Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
subota, 13.12.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
dobrovoljna štednja
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  sd magazin
pomet
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 4

BURNA RASPRAVA NA SJEDNICI OV BILICA

Prostorni plan uskoro na javni uvid

Biličko Općinsko vijeće u četvrtak je usvojilo prijedlog prostornoga plana te općine i odredilo da plan bude na uvidu građanima Bilica u razdoblju od 22. prosinca ove godine do 21. siječnja 2004. godine.
U aktualnome satu vijećnik Davor Ćaleta Car upozorio je na neke neuređene, ruševne putove i zapitao gdje su stvarne granice općine. Predsjednik OV-a Nedjeljko Lugović mu je odgovorio kako će se putovi brzo popraviti, a da su općinske granice vidljivo označene. Uslijedila je potom paljba donačelnice Vesne Slavica Davoru Ćaleti, kako općini ne želi predati rasvjetne stupove dobivene od Šibenika u doba vlasti HDZ-a. U više navrata nazvala ga je lašcem, na što je Ćaleta tražio zaštitu i takav odnos okvalificirao "policijskim komunističkim postupkom". Rekao je jasno da su stupovi vlasništvo općine i da će oni stajati u naselju Car, kako je i bilo predviđeno. Predsjedavajući Lugović je smirivao situaciju, pa je skup poprimio primjereniji tijek.
U raspravi o prostornome planu svoje primjedbe pak podugo je obrazlagao vijećnik Ante Mikulandra. No, on se usredotočio na "seciranje" samoga teksta plana, njegovo rečenično i pojmovno češljanje, odnosno lektoriranje, što nitko nije osporavao. Prije toga, zbog njegova pitanja o građevinskoj dozvoli za radove HEP- a u jednome naselju, ipak je došlo do duela riječima između Mikulandre i donačelnice Slavice. Ona mu je oštro zamjerila kako radi privatnih poslova ne dolazi na sastanke i sjednice, pa se Mikulandra usprotivio kako mu se upleće u privatni život, tražeći da mu kaže gdje je građevinska dozvola za navedene radove. Obećano mu je da će je dobiti - za osam dana.
Na kraju, nije prošao Mikulandrin prijedlog da se javna rasprava o nacrtu prostornoga plana, zbog nastupajućih božićnih blagdana i Nove godine, odgodi za siječanj 2004. Većina vijećnika odbila je takvu proceduralnu sugestiju.

J. ČELAR
 
Još u rubrici:
 


ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA O NAJAVLJENIM IZMJENAMA PROSTORNOG PLANA
Hitno na prvu sjednicu iduće godine


VODICE: ZAŠTO JE PUČKA KNJIŽNICA ISKLJUČENA IZ ELEKTROMREŽE?
Grad nije platio, pa počeo "krasti" struju


ŠIBENIK DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/4