Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
utorak, 17.2.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  automoto
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 6 od 8

dalmatinski odbojkaški mix

Buđenje pod antenom

Nakon dugog vremena dalmatinske su odbojkašice upisale natpolovičan učinak u jednom kolu. Budi li se odbojka u Dalmaciji? Još prije dvije-tri godine Kaštela su drmala odbojkom, Split 1700 igrao finale prvenstva. A onda "crna rupa", pogotovo u svezi Splita. I ove godine su klubovi startali s različitim ambicijama, dosta se očekivalo od Dubrovčanki, a ugodno su iznenadile Šibenčanke.
Kaštelanke su trenutno četvrte, s potpuno osvježenom ekipom. Na kormilu je Tonko Sabljić zamijenio Damira Jurka, pristigle su još na početku sezone sestre Ivana i Sanda Kamenjarin, te Mia Bratić, u polusezoni tehničarka Biljana Maja Kuljiš u skokuGligorović, Ivana Đamarija i Maja Burazer. Ambicije iz "grada odbojke" su uvijek prema vrhu. U sljedećih pet kola čekaju Kaštelanke izravni sudari s vodećima (Mladost i Tifon kući, Rijeka i Vibrobeton u gostima) i tu će se vidjeti stvarna snaga ove ekipe.
Šibenik Free Port je definitivno najveće osvježenje i najugodnije iznenađenje ženske odbojke. Dobro rade podno Šubićevca, dovođenjem triju Amerikanki Vakasausau na početku sezone, te u pauzi Pinetti i Hempton, uz iskusne nekadašnje reprezentativke Beti Rimac i Patriciju Daničić stvorena je jedna čvrsta igračka jezgra oko koje stasaju mlade igračice. Štete što će teško iznad šestog mjesta, ali prema dolje sigurno ne mogu.
Što je ostalo od nekadašnjih viceprvakinja Splita 1700? Samo Jelena Balić, vjerojatno bi i ona otišla da nije bilo dvije operacije koljena. Glavinjanje i borba za opstanak još od prethodne godine. "Sretnim pogotkom" dovedena je Ksenija Doncova, trenerica Andrea Jurčić dobila je u polusezoni i iskusnu Dariju Kovačević što bi uz mlade igračice trebalo biti dovoljno za izboriti opstanak u elitnom razredu. Osmo mjesto učvrstile su nedjeljnom pobjedom 3:1 u Rijeci nad trećeplasiranom Rijekom KWSO. Osmo mjesto za play-off, ali još važnije, pozicija kojim se izbjegavaju kvalifikacije za opstanak.
Feal Dubrovnik je u sezonu ušao s velikim ambicijama koje su se brzo rasplinule kao balun od sapunice. Nema Slavice Ivanišević, otišle su na početku sezone dovedena Iva Velenik i domaća Ivana Đamarija. Kaštelanka Vedrana Šimić je stigla na kaljenje, ali ekipa koja na gostovanje ode sa šest igračica teško se može smatrati ozbiljnom. "Gosparice" čeka teka borba za opstanak, a preko Splita koji je u istoj poziciji će teško.

Robert RADICA
   

SP KLASE "FINN" U RIO DE JANEIRU

Kuret šesti

Karlo Kuret zauzima šesto mjesto nakon prve odvožene regate Gold cupa, Svjetskog prvenstva u klasi "finn". Hrvatski olimpijac tako je već na samom startu najavio borbu za sam vrh i medalje, iako ukupno gledajući hrvatski "finci" i nemaju baš razloga za slavlje nakon prvog dana, kada je vožena samo jedna, a ne dvije regate kako je bilo predviđeno.
To se posebno odnosi na Marina Mišuru, koji je nedavno osvojio prvo mjesto na prvenstvu Centralne i Južne Amerike. Svjetski i europski juniorski prvak osvojio je u prvoj regati tek 37. mjesto.
- Jedrili smo po slabom vjetru koji je u pola regate promijenio smjer. Do tog trenutka bio sam među prvih petnaest, a onda su se uvjeti promijenili pa sam pokvario plasman - rekao je Mišura.
Niti Neno Viali ne može biti zadovoljan plasmanom nakon prvoga dana, osvojio je tek 49. mjesto.

B. DUPLANČIĆ

Dobar vjetar Kairosa

Kup Kairos okupio je 50 optimista i 16 laseraša iz Trogira, Splita, Šibenika, Dubrovnika i Hvara. Natjecalo se u uvali Saldun, a održana su četiri plova uz povoljne vjetrove oba dana.
Optimist: 1. Lovre Perhat (Mornar), 2. Nikola Smoljević (Mornar), 3. Ante Botica (Mosor). Djevojčice: 1. Antea Kordić (Split), 2. Marina Mandić (Labud), 3. Jelena Mađarević (Split). Do 12 godina: 1. Marko Roki (Labud), 2. Šime Kasabašić (Mosor), 3. Marina Mandić (Labud).
Laser 4.7: 1. Petar Lošić (Split), 2. Simon Triva (Val — Šibenik), 3. Luka Roki (Labud).
Laser radial: 1. Marko Matić (Mosor), 2. Luka Mratović (Mornar), 3. Ivo Matić (Mosor).
Laser standard: 1. Aron Lolić (Labud), 2. Ivan Kljaković-Gašpić (Zenta), 3. Tonći Stipanović (Mornar).

V. STOJAN
 
Još u rubrici:
 


AKCIJA NJEMAČKA IZBORNIKA UZNEMIRILE OZLJEDE
TUDORA, RAPAIĆA, ŠOKOTE I KRANJČARA

OTKAZI OTTOV PROBLEM


LIPO JE DOĆ DOMA
DARIJO SRNA JEDVA ČEKA OPET ZAIGRATI NA POLJUDU

MOGU TRČAT ZA MLADE I STARE


NA POTEZU IVAN GUDELJ, PREDSJEDNIK ZBORA TRENERA ŽUPANIJE
SPLITSKO-DALMATINSKE I IZBORNIK KADETSKE REPREZENTACIJE HRVATSKE
Struku ćemo izvući s dna


MARIO ANČIĆ NASTUPOM U MILANU DOKAZAO DA JE ZREO
ZA SAMI VRH SVJETSKOG TENISA

POČETAK VELIKE KARIJERE


PODIZANJE LETVICE BLANKA VLAŠIĆ NAKON REKORDNOGA SKOKA U KARLSRUHEU:
LETVICI NISAM DALA GUŠTA!


RING SLOBODAN UOČI EUROPSKOG PRVENSTVA U PULI (19. VELJAČE - 1. OŽUJKA)
ARENA BOKSA


AKTUALNO U JAZINAMA
ZABORAVI NA POJAČANJA!


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 6/8