Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 24.11.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  pressing
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 3

POKUŠAJ UBOJSTVA IVANA KNEŽEVIĆA (19) KOD ORLANDOVA STUPA

Mladić izboden pred očima gradonačelnice

Kad je vidjela okrvavljenog Ivana Kneževića kojeg je nepoznatim oštrim predmetom ubo jedan od šest privedenih huligana i njegovu uplakanu djevojku, dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica koja se s društvom 15 minuta prije jedan sat noću zatekla u središtu grada, osobno je nazvala Hitnu pomoć i policiju

Pokušaj ubojstva 19-godišnjaka zbio se u samom središtu Dubrovnika/Milo KOVAČDUBROVNIK - Blizu Orlandova stupa u samom središtu spomeničke jezgre Dubrovnika u noći sa subote na nedjelju, četrdeset pet minuta iza ponoći, dogodio se pokušaj ubojstva devetnaestogodišnjeg mladića Ivana Kneževića.
Prema policijskom izvješću, incident je počeo kada je skupina mladića iz Dubrovnika rođenih 1986. i 1987. godine zbog još uvijek nepoznatih razloga napala Ivana i njegova brata Dražena(18). U napadu na braću Kneževiće Ivan je zadobio ubodnu ranu u predjelu trbuha zasada neutvrđenim oštrim predmetom, a njegov je brat na svu sreću prošao bez ozljeda. Nakon sukoba, mladić je prevezen u dubrovačku Opću bolnicu gdje su liječnici dijagnosticirali teške tjelesne ozljede i nesretnog Ivana podvrgnuli kirurškom zahvatu. U nedjelju se nalazio izvan životne opasnosti.
Prema izjavama očevidaca, u sukobu je sudjelovalo oko desetak mladića među kojima i nekoliko maloljetnika. Nakon naguravanja i prepirke kojima je prethodilo divljanje po Stradunu, izgrednici koji su bili u pijanom stanju napali su braću Kneževiće, i to naočigled dubrovačke gradonačelnice Dubravke Šuice koja se s društvom u tom trenutku zatekla u blizini mjesta napada. Kako su nam kazali svjedoci nemilog događaja, nakon što je vidjela okrvaljenog Ivana s potresenom djevojkom koja je plakala i zvala u pomoć, gradonačelnica Šuica nazvala je policiju i Hitnu pomoć.
Djelatnici policije u sjedište PU dubrovačko-neretvanske, poznatije kao "Vila palma", priveli su, kako doznajemo, šest osoba koje su sudjelovale u ovom sukobu. Kriminalistička obrada nad skupinom napadača je u tijeku, a nakon što završi, utvrdit će se tko je zadao ubodnu ranu, kolika je odgovornost ostalih napadača u pokušaju ubojstva devetnaestogodišnjeg Ivana Kneževića te koji je tomu bio povod.

Livia SINKOVIĆ

 

ZAVRŠENA KRIMOBRADA DVOJICE ZAGREPČANA

Dao lihvarima mazdu, a oni je prodali

ZAGREB - Policijski službenici III. PP Zagreb dovršili su kriminalističku obradu nad dvojicom Zagrepčana (39 i 24 godine) koji se sumnjiče da su počinili kazneno djelo lihvarskog ugovora na štetu svog 25-godišnjeg poznanika. Dvadesetčetverogodišnjak je 22. ožujka u ime svog iskusnijeg kompanjona s oštećenim ugovorio davanje zajma u iznosu od tri tisuće eura uz kamatu od 10 posto traženog iznosa mjesečno, bez određenog roka trajanja zajma. Oštećeni mu je kao sredstvo osiguranja dao svoj automobil mazdu MX 5 vrijedan oko 13 tisuća eura.
O tome je napisana punomoć i sve je ovjereno kod javnog bilježnika. Budući da je oštećeni od travnja do rujna izdržavao zatvorsku kaznu u Sloveniji, opunomoćio je svojeg oca da u cijelosti isplati njegov dug i od njih preuzme automobil. Osumnjičenici su, međutim, odbili postupiti po dogovoru, te su dan nakon zahtjeva, tj. 15 svibnja, vozilo odjavili u PU zagrebačkoj i prodali ga. Time su 25-godišnjaka oštetili za oko 10 tisuća eura.

 
Još u rubrici:
 


NA RUBU PAMETI: KAKO JE JOSIP BILANDŽIĆ
ZAMALO IZGUBIO KUĆU I IMANJE
Slučajno doznao da netko
prodaje njegovu kuću


"SLUČAJ UZOR" NEPRAVOMOĆNA PRESUDA OPĆINSKOG SUDA U SPLITU
Poslovotkinja oslobođena
optužbe za pronevjeru


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3