Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 24.11.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  pressing
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 8 od 11

jubilej na tatamiju - DESETOGODIŠNJICA SPLITSKOG
TAEKWONDO KLUBA
NERYO

Akcijom gaženja na vrh piramide

Tko bi rekao da tako mladoliki trener kao što je Umberto Coce već deset godina vodi jedan od najuspješnijih splitskih taekwondo klubova. A upravo ima toliko, još tamo od 1993. godine kada se iz obične sekcije izraslo u klub kojem je dano ime prema korejskoj uzrečici neryo što u slobodnom prevodu znači "akcija gaženja". Gaženjem su Splićani stigli daleko, u svojoj prvoj dekadi osvojeno je brdo naslova prvaka države, a u grad pod Marjanom i europska odličja Domagoja Ostojića, Dražena Vukovića, Ante Blaževića i Srđane Coce, uz napomenu da je potonji tandem još uvijek aktivan u klubu. Sasvim je logično da je i trener Umberto Coce za svoj rad prepoznat, bio je i trener ženske juniorske reprezentacije sa kojom je imao velikog uspjeha osvajajući broncu na europskom prvenstvu.
/Mario TODORIĆ- I danas klub ima stabilnu strukturu, stotinjak članova, odličnu natjecateljsku ekipu i daroviti podmladak. Uz mene u klubu rade dvoje trenera Joco i Sena, kako odmilja članovi nazivaju Jovicu Kozlicu i Vinka Vigurića. Zajedno sada stvaramo jednu novu generaciju kojom bi željeli nastaviti niz velikih rezultatskih ostvarenja - kaže šef struke Umberto Coce.
A tko su ti mladići i djevojke koji tako opasno prolaze tatamijem i osvajaju odličja.
- Među najvećim potencijalima izdvojio bi Petru Matijašević, aktualna prvakinja je na šest turnira domaćih i međunarodnim osvjaala je odličja, zatim junior Božo Perišić. Uz njih je jedna kvalitetna skupina koju predvode Matko Jurišić, Željana Piteša, Jurica Vejić, Ivana Marčeta, Igor Trifunović, te još petnaestak natjecatelja koji redovito donose medalje za natjecanja među kojima se ističu Petra Smiljanić, Zdravko Alujević, Tijana Marčeta, Miljenko Polić, Mirko Radanović, Marin Roje, Nenad Negovanović. Velika je stvar da su svi navedeni jako mladi i da mogu sljedećih deset godina nositi klub na visokoj razini.
Kako financijski iznosite cijeli program?
- Radimo na tome i ide nam dosta teško. Uprava na čelu sa predsjednikom Tonćem Alujevićem snalazi se na razne načine. Dosta nam u susret izlazi obitelj Matijašević, uglavnom držimo se svi zajedno nemamo velikih prohtjeva i izlazimo na kraj.
Neryo gazi dalje, sa šest tjednih termina u dvoranama na Gripama i osnovnoj školi Bol stvarau se novi prvaci ovog olimpijskog sporta. Četiri europske medalje imaju, u slijedećih deset godina još četiri donijele bi veliku europsku patinu ovom klubu.

Robert RADICA

 

dizanje utega

Lako diže Bitumina

Gotovo je nevjerojatan podatak da je pune tri godine titula najboljeg kluba u dizanju utega zaobilazila Split. Splićani su prepustili dominaciju Riječanima i Osječanima, ali titula se opet vratila kući. Osma u 12 godina hrvatskog prvenstva. Kup je pobjegao za dva boda, ali u Bitumini tvrde da će i to ponovno donijeti na Gripe.
- Nećemo puštati naslove barem nekoliko godina u nizu. Kvalitetno smo uključili veći broj mladih i zajedno sa iskusnijim dijelom momčadi imamo respektabilnu momčad. Ovo je sretan spoj koji će osigurati dominaciju sljedećih nekoliko godina - kaže šef struke Bitumine, ujedno i izbornik reprezentacije Boško Čavka.
Titulu su "podigli" Amar Musić, Almir Kovačević, Goran Vrbatović, Josip Svaguša, Goran Čulić, Nenad Delić, Siniša Šupić, Josip Hrstić, Joto Jotov, Ivica Brešković, Mate Rodić, Vlado Madunić, Duško Kadijević, Matko Matković i Nikolaj Pešalov. Svi su oni bodovima doprinijeli povratku titule na Gripe.
- Odličan je bio u cijeloj sezoni Amar Musić, kadetski prvak i rekorder, juniorski i seniorski prvak u kategoriji do 56 kilograma. Velika je perspektiva i nada hrvatskog dizanja. Svakako još mora napredovati, isto kao i Josip Hrstić. Hrastić je kandidat i ze reprezentaciju za europsko prvenstvo u Kijevu, tko zna možda i olimpijske igre ukoliko izborimo još jednu-dvije norme. Musić će pak na europsko i svjetsko kadetsko prvenstvo.
Klub do kraja godine u samom smiraju sezone očekuje i organizacija tradicionalnog Božićnoga kupa, međunarodnoga natjecanja koje su posjećivala i velika imena dizanja utega poput Janija Marčokova, Ivana Ivanova, Ivana Čakarova te najbolji hrvatski dizači.
- I ove godine će to biti jaki turnir, očekujemo dolazak nekoliko izuzetno kvalitetnih dizača, prvenstveno iz Bugarske. To će biti novi poticaj našim mladim dizačima. Prvi cilj smo ostvarili, vratili titulu, sada želimo ponovno biti najjači centar hrvatskog dizanja utega.

R. RADICA
   

CEV KUP ODBOJKAŠICA

Kaštela DC - Yesilyurt 2:3

KAŠTELA — Gradska dvorana Kaštel Stari. Gledatelja 500. Kaštela DC — Yesilyurt 2:3 (9:25, 25:23, 18:25, 25:23, 9:15). Suci: Kolos (BiH) i Eizikovits (Izrael).
KAŠTELA DC: I. Kamenjarin (15), Tolmačeva (4), Kuljiš (7), Matijaca, Bratić, Gruica, Kovačević (16), Balić (9), S. Kamenjarin, Šimić (3), Nosić (7), Marasović (1).
YESILYURT: Atikir (15), Ekinci, Ihtiyaroglu, Senyurt (7), Yuce (21), Atintas (10), Gumus (23), Otlu (1), Kirdar (1).

/Božo VUKIČEVIĆUnatoč porazu ekipa Kaštela ispraćena je pljeskom na kraju utakmice od ipak, možemo reći, zadovoljnih gledatelja. Naime, "malene" su u ovom trenutku pružile svoj maksimum i još jednom pokazale da se ravnopravno mogu nositi s vrlo dobrim europskim ekipama. Gostujuća ekipa iz Turske samo je prolongirala pitanje pobjednika skupine i nadamo se da će uspješno nastaviti natjecanje. Što se tiče domaćih igračica možemo reći da su pružile vrlo dobru partiju u drugom i četvrtom setu kada su ujedno i zadovoljili ukus gledatelja. U petom rulet-setu Kaštelanke jednostavno nisu imale daha za iznenađenje.
Unic — Vasas 1:3 (25:12, 25:27, 19:25, 19:25). Poredak: 1. Yesilyurt 5, 2. Vasas 3, 3. Unic 2, 4. Kaštela DC 2 boda.

J. TARABENE

ODBOJKA

Split 1700 - Vukovar 3:2

SPLIT — Mala dvorana na Gripama. Gledatelja 300. Split 1700 — Vukovar 3:2 (14:25, 25:12, 23:25, 25:12, 15:12). Suci: Vedriš i Berić (oba iz Zagreba).
SPLIT 1700: Alajbeg (2), Aleksić (13), Balić, Doncova (41), Džapo, Jurčić (2), Milanović (14), Mladina, Pešo, Petrić, Šundov (2), Velimirović.
VUKOVAR: Jurković (16), Popova (1), Nemčeva (16), Tomić (4), Marčinko, Paradžik, Ivanović (9), Pejić (1), Malčić.

U derbiju začelja domaće su igračice izborile tijesnu pobjedu dozvolivši Vukovarkama da osvoje prvi bod u prvenstvu. U čudnoj utakmici domaće su ipak bile malo s(p)retnije.

R. RADICA
 
Još u rubrici:
 


HAJDUK S VRHA OPTIMIZMOM ZRAČI
NA ČIOVO PO ŠPURIJUS
ZA CAPELLA OŠIŠAT!


OSIJEK - DINAMO 3:2
IZ MAGLE IZRONIO JOŠ SLABIJI DINAMO


ARIVEDERCI ROMA
DRAŽEN MUŽINIĆ
VELIKO SRCE ZLATNE GENERACIJE HAJDUKA
SPLITSKA DICA VIŠE NE IGRAJU BALUN


VREMEPLOV PRESSINGA: U LIPNJU 1937. U SPLITU
ODIGRANE DVIJE UTAKMICE HAJDUK - ROMA
Split na nogama: DOLAZI ROMA!


HAJDUKOV EUROPSKI RIVAL ROMA SLAVILA U BOLOGNI SA 4:0
POKER "VUKOVA"!


KOMENTAR NE - IGRE
"ŽUTI" IZMAKLI KONTROLI!


PRAVAC VISINE BLANKA VLAŠIĆ POD DIOKOMOVIM KROVOM
HVATA ZALET ZA OLIMPIJSKU 2004.
OSVAJANJE SVIJETA IZ DEVET KORAKA


LIGA PRVAKA JUG POTOPIO SLAVNOGA HONVEDA
KAO DA JE HITCHOCK
UMIJEŠAO SVOJE PRSTE


TENISKI TALENTI SILVIO DADIĆ, POBJEDNIK MASTERSA DO 13 GODINA
WIMBLEDONSKI SAN


SVE U DALMACIJU
I Bibinje dalo ruku


 


Prilozi:
 


Reflektor - četvrtakBurza - petakSpektar - subotaNedjeljna - nedjeljaPomet - nedjelja

 

 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 8/11