Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
subota, 13.12.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
dobrovoljna štednja
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  sd magazin
pomet
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 6

GRADSKIM SLUŽBAMA ZABRANJEN RAZGOVOR S NOVINARIMA

Sikirica sjekirom po medijima

Predstavnicima medija gradski oci uputili su poziv radi izvještaja o budućem izgledu Rive, ali tema su, zapravo, bili novinski tekstovi "sumnjičavi prema transparentnim projektima"

Urbanistička rješenja u splitskoj povijesnoj jezgri, s osobitim osvrtom na novinske tekstove sumnjičave prema transparentnim projektima, bile su više-manje teme konferencije za novinare u Gradskom poglavarstvu, premda je predstavnicima medija bio upućen poziv koji se odnosio na budući izgled Rive. Zamjenik gradonačelnika Željko Sikirica objasnio je kako će ubuduće biti zabranjena komunikacija gradskih službi s medijima kako se više ne bi Željko Sikirica nabrušen na novinare/Feđa KLARIĆobjavljivali suprotni stavovi o važnim gradskim pitanjima.
— To nije naše zatvaranje prema građanima, nego želja za što kvalitetnijom, točnijom i transparentnijom informacijom, a prirodno je da Poglavarstvo mora imati usuglašene stavove — kazao je Sikirica.
Eduard Katačić, član Poglavarstva zadužen za urbanizam, objasnio je kako će se za Rivu tražiti idejno rješenje urbane opreme, a voditelj Službe za prostorno planiranje Robert Plejić naglasio je kako Rivi nedostaje reda, ali da nakon konačnog uređenja neće biti velikih iznenađenja, a pri određivanju parametara koristit će se dobre ideje prethodnog neuspjelog natječaja. Inače, za uređenje Rive neće biti natječaja, nego će Poglavarstvo uputiti poziv grupi autora, koji će se pri projektiranju ravnati po osnovnim uputama.
Voditelj Službe za staru gradsku jezgru Duško Marasović prezentirao je Projekt aktiviranja prostornih resursa u povijesnoj jezgri.
— Nisu točne tvrdnje koje se pojavljuju na Internet-stranicama, a po kojima se radi o parcelizaciji Dioklecijanove palače, već je riječ o restituciji srednjovjekovne matrice u okvirima povijesne jezgre — istaknuo je Marasović, dodajući kako će neki od gorućih problema u povijesnom središtu, poput unifikacije izloga, reklama i štekata, kao i pitanje neprimjerenih štandova, biti riješeni početkom sljedeće godine.
Susret poglavara s novinarima zaključen je izvješćem Kolje Grisogona, prvog čovjeka gradske komunale, o ulaganjima u povijesno središte Splita. On je pojasnio da su ove godine utrošena 4,3 milijuna kuna, od čega je za kapitalna ulaganja, ponajviše građevinske zahvate, utrošeno 65 posto. Za sljedeću godinu najavio je ulaganja od 4,4 milijuna kuna, a kapitalni projekti sudjelovali bi u proračunu sa 75 posto.

Damir ŠARAC

 

UDRUGA "LIBELLA" URUČILA PRIZNANJE NAŠEM LISTU

Slobodna je naš New York Times

Radi izvanserijske medijske potpore koju nam je pružila Slobodna Dalmacija i nakon koje smo stupili u kontakt sa 70 obitelji čiji članovi pate od bulimije i anoreksije, u povodu Svjetskog dana volontera odlučili smo dodijeliti zahvalnicu vašem listu. Znate, Slobodna Dalmacija je naš New York Times preko kojeg Dr. Slobodan Raljević, Dražen Gudić i dr. Ivan Urlić/Joško ŠUPIĆsvi međusobno kontaktiramo i veseli me da preko stranica Vašeg lista promičete mentalno zdravlje mladih.
Kazao je to na jučerašnjem sastanku u Slobodnoj dr. Ivan Urlić, poznati psihijatar i član udruge Libella, koja skrbi o mladima (većinom djevojčicama) s poremećajima u prehrani, obraćajući se glavnom uredniku Slobodne Dalmacije Draženu Gudiću. Potom mu je uručio zahvalnicu s otiskom srca za pruženu potporu te, zajedno s dr. Slobodanom Raljevićem, internistom koji također djeluje u Libelli, izrazio nadu da će Slobodna i nadalje raditi na općem zdravstvenom prosvjećivanju svojih čitatelja.
Izrazivši zadovoljstvo zbog primljene zahvalnice, Dražen Gudić je istaknuo kako će Slobodna i nadalje podržavati civilni sektor i ovakve humane inicijative. Kazao je i da je osobno vrlo senzibiliziran za problematiku anoreksije i bulimije, budući da ima malodobne sinove, čije vršnjakinje i njihove obitelji prolaze prave drame zbog poremećaja u prehrani.

 
Još u rubrici:
 


FEŠTA U POVODU 100. OBLJETNICE DRUŠTVA
ZA ZAŠTITU SPLITSKE PARK-ŠUME
Stihovi Jakše Fiamenga
u marjansku stinu uklesani


UOČI DOLASKA NOVOG KONCESIONARA LOKALNE TELEVIZIJE
Rat za splitski ATV


U SUĆURCU OTVOREN TRGOVAČKI CENTAR "EMMEZETA KAŠTELA"
Pohod kupaca na Mercatone


ODLUKA SPLITSKOG POGLAVARSTVA
Đacima i studentima 130 stipendija Grada


SPLIT DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/6