Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
subota, 13.12.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
dobrovoljna štednja
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  sd magazin
pomet
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 3

ISKAZ ISTRAŽNOM SUCU DAO ANTE MARTEDIĆ,
OSUMNJIČEN ZA UBOJSTVO KRUNOSLAVA ŠOKIČIĆA

Bio u šoku, nije mogao
ni pogledati mrtvaca

SPLIT - Ante Martedić (43) zvani Kančo iz Splita, osumnjičen s 40-godišnjom Ankicom Đokić za teško ubojstvo Krunoslava Šokičića (43), dao je u petak obranu istražnom sucu splitskog Županijskog suda.
Šokičić je, podsjetimo, pronađen mrtav prije desetak dana u središtu Splita, u Getu, nedugo nakon toga uhićeni su Martedić i Ankica Đokić pod sumnjom da su ubili Šokičića te ga dva dana nakon toga donijeli i ostavili na pločniku u Nepotovoj ulici. Odmah nakon uhićenja Ankica Đokić je dala obranu, navodeći Ante Martedić snimljen prigodom privođenja/Tom DUBRAVECkako ne zna zbog čega je umro Šokičić, a dva dana to nisu dojavili policiji jer to nije htio Ante.
Martedić je, za razliku od nje, pred istražnim sucem šutio, no nakon njezina iskaza odlučio je progovoriti pa je tako kazao kako je Krunoslava upoznao ovoga ljeta, a prije njegove smrti Kruno je došao do stana u Andrićevoj u kojem je Martedić živio s Ankicom. Upravo je Ankica, kako je rekao Martedić, dogovorila susret s Krunom jer mu je kupila drogu za 1000 kuna. Kruno je zatim zapalio joint "trave", ponudio ga je Anti što je on najprije odbio, a zatim je ušmrkao heroin. Zajedno s njima, ali ne u istoj sobi, drogirala se i Ankica i ona je prva otišla spavati na gornji kat.
On i Kruno su, kako je rekao, ostali uz TV, povremeno su se prepirali samo zbog preglasnog tona, no između njih nije bilo svađe. Prvi glas o Kruninoj smrti donijela mu je Ankica, no on cijeli dan nije ni došao u sobu gdje je Krunoslav umro jer je bio u šoku i nije ga mogao vidjeti mrtvog. Martedić je Krunu držao Ankičinim prijateljem pa joj je više puta govorio da pozove Hitnu, no ona to nije htjela. On pretpostavlja kako je Ankica bila u strahu od policije jer se bavila prostitucijom. Tako je prolazio i drugi dan, pa su se njih dvoje dogovorili da nešto moraju napraviti, zajedno su ga nosili, ona za gornji dio tijela, a on za noge.
Osvrnuo se i na njezin iskaz po kojem je mrtvog Krunoslava nosio sam Ante, tvrdeći kako on s bolesnom kralježnicom ne može nositi ni 20-ak kilograma, a kamoli mrtvog čovjeka. Prisjetio se i da su mrtvo tijelo zajedno s plahtom donijeli 15-ak metara od ulaza u njegovu zgradu gdje su ga i ostavili. Martedić se sjeća da je Krunoslav krvario na usta, no on ga nije zamotao i ne zna je li to učinila Ankica. Ne zna ništa ni o kabelu koji je pronađen ispod Krunoslavova mrtvog tijela kao ni o tome je li Kruno imao još novca osim onih 1000 kuna koje je dao za drogu. Po povratku u stan Ante nije dirao štramac na kojem je ležao Krunoslav, no ne zna je li to učinila Ankica.
Jedan dio iskaza Martedić je posvetio i životu s Ankicom Đokić s kojom je, kako je rekao, živio u izvanbračnoj zajednici, no sada žive zajedno, ali više nisu u vezi.
Nakon Martedićeva iskaza koji očito nije donio ništa novo u istrazi, s pažnjom se očekuje kompletan obdukcijski nalaz s toksikološkim i histološkim nalazom koji će biti od važnog utjecaja na nastavak istrage.

O. KOHAREVIĆ
 
Još u rubrici:
 


NA PONOVLJENOM SUĐENJU ZA UBOJSTVO JEROLIMA ČIRJAKA
Čulini nova kazna sedam godina zatvora


TEŠKA PROMETNA NESREĆA U MALJKOVU
Uletio između cisterni


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3