Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 22.1.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  reflektor
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 2 od 8

PLANINA ČAJUŠA I HOTEL "ADRIA SKI" ČEKAJU SPLIĆANE

Skijanje na Kupresu samo s - gotovinom

Kupres, ta dugogodišnja meka dalmatinskih skijaša, i ovog će vikenda, prema posljednjim najavama, privući velik broj posjetitelja. Za sve ljubitelje zimskih radosti, koji će prevaliti 140 kilometara do sniježnog odredišta u susjednoj državi, donosimo nekoliko temeljnih servisnih informacija. Kako su nas informirali djelatnici hotela "Adria Ski", visina snijega na skijalištima na planini Čajuši u srijedu ujutro iznosila je 30 centimetara, a u funkciji su bili po jedan ski-lift i vučnica. Jučer je na Čajuši bilo 30 cm snijega/Božo VUKIČEVIĆUkoliko bude potrebe, Kuprešaci najavljuju da će za vikend aktivirati i topove za umjetni snijeg. Unatoč novim noćnim količinama bijelog pokrova i temperaturi zraka od minus 6 Celzijevih stupnjeva, ceste iz smjera Livna, Tomislav Grada i granice s Hrvatskom bile su prohodne.
Što se tiče cijena usluga i opreme na poznatoj bh-destinaciji, naglasimo da se cjelodnevna skijaška karta za odrasle plaća 80, a za djecu do 14 godina 60 kuna. Poludnevni ski-pass, koji vrijedi od 13 sati, zapada 60, odnosno 40 kuna za klince. Dvodnevno korištenje vučnice i sjedečnice košta 140 kuna za velike te 104 kune za male skijaše, dok cijena trodnevne kombinacije iznosi 200 ili 148 kuna.
Za iznajmljivanje kompletne skijaške opreme, u koju su uključene skije, skijaške cipele - pancerice i štapovi, u jednodnevnom aranžmanu odrasli trebaju izdvojiti 60 kuna, dok cijena za djecu iznosi 20 kuna manje. Dvodnevno iznamljivanje zapada 108, odnosno 68 kuna, a trodnevno 148 ili 96 kuna. U školu skijanja, koja djeluje pri kupreškom hotelu "Adria Ski", mogu se uključiti sve osobe starije od 7 godina, a probni tečaj, u trajanju od tri sata, se plaća 160 kuna. Vikend tečaj od petka do nedjelje, s ukupno osam sati učenja skijanja uz stručno vodstvo, zapada 240 kuna po osobi.
Svim potencijalnim posjetiteljima kupreške visoravni i spomenutih turističkih sadržaja valja napomenuti da se plaćanje opreme i usluga obavlja isključivo u gotovini, dok se smještaj u hotelu "Adria Ski" može platiti i karticama, uz proviziju od 5 posto.

Gordan ZUBČIĆ

 

SUSJEDI VIŠE NE PROTESTIRAJU

Vjenčanja na Bačvicama

Zamjenik gradonačelnika Splita Ljubomir Urlić, sa suradnicima, susreo se jučer s predstavnicima Gradskog kotara Bačvice s kojima je razgovarao o preseljenju vjenčaonice u zgradu bivšeg hotela Mosor. Prema njegovim riječima, stanovnici Bačvica ipak su prihvatili tu ideju znajući da je preseljenje vjenčaonice neminovnost budući da Grad nema drugo prikladno rješenje.
Kao što je poznato, Grad je odlučio preseliti vjenčaonicu na Bačvice budući da je prostor u kojem se trenutačno održavaju vjenčanja u Multimedijalnom kulturnom centru neophodan Galeriji umjetnina, a problem je i promet. Zbog mogućih prometnih teškoća, vozilima ionako zagušenog gradskog kotara, mogućnosti preseljenja vjenčaonice u njihov kvart usprotivili su se stanovnici Bačvica, a kao utjeha može im poslužiti činjenica da opada broj civilnih vjenčanja pa da gužve neće biti prevelike tijekom godine. Lani je, doznajemo od Urlića, u Splitu bilo oko 200 civilnih vjenčanja.

 

UZ 1700 GODINA MUČENIŠTVA

Već pripreme za proslavu Sv. Duje

U Banovini su počele pripreme za proslavu blagdana sv. Dujma - Dana grada Splita pa je jučer održan prvi radni sastanak na kojem su, kako je rekao dogradonačelnik, "glasno razmišljali" o idejama kojima bi osvježili ovu feštu gradskog patrona. Budući da se ove godine obilježava 1700 godina mučeništva svetog Dujma, Crkva je već pripremila dobar dio vjerskog programa, a, po Urlićevim riječima, postoji ideja da se eventualno izradi biskupski štap koji bi biskup nosio samo jednom godišnje i to 7. svibnja.

 
Još u rubrici:
 


NAJAVA VESNE ŠKARE-OŽBOLT NAIŠLA NA PODIJELJENA MIŠLJENJA
Je li grijeh za malo hašiša
i trave ljude slati u zatvor?


NA UJEVIĆEVOJ POLJANI UZ NOVU GARAŽU UREĐENJE I POVEZIVANJE ULICA
Bageri u Manđerovu


MATERIJAL SRUŠENOG DIOKOMA IDE U KRILO JESENICE
Brodarica brodarima lukobran podarila


"EURODOM" GRADI TURISTIČKO NASELJE U PODSTRANI
Između Lava i Lavice niču apartmani


PREDSTAVLJENA KNJIGA MAKSIMILIJANA BAĆE
Razotkrivanje Marxove bijede


SPLITSKI SREDNJOŠKOLCI I NJIHOVE ŠKOLE:
GIMNAZIJSKI KOLEGIJ "KRALJICA JELENA"

Ma ko to more platit...


SPLIT DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 2/8