Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 30.6.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  pressing
stella
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 2 od 12

MERCATO U POLJUDU

Blatnjak potpisao na tri godine,
Rački deveti napadač u Poljudu

Dragan Blatnjak jučer je potpisao trogodišnji ugovor za Hajduk. Mladi 22-godišnji napadač, reprezentativac BiH i bivši igrač Zadra najnovija je akvizicija "bijelih".
Ugovor je u nedjeljno poslijepodne potpisao u Smeđem salonu stadiona u Poljudu u nazočnosti predsjednik Hajduka Branka Grgića, sportskog direktora Igora Štimca i direktora Fredija Fiorentinija. Nije izostao ni Blatnjakov zastupnik Reno Sinovčić koji je ipak sjedio po strani, među novinarima.
Sinovčić je doveo Blatnjaka i predao ga Štimcu        Snimio Feđa KLARIĆUobičajena svečanost, protokolarne riječi i želje za uspješnim nastavkom karijere u dresu "bijelih" nisu izostale ni ovaj put. Blatnjaka se u Poljudu dočekuje kao istinsko pojačanje, radi se talentiranom nogometašu, opasnom napadaču koji će tražiti svoju potpunu afirmaciju.
U svom prvim izjavama Blatnjak kaže kako se ne boji konkurencije za mjesto u sastavu, iako cijeni svakog igrača, a posebno one koji danas igraju u Hajduku.
Došao sam igrati, ali ako se dogodi da sjedim na klupi neću to shvatiti tragično. Kad igraš u Hajduku onda ni klupa nije tragedija. Naravno, pokušat ću iskoristiti svaku šansu koja mi se ukaže.
Dolaskom u Hajduk ostvario je životnu želju, a sad se nada da će igrama i golovima opravdati izbor. Ovaj mladić rođen prije 22 godine u Tesliću prošao je trnovit put do Poljud. U ratnom vihoru, kao izbjeglica stigao je do Ploča, igrao je u tamošnjem Jadranu, kasnije je preko Gruda i Brotnja stigao do Zadra.
Zašto je izabrao Hajduk, konkretnu ponudu poslao je i Dinamo?
Zato jer se osjećam Dalmatincem. Sa 12 godina sam došao u Dalmaciju, sad sam se naučio na sve ovo i zaista sam želio samo u Hajduk. Ako treba i besplatno... — objašnjava Blatnjak.
No, ipak u Hajduku će ova 22-godišnjak nešto i zaraditi. Godišnji ugovor donosi mu 30 tisuća eura, ali samo u slučaju da odigra više od 50 posto utakmica.
Sad nakon Blatnjaka, osmog napadača u Poljudu, najavljuje se i deveti - Natko Rački, Riječanin koji bi trebao potpisati sredinom sljedećeg tjedna kad dobije ispisnicu na Arbitraži. Njemu je 21 godina, Vulić ga je tražio još ranije, pa će struka treneru eto udovoljiti tu želju.
Novo ime je i Ryan Thompson, Kanađanin, vezni igrač koji je na probi u Hajduku, a hoće li potpisati ugovor znat će se nakon priprema.

Piše Alen ORLIĆ
   

Vulić probire tri momčadi

Hajduk je jučer kasno poslijepodne otputovao na pripreme u Sloveniju. Trener Zoran Vulić na raspolaganju ima 33 nogometaša. To su, redom, četvorica vratara, Runje, Sunara, A.Vuković i Kale, zatim igrači obrambenog reda Vuković, Vejić, Neretljak i Miše, vezni igrači Miladin, Đolonga, D.Vuković, Carević, Rukavina, Ćaćić, Andrić, Računica, Brgles, Thompson te napadači Bule, Turković, Krpan, Deranja, Lavrič, Blatnjak i Erceg. Zajedno s njima su i juniori, koji su nedavno potpisali profesionalne ugovore: Gira, Grgurović, Grivičić, L.Vučko, Vulin, Ljuta, Andonov i Lozo. Nedostaje Gudelj koji bi se trebao priključiti naknadno te Jelavić koji je u fazi oporavka.

   

KADROVSKE MUKE TKO ĆE IZ STANOVA PUT BJELOLASICE?

Lako se izgubiti u šumi igrača

Zadar posebno zaokupljen traženjem novih rješenja za libera i golgetera, zamjenu za Blatnjaka. Sportski direktor Josip Bajlo zagovara opredjeljenje na domaće snage

Tko će na Bjelolasici uživati na svježem zraku, u Stanovima još nisu odredili, što i nije ništa čudno obzirom da je u provjeri s Dragovoljcem unatoč sedam pogodaka, viđeno jako malo nogometa.
Nije tu činjenicu nakon utakmice skrivao ni Stanko Mršić, svjestan da je broj igrača prevelik, kvalitet nimalo osebujan.
Tako je uvijek na početku priprema kad se svakodnevno na treninzima pojavljuju nova imena, pa se u pravoj šumi igrača neki znaju izgubiti. Ne snađu se odmah. Zato je potrebno napraviti mali otklon prije odlaska na Bjelolasicu, dobro odvagnuti učinak pojedinih igrača iza kojih je desetak odrađenih treninga i onda odrediti popis putnika.
Svi su izgledi kako će udarnu iglu činiti igrači iz netom završenog prvenstva te nekoliko mlađih koji su prošli zadarsku nogometnu školu. Tog su mišljena i u stručnom stožeru, posebice sportski direktor Josip Bajlo, koji zagovora opredjeljenje na domaće snage:
Bolje je imati naše juniore na klupi nego igrače koje moraš puno platiti, a nisu jamstvo za dobar rezultat.
Kad se sve zbroji i oduzme, u Zadru će ipak morati posegnuti barem za trojicom kvalitetnih igrača.
Istina, nije riješeno pitanje libera. Na toj ćemo poziciji provjeriti Božidara Čačića koji je tek nekoliko dana s nama. Ako se Čačić bude snalazio na tom mjestu, što ćemo vidjeti već sutra u provjeri s Kamen Ingradom, onda će nam ostati jedan problem manje. Nadalje, problematično je u vršku napada, odlaskom Dragana Blatnjaka to je svakako jedno od najslabijih mjesta u momčadi. Zato ćemo se dati u potragu za dvojicom igrača takvoga profila...
Mršić drži kako u veznom redu neće imati osobitih poteškoća obzirom na kvalitet Jakova Suraća i Ivana Jerkovića, tu je i Slaviša Pintar, a ni Teteh Amugi nije zaboravljen.
Inače, zadarska će ekspedicija na Bjelolasici boraviti deset dana, prema predviđenom planu polazak na put je danas poslijepodne.

Dražen ŽURA
 
Još u rubrici:
 


IGOR ŠTIMAC U RAZGOVORU ZA PRESSING
Dolazi vrijeme HAJDUKOVE VLADAVINE


OTVORENO - VJERAN SIMUNIĆ
JE U PROŠLOJ SEZONI USPJEŠNO VODIO KAMEN INGRADA I ZADRA
Neću zvati ministre da mi pronađu posao


NOVI TRENER ZA GRIPE
U "ŽUTOM" BUBNJU VEĆ JE 17 KUGLICA


PONAJBOLJI SVJETSKI RUKOMETAŠ PETAR METLIČIĆ
ODMARA SE U MIRU SVOGA GRADA
LAKŠE OSVOJIT SVIT NEGO SPLIT


KAKO UHVATITI POVOLJAN VJETAR: GOVORI IVAN KURET
ŠTO VIŠE EURA, TO VIŠE ČVOROVA


TINA ERCEG, GIMNASTIČKI DIJAMANT
Američki san o Ateni


FORMULA 1 - DRAMATIČNO NA NURBURGRINGU
RALFU EUROPA


VATERPOLSKI IZBORNIK ZORAN ROJE NAKON PRIPREMA U SPLITU
Glavni posao tek čeka


KAKO JE ŠARAPOVA ISTISNULA KURNIKOVU IZ SJEĆANJA
MARIJA JE HIT


ATLETSKE NADE KNINJANIN BLAŽ ZELIĆ
Uspon s Promine NA KROV EUROPE


SANJA JOVANOVIĆ ZAOKUPLJENA
SVJETSKIM PRVENSTVOM I ATENOM 2004.
LEĐNO NA OLIMPIJADU


 
Prilozi:
 


Reflektor - četvrtakBurza - petakSpektar - subotaNedjeljna - nedjeljaPomet - nedjelja

 

 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 2/12