Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 30.6.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  pressing
stella
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 5

Arijana ČULINA PORIČE AUTORSTVO NAD KNJIGOM "KUHARICA ZA PLAVUŠE"

Tko se kiti perjem Goge Bjondine?

Na tržištu se nedavno pojavila "Kuharica za plavuše" koju akviziteri prodaju kao djelo poznate glumice i spisateljice Arijane Čuline. Kuharicu, dakako, Arijana nije napisala, a cijeli je slučaj policija prijavila Državnom odvjetništvu. Nikad se nisam kitila tuđim perjem pa ne želim ni da se drugi kiti mojim! Izdavaču želim milijunsku prodaju, ali ne na račun mog imena i kredibiliteta - poručuje Arijana

Kad se uzme u obzir u kojoj je mjeri glumačka i televizijska zvijezda Arijana Čulina produktivna kao spisateljica, javnost možda ne bi trebalo iznenaditi što je vrhunac slave iskoristila i da napiše jednu kuharicu. Zanimljivo je, međutim, što je prodaja knjige pod nazivom Kuharica za plavuše iznenadila samu "autoricu"!
Od trenutačno najpopularnije hrvatske plavuše doznajemo, naime, kako se posljednjih mjeseci diljem Hrvatske prodaje spomenuta kuharica kao njezino djelo, premda ona s njom nema nikakve veze.
- Radi se o običnoj prijevari jer nikakvu kuharicu nisam napisala! Prije par mjeseci zvala me prijateljica Julijana Matanović iz Zagreba i pitala kako to da joj nisam rekla da pišem kuharske recepte! Sestru mi je potom na trajektu zaustavio akviziter pitajući želi li kupiti novu knjigu Arijane Čuline, na što se ova zgrozila. Isprva sam mislila da se radi o slučajnoj pogrešci jer je jedan moj recept uvršten u Glumačku kuharicu, no poslije sam saznala da se po čitavoj državi prodaje Arijana Čulina s knjigom koja se reklamira kao njezino djelo         Snimio Jadran BABIĆspomenuta Kuharica za plavuše na kojoj nije navedeno moje ime, ali preprodavači kupcima tvrde kako je jedva vidljivi potpis na naslovnici moj - ogorčena je Arijana Čulina.
Čitav je slučaj, dodaje, prijavljen i policiji koja je preprodavače, nakon njezine dojave, uhvatila na djelu ispred kavane Nostradamus. I policajcima u civilu akviziteri su tvrdili kako je kuharicu napisala popularna Goge Bjondina, što je bilo dovoljno za privođenje na informativni razgovor u policijsku postaju.
- Sumnjivo je što na knjizi nije naveden nikakav autor, samo ime njemačkog izvornika - Blondien Kochbuch. Hrvatski izdavač, tvrtka Aliqua d.o.o. Varaždin, smatra da je ne mogu tužiti budući da na knjizi ne stoji moje ime, ali policija je već podnijela prijavu Državnom odvjetništvu, a ja imam i svjedoke.
Kuharica za plavuše inače se prodaje za 65 kuna, a glavni joj je moto "ako si i plavuša, možeš dobro kuhati". Napisana u vrckastom tonu, knjiga donosi jednostavne recepte koje i plavuše mogu razumjeti, nekoliko probranih viceva o plavojkama, a prepuna je i šaljivih ilustracija plavuša koje u halterima stoje pred štednjakom i pokušavaju nešto skuhati...
- A to bi sve, kao, trebala biti ja?! Nikad se nisam kitila tuđim perjem pa ne želim ni da se drugi kiti mojim! Izdavaču želim milijunsku prodaju, ali ne na račun mog imena i kredibiliteta - kaže Arijana Čulina.

Linda VUKOREPA
 
Još u rubrici:
 


SEVERINA PRED KONCERT U SKLOPU DANA MODE I LJEPOTE NA HVARU
3. SRPNJA U DISCOTECI VENERANDA:

Ako misle da sam simbol i mode i ljepote - onda mi je to baš super!


JUBILEJ POPULARNE SPLITSKE GRUPE
Dvadeset godina Trija Gušt


VOKS POPULI
O finalistima odlučivali
i slušatelji Radio Dalmacije


DALMATINSKE RIČI (138)
Ljute rijeke


 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/5