Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
petak, 5.3.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  more
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 6 od 8

Dr. MIHOVIL BIOČIĆ REAGIRA NA NAŠ TEKST ’UPRAVNO VIJEĆE TAJNO’

Naši mediji će ponovno živnuti

U tekstu pod naslovom ’Uprava vijeća tajno’, vaša novinarka je na kraju konstatirala da je ’Upravno vijeće već tajno vijećalo za vrijeme dok je na njegovom čelu bio dr. Goran Dodig, a ravnatelj bolnice dr. Mihovil Biočić’. Činjenica je, međutim, da su sve sjednice Upravnog vijeća bile javne i novinari su mogli biti nazočni osim, čini mi se, na jednoj ili dvije sjednice u sedam godina mog ravnateljstva", stoji u reagiranju bivšeg ravnatelja KB-a Split dr. Mihovila Biočića.
"Ulaz na sjednice bio je slobodan, a novinari su slobodno procjenjivali da li su im sjednice bile zanimljive i budno nas pratili. Tako je i jedan od razloga moje smjene prije četiri godine bio: ’Vrlo česti napisi o KB-u Split u dnevnom tisku, i to puno više u negativnom smislu...’, kako je to ’genijalno’ osmislio ’uspješni’ predsjednik Upravnog vijeća Ivo Prgin.
Međutim, vrlo je zanimljivo, kada je splitska bolnica u pitanju, kako su novinari iza onog 3. siječnja dolaskom sadašnjeg ravnatelja odjednom postali tajanstveni. Gotovo da nisu vidjeli puno toga. Primjerice, brojne su smrtne ’incidente’ tek registrirali, sječu više desetljeća starih stabala za parkiralište na jugozapadnom dvorištu Firula (odmah ispod stacionara s bolesnicima), niti spomenuli. Mene su svojedobno prozivali kako želim bolesnike ’liječiti bukom’, kada sam namjeravao napraviti privremeno parkiralište, ali izvan južne ograde i daleko od stacionara, na bolničkom zemljištu (koje je sada izgubljeno?!). Tko bi sve nabrojio.
Da su sadašnji ravnatelj i njegov bivši predsjednik Upravnog vijeća bliski nekoj drugoj orijentaciji, moglo bi se štošta napisati (kao što su jedanput pisale jedne zagrebačke novine), ali esdepeovci imaju poseban popust. Bilo je dosadno. Srećom došlo je opet vrijeme kada će mediji živnuti", zaključuje u svom dopisu Slobodnoj Dalmaciji dr. Biočić.

 

GOSTI U PRIHVATILIŠTU NA ZLODRINOJ POLJANI

Manistra za posadu Doulosa

Sedmero mladih volontera s ploveće knjižare s beskućnicima/Joško ŠUPIĆSuprotno uvriježenom pravilu da Prihvatilište za muške beskućnike i skitnice na Zlodrinoj poljani napuštaju već u osam ujutro, jučer su korisnici te "spavaonice" pod patronatom udruge MoSt tamo ostali do ranog poslijepodneva. Razlog?
U posjet im je došlo sedmero mladih volontera s ploveće knjižare Doulos, a onda su im beskućnici u znak dobrodošlice skuhali ručak. Manistru na pome.
— Da su nam rekli nekoliko dana ranije da dolaze, pripremili bismo im pašticadu. Ali i ovo je dobro ispalo, ipak je to naša tradicionalna spiza — našalila se Đordana Barbarić, predsjednica udruge MoSt, koja je i organizirala ovaj susret, budući da veliki broj članova njezine udruge čine također mladi volonteri. Kako se na Doulosu vrlo skromno hrane (pravilo je, naime, da istu spizu jedu danima sve dok je ne potroše), posada je dobro "omastila brke", pa su se nakon toga udobno zavalili u tinelu prihvatilišta i ugodno ljudikali s ekipom iz prihvata. Srećom, poveli su sa sobom prevoditeljicu, pa su se lako dogovorili da danas u 17 popodne na terenima FESB-a odigraju partiju malog baluna. MoSt kontra Doulosa.
Riječ je, naravno, o prijateljskom okršaju, ali svejedno, držimo fige našima.

D. BARBARIĆ
 
Još u rubrici:
 


SPLIT PRED STRUJNIM KOLAPSOM
UPOZORENJE NEVREMENA KOJE JE ZAMRAČILO GRAD
Tražit ćemo struju svijećom


PRVO VOĆE STIGLO NA PAZAR
Jagoda španjola


JOŠ TRAJU PREPUCAVANJA OKO NAMJENE ZEMLJIŠTA IZMEĐU
BANOVINE I SUSTIPANA GDJE BI TVRTKA ELANIJA HTJELA IZGRADITI HOTEL
Kristalni dani na Zvončacu


AMERIČKI VELEPOSLANIK KOD ŽUPANA I GRADONAČELNIKA
Ralph Frank pozvan na feštu sv. Dujma


IAKO SU OGRADE NA ULAZU U PJEŠAČKU ZONU
U TESLINOJ POSTAVLJENE ZBOG MOTORA
Zabranjen prolaz samo Hitnoj i vatrogascima


NASTAVLJEN TJEDAN ŠTIĆENIKA CENTRA ’SLAVA RAŠKAJ’
Malo gostiju, puno veselja


SPLIT DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 6/8