Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
petak, 23.1.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  more
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 4

"GRADSKI PARKING" INICIRA VRAĆANJE POLJANE
ŠETAČIMA I GRADNJU TROETAŽNE GARAŽE POD NJOM

Uz garažu i trgovački centar

Sa konferencije za novinare u "Gradskom parkingu"/Jozica KRNIĆIdejno viđenje podzemne garaže pod šibenskom Poljanom kojeg je sačinila tvrtka ARX iz Šibenika, predstavili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare Marijana Fuštin i Franko Vidović, direktorica i zamjenik direktorice "Gradskog parkinga" te Gustav Červar, pročelnik gradskog Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša.
"Gradski parking", naime, spreman je pomoću kredita poslovnih banaka ponijeti investiciju "tešku", prema nekim procjenama, najviše 35 milijuna kuna, a ona bi podrazumijevala gradnju triju nivoa podzemne garaže kapaciteta dvije stotine parkirnih mjesta pod središnjim šibenskim trgom. ARX-ov projekt koji se zbog određenih formalnih nedostataka još uvijek ne može kvalificirati idejnim, uključuje šetnicu na Poljani, trgovački centar na prvom podzemnom nivou te parkirališni prostor na preostala dva nivoa.
Idejno viđenje Poljane kao podzemne garaže na tri nivoa/Jozica KRNIĆHoće li uopće doći do realizacije takve zamisli ovisi, kazano je na konferenciji, ponajprije o stavu Grada Šibenika kao osnivača i vlasnika "Gradskog parkinga", a zasigurno i o opredjeljenju građana Šibenika.
Zamisao o podzemnoj garaži na lokaciji Poljane, nije nova.
Ona je, prema riječima Gustava Červara, isprovocirala još prije desetak godina i jedan neformalni natječaj koji je imao za cilj razotkriti stajališta šibenskih arhitekata o oplemenjivanju tog prostora. Ovaj put, međutim, ARX je otišao korak dalje i na inicijativu "Gradskog parkinga" ponudio konkretan odgovor.
Ocijene li Šibenčani da gradu treba takav parking, uslijedit će redovna procedura raspisivanja natječaja za idejno rješenje, izrada detaljnog plana, te stručni dio ispitivanja podloge, geomehanička istraživanja i slično. Dođe li do imenovanja povjerenika i kasnijih izvanrednih izbora za gradsku vlast, međutim, o konkretnijim koracima na ovom projektu moći ćemo razgovarati tek na jesen.

Marina JURKOVIĆ
 
Još u rubrici:
 


MILJEVCI: JEDAN DAN U NAJSTARIJOJ
PRŠUTANI OBITELJI ANTE I ŽELJKA IVIĆA
Iz starih pušnica
- dar i za britansku Kraljicu


POREZNI OBVEZNICI S PODRUČJA POSEBNE DRŽAVNE SKRBI
MORAJU PODNIJETI PRIJAVE POREZA KAKO BI OSTVARILI POVRAT NOVCA
Kijevljani u najpovoljnijoj poziciji


ŠIBENIK DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/4