Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 30.6.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  pressing
stella
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 7 od 12

TINA ERCEG, GIMNASTIČKI DIJAMANT

Američki san o Ateni

Uvježbala je novi gimnastički element, naskok na gredu kojega nitko u svijetu ne radi i već su ga prijavili. Ako ga Tina uspješno izvede na Svjetskom prvenstvu u Anaheimu, na zapadnoj obali SAD-a, taj će se element po njoj nazvati

NA SPRAVAMA

Još tamo prije četiri i pol godine dok je bila simpatičan djevojčurak od svojih deset godina i kada se za jednu izjavu trebalo vrlo vješto provlačiti između sprava gimanstički su stručnjaci predviđali da je pred mladom Kaštelankom, članicom splitskog Marjana Tinom Erceg velika budućnost. Pod vodstvom trenerice Magde Milošević, koja brine za stručni dio, i agilnošću predsjednice Deni Borozan, zadužene za logistiku, te velike podrške obitelji, Tina Erceg izrasta u veliku hrvatsku gimnastičku vrijednost. Tipično splitska priča, velika odricanja i trud kako bi na Svjetskom prvenstvu 5. kolovoza u Anaheimu na zapadnoj obali SAD-a izborila normu za Olimpijske igre.
Veliki je cilj postavljen pred nas, nadam se da ćemo ga moći izvesti — kaže predsjednica Borozan.
A Tina je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni osvojila prva mjesta na međunarodenim turnirima u Hamburgu, na Boltižarovu memorijalu u Zagrebu i u Poreču, vrlo važne pobjede koje su potvrdile da novi program, koji se uvježbavao i pažljivo pripremao, do kraja izvježban.
Uvježbali smo i novi element, naskok na gredu kojega nitko u svijetu ne radi i već smo ga prijavili. Ako ga Tina uspješno izvede na Svjetskom prvenstvu taj će se element nazvati po njoj — nadopunila je trenerica Magda.
Ono čemu se svi pitajeno nadaju je plasman među 36 višebojki u Anaheimu koje bi značilo i plasman na Olimpijadu, iako ćemo po petstoti put apostrofirati bolnu činjenicu da u Splitu uvjeti za vrhunsku gimnastiku ne postoje. Sprave su iz nekog pretpotopnog razdoblja, a pravo je čudo kako se u Marjanu snalaze oko svih stvari (koriste se čal i strunjače Blanke Vlašić za vježbanje preskoka).
Zbog toga smo stalno na putu, čas u Ljubljani, pa u Švicarskoj. To iziskuje mnogo vremena i financijske potpore. Najveći dio troškova snosio je klub, određena sredstva iz programa gimnastičkog saveza tek sada su legla na račun. eško je sve stići, ali trebamo se zahvaliti i poglavarstvu grada koje nam izlazi u susret, svim sportskim strukturama, svi se trude, ali je to još uvijek nedovoljno — kaže trenerica Milošević.
A mala zvrkica, nebrušeni gimnastički dijamant Tina, brine samo o svojoj izvedbi, sa 15 godina srećom ne mora previše brinuti o logistici, iako je sigurni zamaraju sva dugačka putovanja. Pa iz Kaštela kada dolazi u Split na treninge angažirana je cijela obitelj.
Ma nadam se da će sve biti bolje. Jedan veliki rezultat bi mnogo toga pokrenio. Marljivo se trenira i svakako se nadam dobrom rezultatu. On bi otvorio vrata i mlađim vježbačima u klubu, a i o gimnastici bi se više počelo računati — kaže Tina.
Ove riječi definitivno imaju svoju potvrdu, jer osim Tine kandidat za SP je i njen klupski kolega Ivica Bago, a Dina Žuvela nije izašla na scenu zbog "manjka" godina (tek u kolovozu puni 15). U Marjanu se radi besprijekorno i nisu od onih koji grintaju na sve nedostatke kojih ruku na srce ima i previše. Ovaj sport definitivno zaslužuje bolje uvjete, za početak adekvatnu dvoranu i sprave, jer MIS 79. je davno bio i standardi su se uvelike promjenili. A uz te promjene bi sigurno iz "majstorske radionice" Magde Milošević izašlo više imene koje bi na gimnastičkoj karti malo promijenili raspored snaga.

Piše Robert RADICA
   

BOB: SVJETSKO PRVENSTVO U GURANJU

Hrvatice osvojile sedmo mjesto

Sa Svjetskog prvenstva u startnom guranju, iliti boba na suhom što se proteklog vikenda održalo u njemačkom Ilsenburgu, vratile su se dvije hrvatske posade i to sa zapaženim rezultatima. Martina Makoš i Anabela Straga bile su sedme u ukupnom poretku, što je odličan rezultat i potvrda njihova kvalitetnog rada. Pobjednice su bile Šveđanke, slijede Ruskinje i Nizozemke, a četvrte su Nijemce, aktualne svjetske prvakinje u dvosjedu. Hrvatice su za njima zaostale samo četiri stotinke. Muški dvosjed, Ivan Šola i Niki Drpić, osvojio je 20. mjesto u jakoj konkurenciji.
Inače, najzanimljivija je vijest da će Split sljedećeg ljeta biti domaćin Europskog prvenstva u guranju, što znači da ćemo na Rivi mogli gledati utrke u bob-bolidima. Nažalost, ne na ledu, već na "suhoj stazi".

 
Još u rubrici:
 


IGOR ŠTIMAC U RAZGOVORU ZA PRESSING
Dolazi vrijeme HAJDUKOVE VLADAVINE


MERCATO U POLJUDU
Blatnjak potpisao na tri godine,
Rački deveti napadač u Poljudu


OTVORENO - VJERAN SIMUNIĆ
JE U PROŠLOJ SEZONI USPJEŠNO VODIO KAMEN INGRADA I ZADRA
Neću zvati ministre da mi pronađu posao


NOVI TRENER ZA GRIPE
U "ŽUTOM" BUBNJU VEĆ JE 17 KUGLICA


PONAJBOLJI SVJETSKI RUKOMETAŠ PETAR METLIČIĆ
ODMARA SE U MIRU SVOGA GRADA
LAKŠE OSVOJIT SVIT NEGO SPLIT


KAKO UHVATITI POVOLJAN VJETAR: GOVORI IVAN KURET
ŠTO VIŠE EURA, TO VIŠE ČVOROVA


FORMULA 1 - DRAMATIČNO NA NURBURGRINGU
RALFU EUROPA


VATERPOLSKI IZBORNIK ZORAN ROJE NAKON PRIPREMA U SPLITU
Glavni posao tek čeka


KAKO JE ŠARAPOVA ISTISNULA KURNIKOVU IZ SJEĆANJA
MARIJA JE HIT


ATLETSKE NADE KNINJANIN BLAŽ ZELIĆ
Uspon s Promine NA KROV EUROPE


SANJA JOVANOVIĆ ZAOKUPLJENA
SVJETSKIM PRVENSTVOM I ATENOM 2004.
LEĐNO NA OLIMPIJADU


 
Prilozi:
 


Reflektor - četvrtakBurza - petakSpektar - subotaNedjeljna - nedjeljaPomet - nedjelja

 

 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 7/12