Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
nedjelja, 29.6.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  svijet
feljton
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 2 od 3

ŠTROKOVA HOTELSKA GRUPACIJA ZAINTERESIRANA ZA UREĐENJE SVJETIONIKA NA DOMAK UVALE LAPAD

Izletište na Grebenima

Obilazak gradilišta hotela "Dubrovnik Palace", koji je upriličila grupacija "Jadranski luksuzni hoteli" u vlasništvu Gorana Štroka, bila je prilika za iznošenje planova vezanih uz budući rad toga hotela, a jedna od zanimljivosti jest i interes iskazan za svjetionik na Grebenima.
Svjetionik na Grebenima - buduće izletište   Snimio Milo KOVAČGrebeni, koji se nalaze nedaleko od hotela, našli su se u krugu zanimanja Štrokove hotelske grupacije kao izuzetno atraktivno mjesto na koje bi se za goste tog hotela, ali i drugih, mogli organizirati izleti.
— S Ministarstvom pomorstva, prometa i veza, kao i splitskom tvrtkom "Plovput" koja skrbi o lanternama na akvatoriju Dubrovačko-neretvanske županije, počeli smo pregovore kako bi svjetionik na Grebenima bio povjeren na obnovu našoj grupaciji. Bilo bi to idealno mjesto za organiziranje izletničkih programa za goste "Dubrovnik Palacea", kao i druge dubrovačke turiste — rekao je Mario Marušić, operativni direktor "Jadranskih luksuznih hotela".
Naime, do konca godine, do kada se planira završiti obnova hotela u Uvali Lapad, u planu je i uređenje malog privezišta ispod "Dubrovnik Palacea". S toga bi mjesta gosti brodovima mogli odlaziti na izlete, a jedan od takvih atraktivnih programa mogao bi biti i odlazak na lanternu na Grebenima.
Za razliku od drugih svjetionika, poput onoga na Svetom Andriji, koje je "Plovput" već obnovio i za koje na turističkom tržištu vlada izuzetno veliko zanimanje, obnova lanterne na Grebenima jedan je od budućih planova splitske tvrtke. Uz pet već adaptiranih svjetionika na širem dubrovačkom području, "Plovput" za prihvat posjetitelja namjerava preurediti i preostale lanterne, i to Tri sestrice na Korčuli, Lovište na Pelješcu te Olipa i Grebeni na domak Dubrovnika. Hoće li se u slučaju Grebena postići dogovor između "Plovputa" i "Jadranskih luksuznih hotela", znat će se za nekoliko mjeseci, no kako god pregovori završili, čari lanterne na pustoj hridi u blizini Lapada uskoro će, osim rijetkim posjetiteljima, biti dostupne i turistima.

O. GUSTIN
 
Još u rubrici:
 


U DUBROVNIKU POČEO PRVI POVIJESNI SAJAM
Povratak u doba renesanse


DUBROVNIK DANAS

 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 2/3