Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 30.6.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  pressing
stella
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 6

ŠPORTSKO DRUŠTVO POŠK PROZIVA ODGOVORNE U POGLAVARSTVU:

Grad gluh, bazen suh

Mr. Silvestar Krka, član Poglavarstva, Bosiljka Guić, zadužena za sportske objekte, i bivši pročelnik za sport Miro Delaš, glavni su krivci što u bazenu POŠK-a nema vode

Služba za sport grada Splita je glavni krivac za katastrofalno stanje bazena na splitskom POŠK-u, a ne Športsko društvo POŠK, kako to neki žele prikazati. Zašto uopće kriti, mr. Silvestar Krka, član Poglavarstva grada zadužen za prosvjetu i sport, Bosiljka Guić, osoba zadužena za sportske objekte, i bivši pročelnik za sport Miro Delaš, glavni su i odgovorni krivci što bazen na POŠK-u nije dostupan plivačima, vaterpolistima i polaznicima plivačkih klubova. Da se nas iz ŠD-a Iz Športskog društva više puta su upozoravali da bazen treba hitno sanirati kako ne bi u ovakvom stanju dočekao sezonu       Snimio Joško ŠUPIĆPOŠK pitalo, bazen bi bio pušten u rad već 1. lipnja — kategoričan je Jurica Topić, član Izvršnog odbora ŠD-a POŠK, otvoreno negirajući tvrdnje da je matični sportski klub krivac za sušu u bazenu i smeće koje je u srcu sezone kupanja niknulo u biseru s POŠK-a.
Topić tvrdi kako je još 1. ožujka Poglavarstvo grada od ŠD-a POŠK preuzelo ključeve objekta, čime su na sebe stavili brigu o objektu. No, do današnjeg dana, tvrdi Topić, nije sastavljen zapisnik o primopredaji objekta, a također nitko nije reagirao ni na klupska upozorenja o potrebi raspisivanja javnog natječaja.
— Sto puta smo pokušali kontaktirati s čelnim ljudima iz Gradskoga poglavarstva, pisali smo dopise, upozoravali na problem, ukazivali na činjenicu da bazen treba sanirati kako bi se mogao pustiti u ruke svojih korisnika. No nikakvih odgovora nismo dobili. Punih 20 godina ŠD POŠK se brinuo o objektu i uvijek je sve štimalo. No, onog trena kada je Grad preuzeo ključeve, automatski nam je oduzeo pravnu mogućnost da se mi sami brinemo o objektu. Usprkos tome, nisu ništa napravili, nisu uložili niti jednu kunu u sanaciju, iako su za renoviranje klorne stanice bazena na Jadranu velikodušno isprsili 200 tisuća kuna — kaže Jurica Topić, ističući da bi bazen bio pušten u rad da je Grad omogućio ŠD-u POŠK brigu o tom objektu.
— Greška nije na nama, već na njima, točnije na aljkavosti i nebrizi to troje spomenutih ljudi, koji nisu imali vremena, volje ni želje stupiti s nama u kontakt. I zato bazen sada stoji prazan, na štetu svih nas — rezimirao je Jurica Topić.

Tanja ŠIMUNDIĆ-BENDIĆ

 

NAKON OBRADE DIJELA POREZNIH RJEŠENJA U SPLITU

Vraćeno pedeset milijuna kuna

Od ukupno 79.116 prijava poreza na lanjski dohodak građana, koliko ih je iz Splitsko-dalmatinske županije stiglo u splitski porezni područni ured, do sada je u dvije faze obrađeno 44.238 prijava (od toga je iz samoga grada Splita 16.070 prijava). Prema tim poreznim rješenjima, do sada je građanima vraćeno nešto više od 50 milijuna kuna preplaćenog poreza, a oni koji su državi dugovali morali su uplatiti 18,2 milijuna kuna.
Splitski poreznici su zagrebačkom Zavodu za obradu podataka, u kojem se ispisuju porezna rješenja, već predali zahtjev za treću fazu obrade prijava, a ona četvrta i posljednja faza, trebala bi uslijediti sredinom srpnja. Tako bi do kraja idućega mjeseca trebale biti riješene sve porezne prijave osim manjeg broja onih podacima nepotpunih te onih koje zbog netočnosti zahtijevaju naknadne provjere poreznika.

 
Još u rubrici:
 


ŽIRI MEĐUNARODNE ASOCIJACIJE ZA CVIJEĆE NAKON OBILASKA KAŠTELA:
Milenijska maslina treba više pažnje


PREDROBINZONIKA NA DRVENIKU MALOM
ŠKOLA PREŽIVLJAVANJA HPD-A "MOSOR" IZ SPLITA
Robinzoni "jedva" preživili
sa šargima, kanjcima i picima!


JUBILARNA, DESETA PO REDU, FEŠTA RADUNIČANA
Srdele i vino, pisma i tombula za tunja


SPLIT KONTRA SPLITA - POGLED SOCIOLOGA NA PROBLEME GRADA (10)
Sto ljudi čeka dilera


SPLIT DANAS

 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/6