3.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  sd magazin
pomet
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 2 od 4

MAKARSKA U VEČERAŠNJOJ EMISIJI NA RAI UNO

Priča sa svjetionika

Na talijanskom programu RAI UNO, večeras s početkom u 21 sat, bit će prikazana emisija koja je ovog tjedna snimana u - Makarskoj. Trodnevno snimanje talijanske televizije rezultat je ispunjavanja želja gledatelja u popularnoj emisiji Sogni (Snovi) poznate voditeljice Raffaelle Carre.
moz1d.jpg (3347 bytes)Nakon otvaranja brojnih pisama, koja neprestano pristižu na adresu emisije koju gleda dvadesetak milijuna Talijana, izabrano je ono Talijanke Simone Laus, koja je poželjela s prijateljicama odmor provesti na jednom od svjetionika. Izbor je pao baš na Makarsku i svjetionik na poluotoku Sv. Petar, gdje je Simona, zajedno sa sestrom Stefanijom te prijateljicama Silvijom Longhi i Tizijanom Onorato provela, kako kaže, nezaboravne trenutke.
"Nisam znala gdje točno idemo, ali želja mi je bila da se negdje dobro odmorimo od svakodnevnih obveza koje donosi obiteljski život. Makarska je fantastična, a posebno je fascinantan spoj planine i mora, u čemu smo doista uživale", rekla nam je sretna dobitnica, koju smo zajedno s prijateljicama, televizijskom ekipom i Tončem Lalićem, direktorom makarske Turističke zajednice, zaskočili u stanci između snimanja.
"S emisijom smo obišli mnoge zanimljive destinacije: Rusiju, SAD, Južnu Afriku, a naša je emisija uistinu vrlo popularna. U Makarskoj sam bio davno, kao dječak, ali ovaj put me stvarno oduševila, najviše svojom arhitekturom i siguran sam da ću se ponovno vratiti", izjavio je Paolo Carboneli, jedan od koordinatora produkcije.
"Ovo je najbolja reklama za Makarsku i vjerujem kako će večerašnja emisija utjecati na mnoge da upravo Makarsku izaberu kao svoju destinaciju za sljedeću turističku sezonu", ustvrdio je Lalić, dodavši kako Makarska u kolovozu sigurno može očekivati više gostiju s talijanskog područja.

I. PLEIĆ

 

SPLIT NAKLADNIČKA KUĆA VERBUM OTKUPILA PRAVA ZA HRVATSKO IZDANJE

Vodič kroz "Pasiju" Mela Gibsona

Splitska nakladnička kuća Verbum otkupila je prava za hrvatsko izdanje knjige - vodič kroz film Mela Gibsona Pasija, posvećen muci Kristovoj, izvijestio je urednik nakladne kuće Petar Balta.
Knjiga će također nositi naslov Pasija, a na 96 stranica sadrži sto pitanja i odgovora o toj velikoj filmskoj uspješnici. Knjiga je izvorno objavljena u Sjedinjenim Državama, gdje je doživjela golem uspjeh. Verbumovo, hrvatsko izdanje knjige Pasija, na tržištu bi se trebalo pojaviti desetak dana uoči hrvatske praizvedbe Gibsonova filma, najavljene za 1. travnja.
Knjiga je zamišljena kao pomoć u razumijevanju vjerskoga, povijesno-političkog i kulturnog konteksta događaja u filmu. Autori nude i analizu filma s katoličkog gledišta, od prizora do prizora, kao i njegovih vjerskih uvida i simbolike. Među pitanjima su i ona o temama poput uloge Židova u Kristovoj muci i smrti, o nasilju u filmu i slična koja su bila predmetima mnogih javnih rasprava.
Završni dio knjige govori o Kristu kao povijesnoj osobi i središnjem liku kršćanske vjere.
Projekt su potaknule dvije ugledne američke katoličke ustanove Catholic Exchange i Ascension Press, a knjigu je priredila skupina njihovih urednika s poznatim američkim katoličkim teolozima i publicistima, te Tim Allen, jedan od bliskih Gibsonovih suradnika.

 
Još u rubrici:
 


HAJDUK ŽIVI VJEČNO I ČETVRTI TJEDAN GLASOVANJA NAŠU JE REDAKCIJU ZATRPAO KUPONIMA I DOPISNICAMA
Bili su bili na vrh opet "sili"


PORIN LUKIJEV DVD "ARARITA" NOMINIRAN JE ZA NAJBOLJE LIKOVNO OBLIKOVANJE, IZA KOJEG STOJI EKIPA SPLITSKOG ARTURA I MARE MILIN
Omot mora vrištati: Kupi me!


DALMATINSKE RIČI
Kapa na boule


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 2/4