Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
subota, 13.12.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
dobrovoljna štednja
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  sd magazin
pomet
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 4 od 5

JAVLJAM SE ZA RIJEČ - NAJSTARIJI TORCIDAŠ
Srđan DUJE ALJINOVIĆ (64)
PORUČUJE NAVIJAČIMA

Odbacite oružje!

Apeliram na sve navijače da u incidentnim situacijama ne upotrebljavaju hladno i "goruće" oružje. Ako si mangup, onda sve možeš riješiti verbalno, pa ako treba i na šake, a ne da ljudi imaju trajne zdravstvene posljedice i da ostaju invalidi

Prošlosubotnji navijački neredi u Dugopolju i dalje izazivaju pozornost javnosti. Našoj redakciji tako se javio i Srđan Duje Aljinović (64), član Predsjedništva Kluba navijača Hajduka i član Hajdukove skupštine. Kao vjerojatno najstariji pripadnik Torcide, Aljinović je osjetio potrebu da kaže svoje viđenje događaja u Dugopolju.
— Normalno da osuđujem to što se dogodilo u Dugopolju, ali bih želio iznijeti neke stvari koje su do toga dovele, da ne ispadne sad da su svi sveci, a da je Torcida najgora.
Prvo, kažu da je to bio pokušaj ubojstva, a odvjetnici mi govore da se za takvo djelo dobiva od tri do 15 godina zatvora. A meni ne ide u glavu da njih 40 s palicama napadnu petoricu navijača Dinama, a da nitko od te petorice ne ostane u bolnici duže od pola sata. Pa da su ih htjeli ubiti, valjda bi posljedice bile puno veće.
Drugo, nikada se još nije dogodilo da je neki BBB-ovac završio na splitskoj traumatologiji, čak ni nakon Dugopolja, a nama se u Zagrebu to stalno događa. Aljinović: "Da ne ispadne da su svi sveci, a da je Torcida najgora"To je zato što su BBB-ovci u Splitu zaštićeni kao medvjedi, dok se zagrebačka policija prema nama ponaša kao što se ponašala talijanska policija u Rimu: puste nas da se pomlatimo i onda nas još i oni batinaju.
Treće, ne vjerujem da su naši navijači ušli u navijački konvoj BBB-a, jer čisto sumnjam da bi to policija dopustila. Zato zamjeram MUP-u što nije odmah izišao u javnost s opisom događaja, pa sada ne bi kolalo sto priča o tome što se dogodilo.
Četvrto, zašto zagrebačke novine sada ne podsjete kako su uoči utakmice Roma — Hajduk u Rimu, dakle utakmice koja nije imala nikakve veze ni s Dinamom ni s BBB, navijači Dinama na granici dočekali kombi s našim zagrebačkim studentima, demolirali kombi i istukli naše navijače, pa su se ovi morali vratiti u Zagreb?
Peto, zašto zagrebački mediji ne izvijeste kako su uoči utakmice Hajduk — Dinamo navijači Dinama u Zadru, na putu za Split, bocama gađali automobile sa splitskim pločicama?
Šesto, zbog čega zagrebački mediji prešućuju da su BBB-ovci nakon utakmice s Hajdukom, kad su ostali sami na stadionu, skočili u teren, pregazili redarsku službu i ukrali i oštetili nekoliko naših transparenata, od kojih transparent TORCIDA ĐAKOVO ima posebno značenje i važnost za naše navijače? Smatram da je tu zakazao i MUP. Sedmo, zašto policija hapsi navijače koje dva kilometra od stadiona uhvati s limenkom piva, a nogometna liga nam se zove po Ožujskom pivu?
I na kraju, naravno da ništa ne opravdava incident u Dugopolju. Vrijeme je da prestane ova Santa Barbara i da se stane s ovim. Apeliram na sve navijače da se ponašaju viteški, tj. da u incidentnim situacijama ne upotrebljavaju hladno i "goruće" oružje. Ako si mangup, onda sve možeš riješiti verbalno, pa ako treba i na šake, a ne da ljudima ostaju trajne zdravstvene posljedice i da ostaju invalidi.
Također, apelirao bih na novinare da ne potiču niske strasti - zaključio je Aljinović.

piše Damir PILIĆ
 
Još u rubrici:
 


POGLED UNAPRIJED - A SAD, PREDSJEDNIČKI IZBORI
5 + 5 = MESIĆ


TRAGOM VIJESTI - O KVARNERSKOM "RIBOCIDU" U RUJNU I LISTOPADU
Morali smo baciti u more 100 tona ribe


NA RUBU PAMETI - NAKON DODJELE (NOVIH)
33,5 MILIJUNA KUNA ZAGREBAČKOM DNEVNIKU
Injekcija Vjesniku, a eutanazija Slobodnoj


KAKO SE "ZADARSKI LIST" KORISTI "SLOBODNOM"
Resavci


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 4/5