Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
petak, 30.1.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  more
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 3 od 3

NAKON VALA BIJELIH PADAVINA SVI SE VRATILI SKIJANJU

Invazija na Blidinje

Ovog vikenda očekuje se masovni dolazak skijaša na Blidinje i to ne samo iz Hercegovine nego i iz cijele Dalmacije

POSUŠJE - Sniježne pahulje koje su konačno pale kako treba u Hercegovini aktualizirale su novootkrivenu ljubav Posušana, Širokobriježana, Gruđana, Ljubušaka, Mostaraca, Čapljinaca, te stanovnika svih ostalih hercegovačkih mjesta. Glavna tema razgovora je - skijanje.
S dovoljnim količinama snijega i Blidinje je vraćeno u skijališni kalendar. Krajem prošlog tjedna i službeno je otvorena skijališna sezona u Parku prirode Blidinje, dok se na Kupresu već naveliko skija. Promućurni djelatnici hotela Adria Ski nabavili su topove za snijeg, te tako pripremili stazu kako bi udovoljili skijašima iz Hercegovine i Dalmacije.
 S novim nanosima snijega Blidinje očekuje veliki posjet Zanimljivo je da, nakon punih devet godina, na Kupresu ponovno djeluju topovi, ali za razliku od onih koji su sijali smrt, ovi donose radost.
Na Blidinju, kao i na Kupresu, djeluje škola skijanja, a osnove skijanja i snowboardinga na padinama najviše hercegovačke planine, Čvrsnice, poučava Posušak Zlatko Kovač, inače strastveni zaljubljenik u sport. Zajedno sa svojom suprugom Sanjom vode tenis centar Posušje, gdje djeluje i istoimeni klub, a krajem prošle godine pokrenuo je i tae-kwon do klub u sklopu teniskog centra. Tijekom proteklih godina, kada je skijanje postalo zimska zanimacija br.1, kroz njegovu školu prošlo je više desetaka i stotina polaznika.
Velike količine snijega koje su pale u zapadnim, a pogotovu sjevernim dijelovima Hercegovine, izmamile su ubrzo one najzagriženije na netaknute sniježne padine. Prava invazija trebala bi uslijediti ovog vikenda, kada bi se na snijeg trebao preseliti veliki broj stanovnika Dalmacije i Hercegovine. Uostalom skijanje i sniježni sportovi su, bez pogovora, "in", a svi oni koji se odluče na odlazak na Blidinje, na raspolaganju će imati nekoliko motela, te mnoštvo vikendica koje se mogu iznajmiti.
Ipak, ne bi bilo loše da smještaj osiguraju ranije, jer se ovih dana traži krevet više. Oni koji se zapute na Kupres, pored smještaja u samom gradu, trebali bi provjeriti koliko su popunjeni smještajni kapaciteti u hotelu Adria Ski.
Ipak, kada stignu, sve to bit će manje važno, a prirodne ljepote Hercegovine opravdat će sav uloženi trud.

Antonio KARAMATIĆ
 
Još u rubrici:
 


DAN POSLIJE UZ PROGLAŠENJE OKTROIRANOG MOSTARSKOG STATUTA
Ashdown "posijao" samo nova trvenja


ŽITELJI VOJKOVIĆA OSTVARILI DAVNU ŽELJU
Križ na mjestu Gospina ukazanja


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 3/3