Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
subota, 13.12.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
dobrovoljna štednja
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  sd magazin
pomet
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 4 od 6

U SUĆURCU OTVOREN TRGOVAČKI CENTAR "EMMEZETA KAŠTELA"

Pohod kupaca na Mercatone

Svečanim rezanjem vrpce jučer ujutro otvoren je Trgovački centar "Emmezeta Kaštela" u Sućurcu, nakon čega je najnovijim prodajnim prostorom na širem splitskom području potekla rijeka nestrpljivih kupaca. Nakon blagoslova objekta, koji je obavio sućurački župnik don Radojko Vidović, najveći shopping centar u Dalmaciji, površine 45 tisuća metara četvornih, službeno je otvorio župan splitsko-dalmatinski Kruno Peronja. Na prigodnoj svečanosti među "Mercatone" jedva da se i otvorio, a već je zasvijetlio sve u šesnaest/Jadran BABIĆostalima su nazočili kaštelanski gradonačelnik Ante Sanader te Anita Macanović, direktorica "Emmezeta Kaštela", i Dragutin Mamić, prvi čovjek "Flibe".
Već nekoliko trenutaka nakon što je popularni "Mercatone" otvorio svoja vrata, u središnjem trgovačkom dijelu objekta započela je prava jagma za brojnim proizvodima koji su se nudili po povoljnim cijenama. Kolica i košare posjetitelja najčešće su se mogle vidjeti oko tekstilnih artikala i namještaja talijanskog porijekla te obuće i odjeće. Kupci, također, nisu zaobilazili odjel bijele tehnike, kao ni police s kućanskim aparatima te video i audioopremom. Osim u velikom "Emmezetinom" prodajnom prostoru, kućni proračun moglo se "olakšati" i na trgovačkoj galeriji, gdje su smješteni razni dućani, parfumerije, banka i restoran. Za potpunu sliku TC-a "Emmezeta Kaštela" nedostaje prehrambeni dio objekta u "režiji" talijanskog lanca "Ippercoop", koji bi svjetlo dana trebao ugledati na proljeće.
Unatoč blještavilu i širokom asortimanu robnog magazina na sućuračkim Brižinama, zabilježili smo i nedostatak kvalitetnih putokaza prema izlazu iz centralnoga prodajnog prostora, što je izazvalo zbunjenost među posjetiteljima. Prvi se mačići u vodu bacaju...

Gordan ZUBČIĆ

 

PRIZNANJA DALMATINSKIM INOVATORIMA

Zlato za ronjenje na dah

Splitsko društvo inovatora DIATUS, na prigodnoj je svečanosti u Zvjezdanom selu Mosor dodijelilo diplome najboljim inovatorima u okviru 17. natječaja za dalmatinsku najinovaciju. U kategoriji izuma "zlatni" je Splićanin Damir Krstulović s radom "sigurnosni prsluk za zaštitu pri ronjenju na dah". Srebrnu diplomu dobio je Ante Lišnić iz Tijarice (libela), a brončanu Boris Krnić iz Šibenika (zrcalni kalup).
U kategoriji tehničko-tehnoloških unaprjeđenja, zlatnom je diplomom nagrađena splitska tvrtka "Net Automatika" za rad "sustav za kontrolu hotelske sobe", srebrnom splitski izumitelj Edo Kragić (mjerač ispuštenog lanca i vitla), a brončanom Ante Mornar iz Splita (agregat za bušenje).
Treća kategorija je "racionalizacija" u kojoj je zlatna diploma uručena Milanu Zrniću iz Splita (uređaj za automatsko doziranje aditiva u mikser), srebrna Splićaninu Vedranu Trumbiću (elektronski sklop za podešavanje potrošnje žarulja), a brončana također Splićaninu Nikici Jurunu (naprava za uvijanje i odvijanje štedljivih žarulja).
Rozarijo Jurić iz Kaštel Starog "zlatni" je izumitelj u kategoriji "novih proizvoda" s radom "zidni paneli za brzu gradnju objekata". "Srebrni" je Dušan Erak iz Ploča (aparat za zadimljavanje pčela), a "brončana" firma "Teren" iz Makarske (zaklon za kontejner).
Za naj-ideje zlatnom je diplomom nagrađen Slavo Staničić iz Baške Vode (elektrana na principu kaminskog efekta), srebrnom Ante Galić iz Splita (uređaj za pročišćavanje zagađenog zraka), dok su brončanu diplomu "podijelili" Renato Eljuga iz Makarske (stabilni nadgrobni feral) i Neno Dodoja iz Dugopolja (prstobran).
Posebna su priznanja uručena mladim inovatorima - školarcima iz Splita Ivanu Žižiću (robotska ruka) i Tihi Miletiću (naprava za istiskivanje paste iz tube). Na natječaj se javilo 37 inovatora s 48 inovacija.

Maja STANIŠLJEVIĆ
 
Još u rubrici:
 


GRADSKIM SLUŽBAMA ZABRANJEN RAZGOVOR S NOVINARIMA
Sikirica sjekirom po medijima


FEŠTA U POVODU 100. OBLJETNICE DRUŠTVA
ZA ZAŠTITU SPLITSKE PARK-ŠUME
Stihovi Jakše Fiamenga
u marjansku stinu uklesani


UOČI DOLASKA NOVOG KONCESIONARA LOKALNE TELEVIZIJE
Rat za splitski ATV


ODLUKA SPLITSKOG POGLAVARSTVA
Đacima i studentima 130 stipendija Grada


SPLIT DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 4/6