Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
petak, 23.1.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  more
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 2 od 4

DRŽAVNI TAJNIK ZA TURIZAM ZDENKO MIČIĆ
O TURISTIČKOJ ZAJEDNICI GRADA ZADRA:

Direktora Ureda izabrati što prije!

Mislim da bi što prije trebalo izabrati direktora kako bi se moglo požuriti s pripremom turističke sezone. Ne bi bilo u redu da ja sada prije izbora kažem tko bi bio dobar direktor, ali među kandidatima ima pojedinaca koji su dobri stručnjaci u turizmu i mogli bi obavljati tu važnu zadaću - ističe Mičić

Iako je bio najavljivan oko 21. siječnja, izbor direktora Ureda Turističke zajednice grada Zadra odgođen je za idući tjedan, a kada će on točno biti, za sada se ne zna, doznali smo od Branka Kulonje iz TZ-a grada Zadra. Kao što je poznato, nakon poništenog natječaja za izbor direktora Ureda, raspisan je novi Zdenko Mičić - prvi čovjek hrvatskog turizma iz Zadra/Branislav GRGUROVIĆnatječaj, a kao datum izbora direktora određen je 13. siječnja. Međutim, zbog odlaska nekolicine članova Turističkog vijeća koje obavlja izbor za turističke sajmove, sjednica je odgođena i mogla bi se dogoditi najvjerojatnije koncem idućega tjedna.
Na novi natječaj pristiglo je, koliko se do sada zna, jedanaest molbi, od čega devet važećih. Među njima je dosta kandidata koji su se natjecali i na prošlom izboru, a ima i onih koji se prvi put javljaju na natječaj. Moguće je da popis imena kandidata koji smo nedavno objavili nije potpun, a konačan će biti tek kada se na sjednici Vijeća otvore sve ponude, tvrdi Kulonja, koji je također jedan od kandidata. Zbog aktivnosti i papirologije oko rada gradske Turističke zajednice i skorog izbora direktora Ureda, predstavnici Turističke zajednice nisu ove godine išli niti na predviđene turističke sajmove. Na važnost izbora direktora Ureda Turističke zajednice grada Zadra kao stručne i odgovorne osobe upozorio je, u telefonskom razgovoru, i Zdenko Mičić, bivši doministar turizma, a sada državni tajnik za turizam u "mega ministarstvu" Božidara Kalmete:
- Mogu prihvatiti da je odluka o tome jako bitna za zadarski turizam i da se tome pristupa ozbiljno, te da zbog toga i članovi Vijeća ne žele odlučivati naprečac. Čuo sam da se prijavio velik broj kandidata, među kojima ima stručnih ljudi sposobnih za obavljanje te dužnosti. Mislim da bi ipak trebalo što prije izabrati direktora kako bi se moglo požuriti s pripremom turističke sezone. Ne bi bilo u redu da ja sada prije izbora kažem tko bi bio dobar direktor, ali ponavljam, među kandidatima ima pojedinaca koji su dobri stručnjaci u turizmu i mogli bi obavljati tu važnu zadaću - ističe Mičić.

Mišel KALAJŽIĆ
   

Revizije dovesti do kraja

Upitan hoće li se u novome ministarstvu nastaviti kontinuitet započetih poslova, Mičić je kazao:
- Još se nalazimo u fazi ustrojavanja novoga ministarstva pa još nema vremena za konkretne poslove, ali nastavit ćemo tamo gdje smo stali. Jedna od prvih stvari bit će ustrojavanje zasebne Uprave za normativno-pravne poslove. Primjerice, tamo gdje je revizija utvrdila nepravilnosti u radu turističkih zajednica stvari ćemo dovesti do kraja.

 
Još u rubrici:
 


PODRUČJA OD POSEBNE SKRBI MOGLA BI OSTATI
BEZ PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE
Pacijenata manje od propisanog minimuma


ZADARSKA ŽUPANIJA I PREUSTROJ ORUŽANIH SNAGA
Kako naći civilni posao?


ZADAR DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 2/4