Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
subota, 13.12.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
dobrovoljna štednja
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  sd magazin
pomet
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 5 od 6

ODLUKA SPLITSKOG POGLAVARSTVA

Đacima i studentima 130 stipendija Grada

Splitsko Poglavarstvo na jučerašnjoj je sjednici usvojilo koncept rješavanja garažno-poslovnog objekta Centar Bonačić Mediteran u Vukovarskoj ulici, prema kojem bi taj projekt, započet još 1996. trebao biti završen u roku od 36 mjeseci od konačne građevinske dozvole prve faze. Budući da u Insuli, investitoru projekta, očekuju početak radova u proljeće, bude li sve teklo po planu, to bi značilo da će garažno-poslovni objekt biti gotov 2007., dakle nakon 11 godina. Ista stvar, drugo mjesto događaja - ovaj put vatrogasci su zapeli na SućidruU međuvremenu Grad treba s Insulom potpisati još tri ugovora te još jedan, šesti, aneks na ugovor iz 1996. godine, nakon čega bi Grad izišao iz projekta kao suinvestitor.
Radi uređenja groblja hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Grad će kupiti sedam stanova za 3,8 milijuna kuna, u koje će smjestiti sadašnje stanare objekata bivšeg Jadra koji su se nalazili na lokaciji groblja. Četiri stana kupit će od tvrtke Božen&CO po cijeni od 8,5 tisuća kuna po metru četvornom bez PDV-a, a tri od firme Final po cijeni od 7,8 tisuća kuna po kvadratu. Stanovi na Dragovodama trebali bi biti na raspolaganju Gradu u roku od mjesec dana, a za još tri potrebna stana raspisat će se novi natječaj.
Grad će platiti tvrtki SEM 19 tisuća kuna za osvjetljenje okoliša Dječjeg vrtića "Latica" u Vitezovićevoj ulici. Postavit će se šest reflektora na fasadi vrtića i dva na stupovima javne rasvjete, čime bi se donekle pomoglo sigurnosti vrtića koji je godinama izložen vandalima.
Ovih dana Grad će raspisati natječaj za stipendiranje učenika i studenata u tekućoj školskoj i akademskoj godini. Dodijelit će se 30 stipendija srednjoškolcima, 85 stipendija redovnim studentima, pet stipendija studentima poslijediplomskog i doktorskog studija te po pet učenicima i studentima aktualnim vrhunskim sportašima. Visina stipendija iznosi između 400 i 750 kuna, ovisno o tome radi li se o učenicima ili studentima te mjestu školovanja, dok će se stipendija za poslijediplomce utvrditi ovisno o stvarnim troškovima studija.

M.PROTIĆ

 

ZBOG PARKIRANIH AUTA U TIJARDOVIĆEVOJ
VATROGASCI JEDVA UGASILI POŽAR

Protiv vatre na daljinski!?

Pravim čudom i spretnošću splitskih vatrogasaca izbjegnuta je tragedija u požaru koji je buknuo početkom tjedna u jednom stanu Tijardovićeve ulice na Pujankama.
Za sada je poznato samo da je požar izazvalo rasvjetno tijelo koje je palo na krevet spavaće sobe, nakon čega je buknula vatra. U kratkom roku pripadnici Javne vatrogasne postrojbe uputili su se na Pujanke, no već pri ulazu u kvart započeli su problemi kako proći. Od velikog broja zgusnuto parkiranih automobila vatrogasci su se jedva probijali do zgrade u kojoj je za to vrijeme gorio stan. Vozač navalnih kola uspio je proći prvu barijeru na Pujankama, ali ga je drugi, na terenima već viđeni šok, čekao u Tijardovićevoj ulici. Ispred nebodera, u kojem je vatra već gutala spavaću sobu, vatrogasci nisu mogli pristupiti zbog parkiranih auta. Vatra je naposljetku ipak ugašena, zahvaljujući isključivo prisebnošću i snalažljivosti vatrogasaca.
Svjedoci požara kažu da je sreća u nesreći što vatrogasci požarnim ljestvama s navalnih kola nisu trebali spašavati nikoga od stanara, jer da je i to bilo potrebno, zbog vozila natrpanih ispred zgrade - ne bi im uspjelo.
Sve dok se zakonom pred zgradama ne osigura pristup za vatrogasce, ovakve će se scene ponavljati, no možda i s težim posljedicama. Ne bismo htjeli biti zloguki proroci, ali bilo bi vrijeme da se na razini grada o ovome dobro razmisli.

Ž. JURIĆ
 
Još u rubrici:
 


GRADSKIM SLUŽBAMA ZABRANJEN RAZGOVOR S NOVINARIMA
Sikirica sjekirom po medijima


FEŠTA U POVODU 100. OBLJETNICE DRUŠTVA
ZA ZAŠTITU SPLITSKE PARK-ŠUME
Stihovi Jakše Fiamenga
u marjansku stinu uklesani


UOČI DOLASKA NOVOG KONCESIONARA LOKALNE TELEVIZIJE
Rat za splitski ATV


U SUĆURCU OTVOREN TRGOVAČKI CENTAR "EMMEZETA KAŠTELA"
Pohod kupaca na Mercatone


SPLIT DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 5/6