Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
subota, 13.12.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
dobrovoljna štednja
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  sd magazin
pomet
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 4

POGLAVARSTVO GRADA PONOVNO RASPISUJE JAVNI NATJEČAJ

Tko će udomiti pučku kuhinju?

Godinu dana od početka primjene novog modela pučke kuhinje Poglavarstvo grada Dubrovnika ponovno je pred raspisivanjem javnog natječaja za pučku kuhinju - Odabrani kandidat uz obroke u restoranu morat će korisnicima osigurati i mogućnost preuzimanja jela radi odnošenja kući

Godinu dana od početka primjene novog modela pučke kuhinje Poglavarstvo grada Dubrovnika ponovno je pred raspisivanjem javnog natječaja za obavljanje poslova organizirane prehrane za siromašne, bolesne i nemoćne Dubrovčane kojih na popisu ima oko 270.
Svim korisnicima prošle su godine, podsjetimo, podijeljeni anketni listići putem kojih su se mogli izjasniti za njih najprihvatljiviji model pomoći u prehrani. Među ponuđenim prehrambenim paketima, bonovima za hranu i novčanim potporama predvladala je pučka kuhinja koju, prema stavu dubrovačkih čelnika i korisnika kuhinje, dobro udomljuje dubrovački hotel "Gruž".
Osim u pogledu kvalitete hrane i sanitarno-higijenskih uvjeta, dolaskom novog vodstva gruškog hotela popravilo se stanje i u svakodnevnom nadzoru broja korisnika i preuzetih obroka, jedinstvena je ocjena nadležnoga Centra za socijalnu skrb Dubrovnika i dubrovačkog gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti.
U prošlogodišnjem javnom nadmetanju koji će se temeljiti na iskustvima s organiziranom prehranom iz 2003. godine uvedena je obveza ponuditelja da uz jedinstveni tjedni jelovnik kojim se služi pretežiti broj korisnika, ponudi i tzv. dijetalni meni za posebnu skupinu korisnika djece, starijih i kroničnih bolesnika, osoba s dijetalnom prehranom i sl. Sukladno odredbama javnog nadmetanja u obavljanje poslova pučke kuhinje osim pripreme i podjele dnevnih obroka spada i nabava namirnica, a ponuditelj, razumljivo, treba imati propisane uvjete i za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Propisano je i da ukupna količina pripremljenih obroka mora biti 280 dnevno od čega 260 prema standardiziranom jelovniku, a 20 obroka prema dijetalnom jelovniku za posebne skupine korisnika.
Odabrani kandidat na natječaju morat će uz posluživanje obroka u restoranu, korisnicima osigurati i mogućnost preuzimanja jela radi odnošenja kući.

G. BIJELIĆ
 
Još u rubrici:
 


PRIPREME ZA ČETVRTU ETAPU RADOVA
NA KOMPLEKSU GRUŠKOG PLIVALIŠTA
U "Stadionu" sportaši i poduzetnici


"BIJELA FLOTA" U DUBROVNIKU OVE GODINE BROJNIJA NEGO IKADA
Kruzeri ostavili 10 milijuna dolara


DUBROVNIK DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/4