Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 30.6.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  pressing
stella
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 4

UBOJSTVO DARKA ODAKA I ANTE BULJANA UZNEMIRUJE DUHOVE U SINJU

Ubijeni Sinjani imali su problema, ali nisu "žicali" novac za drogu!

Obojica ubijenih Sinjana su, prema kazivanju njihovih ožalošćenih obitelji, imala problema i s drogom i s PTSP-om kao posljedicom sudjelovanja u Domovinskom ratu, ali, tvrde oni, nisu nikad morali prositi novac ni od koga pa ni od Ivice Buljana, koji je u pritvoru zbog njihova ubojstva

Ivica Buljan pritvoren je na Bilicama        Snimio F. KLARIĆSINJ — U Sinju se i dalje ne stišava bura zbog dvostrukog ubojstva Darka Odaka i Ante Buljana, za koje se sumnjiči Ivica Buljan Mrsan koji je zbog teškog zločina iz niskih pobuda pritvoren na Bilicama. Štoviše, nakon masovnih tučnjava proteklih godina i obračuna vatrenim oružjem, Sinjani se po tko zna koji put pitaju u kakvom gradu žive. I dvije ožalošćene obitelji se ne mogu nikako pomiriti s činjenicom da njihovih voljenih više nema, te navode da im još nije jasno kako i zašto su usred bijela dana tako okrutno ubijeni Ante i Darko.
— Mi ne bježimo od toga da je on imao problema, ali treba se upitati što je do toga dovelo. Moj pokojni muž je dragovoljac Domovinskog rata, odlikovan je i pohvaljivan više puta nakon sudjelovanja u brojnim akcijama, u kojima je svjedočio nasilnim smrtima i ranjavanjima, te osakaćivanjima suboraca. Liječnici su utvrdili da je imao kronični PTSP, a više je puta i završio na psihijatrijskom liječenju. Pitam ja vas, što je on dobio za sve što je proživio? Ništa, samo 1100 kuna mirovine i to s privremenim rješenjem — priča nam kroz suze Angela Buljan, rođena Labrović, supruga pokojnog Ante, navodeći da je usprkos tome što joj je muž bio ovisnik, bio brižan suprug i dobar otac njihove kćeri, te ni od koga nije agresivno tražio novac, nego ga je znao nekad posuditi.
Obitelj Darka Odaka, koji će biti pokopan u ponedjeljak, u 17 sati, za razliku od Buljana, kojemu je pogreb bio jučer, u 18 sati, je također šokirana posljednjim događajima.
— On je bio čist već 2,5 mjeseca, a za nekoliko dana je trebao ići na liječenje u Italiju. Pomalo je sređivao svoju Na mjestu dvostrukog ubojstva zapaljene su svijećesituaciju, a sad ovo... On nije bio u sukobu s tim Ivicom Buljanom! — govori nam Zlatko Vučković iz obitelji ubijenog, navodeći da je Darko bio sudionik Domovinskog rata, te mu je također dijagnosticiran PTSP. Govori da mu je obitelj, u kojoj vladaju sređeni odnosi, uvijek pomagala, za razliku od drugih državnih institucija koje im baš nisu izlazile u susret.

Saša JADRIJEVIĆ TOMAS
   

Lani deset pokušaja ubojstva u Sinju

Između 1997. i 2002. godine u Cetinskoj krajini evidentirana su dva ubojstva s prijavljenim počiniteljima, te čak 19 pokušaja ubojstava. Od toga je samo u 2002. godini bilo 10 pokušaja ubojstava, što je više nego u sve četiri prethodne godine zajedno.
Od 1992. do 1997. evidentirano je sedam ubojstava, od kojih se za još nekoliko ne zna počinitelj. Što se tiče samoubojstava, u posljednjih pet godina bilo ih je 35, dok su u razdoblju od 1992. do 1997. bila 54 samoubojstva, što je 15 posto udjela po samoubojstvima u županiji.

 
Još u rubrici:
 


POKUŠAJ UBOJSTVA U METKOVIĆU:
MIJO MIJIĆ TEŠKO OZLIJEĐEN U SVOME DVORIŠTU
Otac i dva sina izboli nožem svoga susjeda


TEK ĆE DNK ANALIZA REĆI JE LI U PIROVCU PRONAĐEN DON MIJO STJEPIĆ
Policija ne želi novi "slučaj Bešlić"


MUP JUČER POTVRDIO
Predala se braća s Knežije


 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/4