Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
nedjelja, 8.2.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  forum
svijet
feljton
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 3 od 8

ODRŽAN NOVI KRUG LICITACIJE ZA ZEMLJIŠTE NA OBRONCIMA ČAJUŠE

Kupci iz Dalmacije razgrabili parcele za vikendice na Kupresu

Podnožje Čajuše, na kojemu niče novo vikend-naseljeKUPRES - Imati vikendicu na Kupresu postala je stvar prestiža. Puno je osoba iz javnog života koje u Kupres dolaze na odmor, ali i sve više onih koji imaju ili će uskoro imati svoje vikendice. Među najpoznatijim je košarkaški as Dino Rađa koji je već prije kupio građevinsko zemljište za svoju vikendicu, a i ovaj vikend je bio na padinama Čajuše kao skijaš rekreativac. Da Kupres kao mjesto odmora ne žele samo poznate osobe, pokazao je i novi krug licitacije za građevinske parcele. U hotelu Adria ski ovom prilikom prodano je 46 građevinskih parcela.
Najniža izlicitirana cijena je 8,5 KM, a najviša 16 KM za kvadratni metar. Ovoj cijeni treba dodati i 17 KM po kvadratnome metru zemljišta za uređenje infrastrukture. Općinski čelnici na čelu s načelnikom Stjepanom Hercegom i pred novim kupcima su ponovili kako će sve ugovorene obveze biti ispunjene. Među ostalim to znači kako će vodovodna i elektromreža biti izgrađene za 90 do 120 dana od trenutka kada vremenski uvjeti dopuste izvođenje radova.
Novim kupcima su predočeni i uvjeti gradnje. Tako vikendice ne mogu biti manje od trideset, a veće od sedamdeset kvadratnih metara u tlocrtu. Graditi se može svim materijalima, a krov ne može biti jedino od bijelog salonita. Također je propisana udaljenost od prometnica i od susjeda. Uz kupce na licitaciji je bilo puno onih koji su došli "snimiti" situaciju oko lokacije parcela i uvjeta kupnje. Zanimanje je veliko pa se može očekivati kako će u idućim licitacijama biti još više kupaca. Prolazeći kroz buduće vikend-naselje, vidjeli su se automobili različitih registracijskih oznaka.
Kupci iz Splita, Makarske, Šibenika, Imotskog... na licitaciji u hotelu Adria ski/Nikola VILIĆKako je i najavljivano, kupci su došli iz Splita, Dubrovnika, Makarske, Šibenika, Imotskog i drugih mjesta u Dalmaciji. Nije malen broj zainteresiranih kupaca i iz Hercegovine, kao i iz Tomislav Grada i Livna, koji su susjedi Kupresu. Premda je loše vrijeme, jako jugo i puno oblaka, onemogućilo uživanje u punoj ljepoti Kupreške visoravni, svi su kupci ipak bili oduševljeni okolišom. Neposredna blizina skijališta Čajuša je sigurno jedan od bitnijih faktora ovakvom interesu za vikend-naselje, a na Čajuši je i ovog vikenda bilo nekoliko tisuća skijaša.

Ivo ĆURKOVIĆ
 
Još u rubrici:
 


OBAVLJENA NOVA RUŠENJA NA SPLITSKOJ BRODARICI
Dvije zgrade bivšeg Diokoma srušene
s 83 kg eksploziva


PREDSJEDNIK REPUBLIKE PONOVNO ZAOŠTRIO RETORIKU
OKO ODBJEGLOGA GENERALA

Mesić: Hrvatska ne može biti talac
Ante Gotovine


PREDSJEDNIK PRAVAŠA O NOVIM POTENCIJALNIM PARTNERIMA
Đapić: HSP i SDP mogli bi
preuzeti vlast u Zagrebu


NIKO ŠOLJAK, PREDSJEDNIK INTERNACIONALNOG
KLUBA HRVATSKIH ISELJENIKA:

Zakon o dijaspori potaknuo
bi ulaganja u Hrvatsku


U OČEKIVANJU NOVOGA SMJERA PRIVATIZACIJSKE POLITIKE
Kupca traži više od 1000 državnih poduzeća


ISTRAŽUJEMO KAKO ĆE SE TROŠITI VOJNI PRORAČUN
Mornarica na redu za obnovu


VRHOVNI SUD AMERIČKE DRŽAVE MASSACHUSETTS
NAJAVIO MOGUĆNOST ISTOSPOLNIH BRAKOVA
Gay vjenčanja sele se u Boston


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 3/8