Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
petak, 20.2.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  more
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 4

ZAVRŠENA ISTRAGA PROTIV JURICE TORLAKA ZBOG PROMETNE
NESREĆE U KOJOJ JE POGINULA OSMOGODIŠNJA IVONA LALIĆ

Čeka se optužni akt

SPLIT - Završena je istraga protiv 22-godišnjeg Splićanina Jurice Torlaka, osumnjičenog za prometnu nesreću kod osnovne škole u kojoj je poginula osmogodišnja Ivona Lalić.
Tragična nesreća u središtu Splita šokirala je sve, štoviše kada se zna da se dogodila usred dana, i to u pješačkoj zoni ispred osnovne škole u splitskom kvartu Spinut. Jurica Torlak vozio je svoj motocikl premda je znao da time krši propise, te je u jednom trenutku naletio na nesretnu djevojčicu koja je izlazila Jurica Torlak do daljnjeg ostaje u pritvoru/Arhiv SDiz škole. Od siline udara malena Ivona pala je na tlo i premda je ubrzo prevezena u splitsku bolnicu, unatoč velikim naporima bolničkog osoblja nije uspjela preživjeti.
Nedugo nakon šokantne nesreće Jurica Torlak priveden je istražnom sucu splitskog Županijskog suda zbog sumnje da je s umišljajem kršio prometni propise i time počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. S njim je priveden i suvozač s motocikla Vedran Biuk, no on je pušten nakon ispitivanja. Za razliku od njega, u pritvoru na Bilicama završio je Jurica Torlak, no prije nego što je pritvoren sucu je kazao kako nije ni vidio djevojčicu dok nije udarila u motocikl.
Tijekom istrage saslušani su brojni svjedoci, a izrađena su i vještva koja su do kraja razjasnila sve nejasnoće oko nesretnog događaja.
Nakon što je istražni sudac obavio svoj dio posla, sada je na potezu Općinsko državno odvjetništvo koje će protiv Torlaka zasigurno podnijeti optužni akt. Za to vrijeme Torlak će i dalje biti u pritvoru jer mu je tjedan dana nakon nesreće odlukom Izvanraspravnog vijeća pritvor produžen.

O. KOHAREVIĆ

 

ODBIJENA ŽALBA NA PRITVOR ZA PREDRAGA BOGDANA

Bogdan još neće na slobodu

SPLIT - Predrag Bogdan (34), osumnjičen da je pretprošloga petka u stanu u Sinju usmrtio suprugu Anitu Bogdan iz Sinja, i dalje ostaje u pritvoru, odnosno u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Odlučilo je to Izvanraspravno vijeće splitskog Županijskoga suda odbacujući time žalbu na pritvor i otvaranje istrage koju je podnio Bogdanov branitelj mr. sc. Željko Gulišija.
Obiteljska tragedija koja je šokirala sve u Sinju dogodila se u njihovu stanu, nakon sukoba između Predraga i supruge Anite. Zatim je Predrag u jednom trenutku suprugu napao kuhinjskim nožem i usmrtio je s čak tri uboda nožem u prsni koš. Nakon zločina, Bogdan je i sebi nanio nekoliko ozljeda istim kuhinjskim nožem, zbog čega je smješten u splitsku bolnicu, ali njegovo se stanje ubrzo poboljšalo. No bez obzira na to poboljšanje, istražnom sucu i nekoliko dana nakon ubojstva nije bilo dopušteno ispitivanje osumnjičenog. Tako je Predrag Bogdan ispitan tek tjedan dana nakon ubojstva te je iskoristio zakonsko pravo da se brani šutnjom.
Nakon ispitivanja određen mu je pritvor te je zbog ozljeda prevezen u zagrebačku Zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj, a njegov je branitelj splitskom sudu podnio žalbu protiv otvaranja istrage i određivanja pritvora. No Izvanraspravno vijeće odbilo je tu žalbu držeći kako bi upravo provođenje istrage moglo otkriti sve okolnosti krvavog čina. Isto tako Sud smatra kako Bogdan i dalje mora ostati u pritvoru, što zbog utjecaja na svjedoke, što zbog težine počinjenog djela.
Do kada će Bogdan ostati u bolnici ovisi, naravno, o njegovu zdravstvenom stanju. Za to vrijeme istražnog suca Marka Brdara čeka puno posla kako bi se otkrila pozadina obiteljskog zločina koji je zgrozio sinjsku javnost.

O. KOHAREVIĆ
 
Još u rubrici:
 


ZORAN PETROVIĆ SE ŽALI NA ODLUKU O EKSTRADICIJI
Pedofil ne želi ići u Ameriku


TEŠKA RADNA NESREĆA U TVORNICI "SV. JURAJ" U KAŠTEL SUĆURCU
Radnik u komi nakon pada sa šest metara


NOĆNA DRAMA U AUTOBUSU BROJ 37 U KAŠTEL STAROM
Razbio staklo autobusa
i sam sebe rezao nožem


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/4