Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 24.11.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  pressing
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 2

NA ŠOLTI

Mladi hoće sportsku dvoranu

Ivan TokićŠOLTA - Osnovna škola "Grohote" jedina je škola na otoku Šolti koju ove školske godine polazi ukupno 102 učenika iz svih mjesta na otoku raspoređenih u osam razrednih odjeljenja. Najviše je učenika — 23 — u sedmom razredu. Djelatnici u redovnoj školskoj obuci te u izvannastavnom programu kroz likovnu, recitatorsku, informatičku, plesnu, literarnu i druge grupe nastoje u otočnim skromnim uvjetima postići maksimum s nadarenom šoltanskom djecom.
— Postizali bismo još značajnije rezultate u svim segmentima pedagoškog rada jer djeca na Šolti doista su talentirana, ali nažalost nemaju baš uvjeta da se iskažu. Posebno da utroše svoju kreativnu energiju. Pored optimizma koji ima i među učenicima i među nastavnicima sada Izvannastavne aktivnosti šoltanskih učenikanam se već ukazala i realna šansa za ostvarivanje većih i značajnijih projekata. Naime, u planu kapitalnih objekata Splitsko-dalmatinske županije ušla je i izgradnja sportske dvorane pri OŠ "Grohote". Istim planom izgradnja dvorane trebala bi se ostvariti školske godine 2004./05. Početak gradnje, polaganje kamena temeljca, bio bi najsvečaniji i najdraži čin obilježavanja doista značajnog jubileja 150. godišnjice pučkog školstva na otoku, a ona pada upravo u idućoj školskoj godini — kazao je ravnatelj OŠ prof. Ivan Tokić.
Šolta je jedna od rijetkih destinacija Splitsko-dalmatinske županije koja nema niti jedan športski objekt. Mladež otoka izgradnjom ove dvorane imala bi daleko veće šanse i mogućnosti oduprijeti se velikom zlu današnjice, raznoraznim porocima od droge, alkohola i kocke.

Mirjana BLAGAIĆ

 

ZAVRŠENA PRVA FAZA UREĐENJA TROGIRSKE LUČICE NA ČIOVU

Milijun kuna za Banj

TROGIR - Na prigodnoj svečanosti na kojoj su osim trogirskog gradonačelnika Branka Škokića bili nazočni predstavnici političkih stranaka i udruga u Trogiru je obilježen završetak prve faze radova na uređenju lučice Banj kod Doma starih.
Lučica se gradi prema projektu uređenja obale od Madiratina mula do Duhanke.
- Počeli smo s uređenjem nasipa za lukobran, postavili smo vodu, uredili vlastite prostorije a zatim smo prišli na uređenje i sanaciju istezališta za brodove i betonirali plato koji će služiti za uređenje brodova - istaknuo je predsjednik PSU Banj Duje Coce, zahvalivši se svim članovima i sponzorima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta. U tijeku su radovi na uređenju priključka za struju kao i uređenje obalnog zida čime će se ovaj do sada zapušteni i devastirani dio obale dobiti sasvim novi izgled, dodao je Coce.
Vrijednost do sada izvedenih radova u lučici prelazi milijun kuna, a kada bude sasvim gotova lučica će raspolagati sa svim pratećim sadržajima. Zastave na jarbol PSU Banj su podigli Marinko Buličić i Jakša Lučin, članovi udruge i državni rekorderi u dragovoljnom darivanju krvi.

V. ŽAJA
 
Još u rubrici:
 


PROSVJEDNO PISMO VRBOSKE OPĆINI JELSA
Kandelabri još ne svijetle zbog bahatosti


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/2