Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 30.6.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  pressing
stella
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 3

RADOVI NA REKONSTRUKCIJI ZDRAVSTVENE USTANOVE U METKOVIĆU

Dom zdravlja postaje mini bolnica

Prema projektnoj dokumentaciji, Dom zdravlja trebao bi se preurediti u manju bolnicu sa specijalističkim odjelima i pripadajućom kirurškom jedinicom i stacionarom, što bi olakšalo liječenje bolesnicima koji do dubrovačke ili splitske bolnice moraju putovati dva sata

Radovi na rekonstrukciji metkovskog Doma zdravlja u mini bolnicu teku predviđenom dinamikom, a novouređeni prostori trebali bi primiti prve bolesnike do početka rujna. Ocjena je to ministra zdravstva dr. Andra Vlahušića tijekom njegova nedavnog posjeta gradilištu metkovskog Doma zdravlja.
Kako je tom prilikom istaknuto, radi se o kapitalnom projektu resornog ministarstva zdravstva, čija se vrijednost procjenjuje na oko dvadeset milijuna kuna, a potrebna novčana sredstva osigurala je hrvatska Vlada iz kredita Vijeća Europe.
Ministar zdravstva dr. Andro Vlahušić tijekom obilaska gradilišta metkovskog Doma zdravlja   Snimio Denis JERKOVIĆPrema projektnoj dokumentaciji Dom zdravlja trebao bi se preurediti u manju bolnicu sa specijalističkim odjelima i pripadajućom kirurškom jedinicom i stacionarom, što bi olakšalo liječenje bolesnicima koji do dubrovačke ili splitske bolnice moraju putovati dva sata. Takvim zahvatom također se treba riješiti manjak prostora koji je jedan od gorućih problema u ovoj jedinoj metkovskoj zdravstvenoj ustanovi. Nakon dovršetka prve etape radova u novouređenim prostorima smjestit će se rodilište i ginekologija, stacionar, kirurška jedinica, Zavod za javno zdravstvo te prateće službe i administracija.
— Gradnja mini bolnice uvrštena je u kapitalne investicije, a resorno će ministarstvo zdravstva uz pomoć županije nakon dovršetka izgradnje osigurati i kvalitetnu medicinsku opremu — kazao je Vlahušić, naglašavajući kako se kompletno uređenje i adaptacija Doma zdravlja u mini bolnicu očekuje do konca ove godine. Tako će prema njegovim riječima građani Metkovića dobiti najmoderniju zdravstvenu ustanovu u Hrvatskoj.
Kada je u pitanju stručno liječničko osoblje, ministar Vlahušić je najavio suradnju s dubrovačkom Općom bolnicom te mogućnosti subspecijalizacije i polikliničke suradnje s drugim zdravstvenim ustanovama.
Osim projekta rekonstrukcije Doma zdravlja Metković, Ministarstvo zdravstva u Pločama je uredilo i opremilo tamošnju zdravstvenu ustanovu te je uložilo i značajna sredstva u objekt zdravstvene zaštite u Opuzenu.
Tako će pučanstvo doline Neretve, koje je do najbližih većih bolničkih centara Splita ili Dubrovnika moralo putovati stotinjak kilometara, imati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu u mjestu boravka.

Stanislav SOLDO
 
Još u rubrici:
 


POVIJESNI SAJAM U DUBROVNIKU OČIMA ČEŠKIH IZVOĐAČA
Dubrovnik privlači povijesne skupine


DUBROVNIK DANAS

 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3