Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
petak, 12.12.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  more
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 2 od 4

DRAGAN MEDAKOVIĆ UBIJEN NA DUŽNOSTI KOD ILOKA

Vozač srpskog kombija
namjerno pregazio policajca

Ovaj slučaj u policiji povezuju s nedavnim uspješnim akcijama zapljene velikih količina kokaina i cigareta, te sumnjaju da je i vozač crvene lade nive prevozio cigarete ili drogu. Jučer oko podne policija je prekinula blokadu iločkog područja nakon obavijesti da se kombi lada niva nalazi u Srbiji i Crnoj Gori

ILOK/VINKOVCI - Djelatnik PP-a Ilok Dragan Medaković (33) ubijen je na dužnosti u srijedu navečer oko 19.15 sati u blizini mjesta Bapska, nešto južnije od hrvatsko-srpskog graničnog prijelaza Ilok, tijekom pokušaja zaustavljanja kombija srpskih registracijskih oznaka. Na njega je, navode u PU vukovarsko-srijemskoj, namjerno naletio vozač kombija tipa lada niva crvene boje, nakon što ga je policajac koji se tada nalazio u ophodnji s kolegom Ubijeni Dragan MedakovićMiroslavom Fodorom pokušao zaustaviti s ispruženom palicom "stop". Vozač kombija namjerno se zaletio u Medakovića i na mjestu nesreće ga usmrtio, a zatim se preko polja uputio prema Srbiji.
Načelnik PU vukovarsko-srijemske Marijan Tomurad pojasnio je da je kombi vozilo prvo primijetila ophodnja hrvatske granične policije kada je ilegalno neosvijetljen i brzinom većom od 100 km/sat prešao "zelenu" granicu i ušao iz Srbije i Crne Gore u Hrvatsku. Prelazak je odmah dojavljen prometnoj policiji, a ophodnja u kojoj je bio i nesretni Medaković smjestila se uz cestu između Bapske i Šarengrada. Kada je 15-ak minuta nakon dojave ophodnja zamijetila kombi koji je odgovarao opisu granične policije, Medaković je izišao uz rub ceste i s ispruženom palicom pokušao zaustaviti vozilo. Prema izjavama njegova kolege, odmah se vidjelo da se vozač nema namjeru zaustaviti, no očekivali su da će izbjeći policajca i nastaviti put, a ne da će se direktno zaletjeti u Medakovića i ubiti ga.
U potragu za ubojicom još u srijedu navečer uključeno je više od 200 policajaca, pripadnika Interventne policije, te helikopter MUP-a, a cijelo je područje odmah blokirano. Vozač crvene lade nive bez zaustavljanja nastavio je prema Šarengradu i pretpostavlja se da je negdje na tome potezu preko polja prešao granicu i otišao u Vojvodinu. Stoga je upomoć odmah pozvana i policija Srbije i Crne Gore koja je također krenula u potragu za vozačem ubojicom. Jučer oko podne blokada iločkog područja je prekinuta nakon što je MUP dobio obavijest da se lada niva nalazi u Srbiji i Crnoj Gori. Prema riječima Luke Kalinića, glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske, s terena su povučene interventne i specijalne postrojbe MUP-a koje su sudjelovale u potrazi. Policija i Mjesto na kojemu je vozač lade nive pregazio policajca Dragana Medakovića/Tomislav PRUSINAdalje nastavlja potragu za ubojicom hrvatskog policajca Dragana Medakovića.
Na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u Vinkovcima načelnik PU vukovarsko-srijemske Marijan Tomurad povezao je ovaj slučaj s nedavnim uspješnim policijskim akcijama zapljene velikih količina kokaina i cigareta. Zato u policiji sumnjaju da je i ovaj vozač prevozio ili cigarete ili drogu, te se znajući da su za njihov pokušaj krijumčarenja i kazne najveće, odlučio na ovakav čin. Prema Tomuradovim riječima, tržište ovakvom robom u posljednje vrijeme zahtijeva sve veće količine i stoga je udar na granicu, posebno na ovom dijelu, sve veći.
Iločki policajac Dragan Medaković rođen je u BiH i otac je dvojice maloljetnih sinova, dok mu je supruga nezaposlena. Hrvatskoj policiji priključio se 1997. godine tijekom procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja kada je preuzet iz tadašnje tzv. krajinske policije. Vjeruje se kako će biti pokopan u BiH, gdje mu živi obitelj i rodbina.
Ravnatelj policije Ranko Ostojić, koji je u Ilok došao tijekom noći nakon ubojstva, kazao je kako je ovo gnjusno ubojstvo drugi slučaj ubojstva policajca na dužnosti u ovoj godini. Obećao je kako će se MUP staviti na raspolaganje obitelji ubijenog Medakovića i pomoći pri rješavanju svih teškoća. Također je izrazio očekivanje da će i srpska policija nastaviti u pokušaju otkrivanja počinitelja ubojstva.

T. PRUSINA
 
Još u rubrici:
 


RAZRIJEŠEN SLUČAJ UBOJSTVA POSEDARSKOG SVEĆENIKA
Don Miju Stijepića ubio je mladić iz Suhača
kod Sinja nakon druženja na plaži


PONOVNO POČELA GLAVNA RASPRAVA
U KAZNENOM POSTUPKU PROTIV KRUNE RAKA
Od vojnih policajaca naručio
ubojstvo supruge i njezina prijatelja


NOĆNA PROVALA U ZGRADU ZADARASKIH SREDNJIH ŠKOLA
Iz zbornice nestali imenici


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 2/4