Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
subota, 13.12.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
dobrovoljna štednja
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  sd magazin
pomet
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 3 od 6

UOČI DOLASKA NOVOG KONCESIONARA LOKALNE TELEVIZIJE

Rat za splitski ATV

Približavanjem dana "D", 31. prosinca, kojim Adriatic televiziji (ATV) istječe koncesija za emitiranje programa na području Splitsko-dalmatinske županije, stanje oko te medijske kuće sve se više zaoštrava. Televizijske vode dodatno su se uzburkale nakon što su predstavnici osnivača i udjelničara ATV-a, među kojima su HNK "Hajduk", VK "Jadran", KK "Split" i tvrtka "Acrux production", pokušali ući u prostorije u Ulici Ruđera Boškovića s dokumentima o promjeni članova trenutačne uprave na čelu s Vedranom Rožićem. Pritom su čak bili pozvani i pripadnici policije, ali su, prema riječima glasnogovornice PU-a Tine Disopre, vrlo brzo utvrdili da nema potrebe za intervencijom jer sportsko-poslovni kvartet nema sudsku odluku koja im omogućava pristup prostorima splitske TV kuće.
Tijekom vrućih zbivanja na porti ATV-a, redovito emitiranje programa bilo je poremećeno, a iz pouzdanih izvora doznajemo da su uoči samog snimanja odgođene i ranije ugovorene emisije iz studija. Međutim, već u petak ujutro situacija na medijskoj "bojišnici" se normalizirala, a direktor Rožić nam je najavio kako će ATV bez ikakvih potresa proizvoditi vlastiti program sve do istjecanja koncesije.
Znakovito je spomenuti da iz agonije jedne od triju gradskih televizija izrasta Televizija Jadran kojoj je Vijeće za telekomunikacije u rujnu dodijelilo dozvolu za odašiljanje programa na području županije. Iza oba elektronička medija, podsjetimo, najvjerojatnije stoji poduzetnik Stipe Latković, čija tvrtka "Splićanka" se, prema Rožićevim navodima, nalazi u vlasničkoj strukturi ATV-a. Uz osporavanje dioničarske "križaljke", predstavnici osnivača i udjelničara upravo zbog te povezanosti optužuju trenutačnog direktora televizije da tijekom ljeta namjerno nije platio koncesijsku naknadu koja je, među ostalim, prouzročila gubitak prava na emitiranje od 1. siječnja 2004. godine.
Nasuprot tome, sadašnje poslovodstvo ATV-a optužuje skupinu osnivača za dugogodišnji "zaborav" prema svim strukturama televizije, obvezama zaposlenika, koncesiji... Zbog čega se nisu javili na novi natječaj, najčešće je pitanje iz krugova bliskih Adriatic televiziji. Za sve to vrijeme, posebice posljednjih nekoliko tjedana, na informativnim stranicama ATV-a "vrte" se oglasi Televizije Jadran, u kojim se traže kandidati za novinare i tehničare. Dok se jedna medijska kuća gasi, druga se očito rađa.

Gordan ZUBČIĆ

 

GRAD I CEPOS PROVELI ANKETU MEĐU PODUZETNICIMA

Čak 43 tvrtke bi na Dračevac

Na anketni natječaj koji je Grad Split proveo u suradnji s CEPOS-om, javile su se 43 tvrtke zainteresirane za rad u poduzetničkoj zoni Dračevac. Među većim tvrtkama su, na primjer, SMS, Slobodna Dalmacija te Max&Moris koji bi otvaranjem pogona u Dračevcu proširio proizvodnju namještaja. U Upravi naše novinske kuće smatraju da bi novu rotaciju, koju očekuju s novim vlasnikom, mogli smjestiti na Dračevac. Dosta je zainteresiranih malih tvrtki koje se bave Kompjutorska simulacija Dračevca kao mogućeg sajamskog centraraznim vrstama proizvodnje. No, kako je jedan od uvjeta ulaska u zonu ekološka proizvodnja, upitan je prolazak projekata poput proizvodnje boja i lakova, kažu u CEPOS-u.
Evo i naziva ostalih zainteresiranih tvrtki te pojedinih poduzetnika: "Viličar servis", "Vikler" (servis elektromotora), "Lenik" (proizvodnja građevinske stolarije), "Stin trade" (izrada garderobnih ormara), "Mornar" (proizvodnja odjevnih predmeta), "Alfa-gradnja" (graditeljstvo i uslužne djelatnosti), "Adria color" (proizvodnja boja i lakova), "Deni" (veletrgovina profesionalnim ručnim alatom), "Vama-mont" (održavanje dizala), "Kemilak" (proizvodnja ljepila i silikonskih kitova), "Home-Design" (proizvodnja unikatnog namještaja), "Dujam" (pružanje grafičkih usluga), "Stickproduct" (telekomunikacije), "Elprom" (proizvodnja svjetlećih reklama), "Vrlet" (proizvodnja špina), "Acta" (instalacije u građevinarstvu), "Cvjetko" (proizvodnja i prodaja zemlje, hortikulturni radovi), "Koan" (prerada i prodaja drvnih proizvoda), "CTP" (termoenergetski i procesni sustavi), "M. O. Izmjenjivači" (proizvodnja industrijske opreme), "Frim" (proizvodnja artikala iz mekih i tvrdih folija), "Pinna t.o." (proizvodnja dalmatinskih suvenira), "Kaliterna Marin" (izrada upotrebne keramike), "Euro-Mont" (ventilacija, klimatizacija), "Rivijera commerce" (proizvodnja i distribucija sirupa i kave), "Auto Hrvatska" (prodajno-servisni centar), "PA-PE" (izrada suvenira), Ana Aljinović (proizvodnja i prerada maslina, smokava i agruma), "Takom" (graditeljstvo i zanatski poslovi), "Trenton" (proizvodnja maslinova ulja, maslina, kapara), "Nolina" (prerada badema, smokava i proizvodnja ukrasnog bilja), Ljubo Majić (servis za autolimarske radove), "Boja-mont" (visokogradnja, obrada metala), "Largus" (proizvodnja metalne galanterije), "Grafis" (izdavačka i tiskarska djelatnost), "Nevald" (pranje i podmazivanje autobusa i teretnih vozila), SPK "Marulianus" (sportsko-penjački klub), "Žezlam" (inženjering, proizvodnja čeličnih konstrukcija), UHDV (otvaranje veteranske bolnice), "Ro-Ba" (tiskarska proizvodnja) i "Slobodna Dalmacija".

Maja STANIŠLJEVIĆ
 
Još u rubrici:
 


GRADSKIM SLUŽBAMA ZABRANJEN RAZGOVOR S NOVINARIMA
Sikirica sjekirom po medijima


FEŠTA U POVODU 100. OBLJETNICE DRUŠTVA
ZA ZAŠTITU SPLITSKE PARK-ŠUME
Stihovi Jakše Fiamenga
u marjansku stinu uklesani


U SUĆURCU OTVOREN TRGOVAČKI CENTAR "EMMEZETA KAŠTELA"
Pohod kupaca na Mercatone


ODLUKA SPLITSKOG POGLAVARSTVA
Đacima i studentima 130 stipendija Grada


SPLIT DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 3/6