Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 30.6.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  pressing
stella
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 3 od 5

JUBILEJ POPULARNE SPLITSKE GRUPE

Dvadeset godina Trija Gušt

Od početka djelovanja izdali su ukupno devet albuma, nastupili na tridesetak festivala, te obišli čitavu kuglu zemaljsku, osim Afrike

Splitski veseljaci ili bolje rečeno trojica, koja svojom svirkom i pjesmom i mrtve mogu podići - Trio Gušt - slavi ove godine dva desetljeća od osnutka grupe, ali neke posebne fešte neće biti, jer kako kaže frontmen Želimir Dundić Dundo, sve su oni to već proslavili...
- Imali smo veliku veselicu u splitskoj Peškariji 6. prosinca prošle godine, na svetoga Nikolu, kada smo zapravo proslavili 19 i pol godina postojanja, a nedavno - na Pazaru - 6. lipnja uz veliku buku tiho smo obilježili naš jubilej. Pola grada te noći nije spavalo...
Trio Gušt rođen je prije dva desetljeća pod okriljem splitskog KUD-a Filip Dević, gdje su Dundo s violinom i mandolinom i Rade Konstatinović s harmonikom svirali unutar narodnog orkestra. Uz gitarista Željka Cvitanovića osnovali su trio i počeli nastupati izvan KUD-a, a kada su na taj način počeli i zarađivati došlo je do nesuglasica s Upravom Filipa Devića. Trio Gušt - zabavljači bez premcaRezultat sudara bio je očekivan: trio je izašao iz Društva, a kada se Dundo vratio sa odsluženja vojnog roka, dakle, 1983. nazvali su se Trio Gušt i počeli ozbiljno nastupati. Kostur grupe od početka su Dundo i Rade, a gitaristi su se mijenjali, no, zadnjih osam godina s njima je stalno Gordan Šegvić.
Od početka djelovanja izdali su ukupno devet albuma, nastupili na tridesetak festivala, te obišli čitavu kuglu zemaljsku, osim Afrike, ali za nju ima vremena, kaže Dundo.
- Svirali smo čak i na 10.000 metara visine, jednom kada smo se vraćali iz Švedske. Bili smo u biznis klasi, a tamo je piće besplatno, pa smo se dobro nalili, izvadili instrumente i počeli šou... Stjuardese su poludjele i tko zna kako bi sve završilo da se u prepirku nije uključio glavni pilot i dao nam punu podršku, pa je koncert nastavljen. Ne treba ni naglašavati da je pilot bio - Makedonac!
Jednom su prilikom svirali i na velikom turskom piru u Belgiji. Bogati mladenci okupili su oko 2000 svojih zemljaka, a Trio Gušt su bili zvijezde večeri. Bili su, međutim, zaprepašteni kada su vidjeli da su gostima servirane sjemenke i sokovi, a onda se odmah rodio i vic da su domaćini morali skupo platiti splitski bend pa im nije ostalo za - goste.
- I dalje ćemo u našem radu ostati vjerni legalnoj lupeštini - korištenju popularnih pjesama za naše mixeve, pa ćemo tako ove godine za naš jubilej izdati sedmi takav CD, ali ćemo ipak napraviti mali zaokret ka nešto modernijem zvuku i ritmu, tako da se taj naš uradak može vrtjeti i u diskotekama - najavljuje Dundo.
Trio Gušt i dalje će pjevati i svirati zabavljajući populaciju Lijepe naše, pa i znatno šire, a trojica inženjera (Rade i Gordan su inženjeri elektrotehnike, a Dundo brodogradnje) i dalje će puštati da im diplome prekriva prašina, jer je glazba daleko veći - gušt.

 
Još u rubrici:
 


ARIJANA ČULINA PORIČE AUTORSTVO NAD KNJIGOM "KUHARICA ZA PLAVUŠE"
Tko se kiti perjem Goge Bjondine?


SEVERINA PRED KONCERT U SKLOPU DANA MODE I LJEPOTE NA HVARU
3. SRPNJA U DISCOTECI VENERANDA:

Ako misle da sam simbol i mode i ljepote - onda mi je to baš super!


VOKS POPULI
O finalistima odlučivali
i slušatelji Radio Dalmacije


DALMATINSKE RIČI (138)
Ljute rijeke


 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 3/5