Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
petak, 23.1.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  more
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 7

BOLNICA UPORNO TAJI IMENA 27 BUDUĆIH SPECIJALISTA,
ALI VEĆ ČETVERO ĆE SE NAĆI U TUŽBI JEDNE KANDIDATKINJE

Od dva doktorska sina jedan sporan

Otkrivamo kako je riječ o sinu urologa dr. Ante Rošina, koji nije sporan, te o sinu dr. Mira Jurinovića, voditelja Odjela za neurokirurgiju, zbog kojega je, među ostalim, jedna kandidatkinja i pokrenula tužbu

Iako izbor novih specijalizanata Kliničke bolnice Split u javnosti poprima razmjere afere, u bolničkoj Upravi i dalje nema glasa o imenima 27 liječnika koji su na Firulama prošli izbor i sada čekaju potvrdu ministra zdravstva prof. dr. Andrije Hebranga. Čak je i Upravno vijeće na svojoj jučerašnjoj sjednici, premda U Upravi bolnice imena budućih specijalizanata i službeno tajna/Mario STRMOTIĆto nije bilo predviđeno dnevnim redom, raspravljalo o našem traženju za iznošenjem tih imena u javnost. Zaključili su kako imena tih liječnika službeno ostaju tajna, sve dok ne dobiju očitovanje ministra.
Zbog takvog stava Uprave te s druge strane velike zainteresiranosti javnosti, preostaje nam samo objaviti neslužbene informacije. A one govore kako su izbor prošli dvojica sinova bolničkih liječnika. Riječ je o sinu dr. Ante Rošina, istaknutog urologa i predsjednika splitske podružnice Hrvatskog liječničkog zbora, koji je dobio specijalizaciju iz kirurgije, te sinu dr. Mira Jurinovića, voditelja Odjela za neurokirurgiju, koji je dobio neurologiju.
Prema riječima jedne od kandidatkinja koja nije prošla izbor (podaci su poznati redakciji), sporan bi mogao biti samo izbor potonjega, jer je dr. Rošin mlađi imao prosjek ocjena veći od četiri. Međutim, sin dr. Jurinovića je imao lošije ocjene, odnosno ukupan zbroj bodova (koje prema bolničkom Pravilniku o prijamu liječnika na specijalizaciju donose ocjene, znanstveni radovi, eventualni magistrij i slično) za područje neurologije iznosio mu je 16. A spomenuta liječnica koja je uz to i magistrica neuroznanosti, imala je 20,5 bodova. No, to joj, kako nam kaže, nije bilo dovoljno za prolazak u drugi krug, točnije, nije joj uopće dana prilika za razgovor sa Stručnim kolegijem te kasnije ravnateljem koji imaju pravo kandidate ocijeniti sa po tri boda, odnosno ukupno šest bodova.
Nepravilnosti je, prema njezinim riječima, bilo i pri izboru specijalizanata iz radiologije. Tu je, ističe, imala 21 bod, ali također nije prošla u drugi krug. Izabrani su, kako ističe, dr. Sonja Britvić-Pavlov sa 16,5 bodova, dr. Krešimir Kolić sa 16 i dr. Dragan Dragičević, također sa 16,5 bodova. Primljeno je, dakle, njih troje, iako je, kako iznosi naša sugovornica, natječaj prvotno bio raspisan za dva radiološka specijalizanta, a kasnije je dodano još jedno mjesto, navodno zbog potrebe službe.
Sa svim argumentima koje je iznijela "Slobodnoj Dalmaciji" ona se žalila Upravnom vijeću bolnice, te Ministarstvu zdravstva, ali odgovor ni s Firula, ni iz Zagreba nije stigao. Zbog toga je, ističe, sa svojim odvjetnikom već sastavila tužbu koju će ovih dana predati splitskom Općinskom sudu.
S obzirom na već spomenuti interes javnosti, odnosno brojne telefonske pozive, pisma i e-mailove koji stižu u našu redakciju, očekujemo da ćemo do sutra doznati te objaviti i imena ostalih specijalizanata - stavu Upravnog vijeća unatoč.

Redakcijski izvještaj
 
Još u rubrici:
 


IAKO NA BLIDINJU NEMA DOVOLJNO SNIJEGA
Splićani popunili Hajdučke vrleti


DR. VJEKOSLAV KRŽELJ O RAZLIČITIM
STAVOVIMA PEDIJATARA I EPIDEMIOLOGA
Bebe treba cijepiti protiv hepatitisa B


NAKON TRAGEDIJE NA CESTI ŽRNOVNICA- -SRINJINE,
UKLANJAJU SE NAGORJELA STABLA
Borovi su posječeni, vlasnicima stiže račun


HOĆE LI OBITELJ KRASNIĆ KONAČNO DOBITI
JEDAN OD 20 SPLITSKIH SOCIJALNIH STANOVA?
Život pod pajolama Pomorske škole


RADOVI NA PROMETNOJ PETLJI I PARKIRALIŠTU
KOD GROBLJA TEKU PO PLANU
Lovrinački čvor gotov do ožujka


SPLIT DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/7