Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
subota, 28.6.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  sd magazin
pomet
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 4

ANTE BULJAN I DARKO ODAK
VATRENIM ORUŽJEM UBIJENI USRED BIJELA DANA

Dvostruko ubojstvo
u sinjskom gradskom parku

Pod zasad nerazjašnjenim okolnostima, malo prije 15 sati u središtu Sinja ubijeni su Ante Buljan (32) i Darko Odak (29), obojica iz Sinja, a policija je, pod sumnjom da je izvršio dvostruko ubojstvo, privela Sinjanina Ivicu Buljana (35)

Piše Saša JADRIJEVIĆ TOMAS

Očevidna ekipa i istražni sudac na mjestu dvostrukog ubojstvaSINJ — Nekoliko minuta prije 15 sati u središtu grada u Livanjskoj ulici, koja razdvaja gradski park, 35-godišnji Ivica Buljan pištoljem češka zbrojovka kalibra 7,65 mm je iz za sada neutvrđenih razloga, kako policija navodi, ustrijelio Antu Buljana (32) i Darka Odaka (29). Obojica su promptno jednim policijskim i jednim civilnim kolima prevezena u sinjski Dom zdravlja, gdje su, neslužbeno doznajemo, liječnici mogli samo konstatirati smrt. Stoga se može pretpostaviti da su obojica davala znakove života kada su se policajci, koji su se od mjesta zločina zatekli udaljeni par stotina metara, odlučili na prijevoz ustrijeljenih u Dom zdravlja i na taj način pokušali spasiti njihove života. Ivica Buljan (Antin), inače rođeni Sinjanin, vlasnik salona namještaja u Zagrebačkoj ulici, bez opiranja se predao policiji, a kako oprezno govore svjedoci, Odak i ubijeni Buljan su u Livanjskoj ulici zaustavili Ivicu Buljana, nakon čega je navodno izbio fizički sukob, na što je Ivica Buljan izvadio pištolj za koji ima dozvolu i, prema riječima očevidaca, ispalio sedam metaka prema preminulima.
— Nisam ništa vidjela. Odmah sam se bacila na pod i ležala sam dugo, dugo... poklopila sam uši, a u početku pucnjave sam mislila da netko nešto razbija. Ništa mi nije bilo jasno. Trajalo je kao vječnost... Evo, i sada se cijela tresem. Policija me je već ispitala... Ne znam koliko je metaka ispaljeno, neki kažu sedam, jer je sve to, kažem vam, za mene trajalo cijelu vječnost — govori nam potreseno prodavačica iz kioska udaljenog tek nekoliko metara od mjesta ubojstva.
Oko 17 sati na mjesto ubojstva izišao je istražni sudac Županijskog suda u Splitu Stanko Grbavac, a osumnjičeni Ivica Buljan će nakon operativne obrade biti sproveden u Istražni centar Županijskog suda.
Kako doznajemo od policajaca na terenu, Ivica Buljan navodno nije od prije poznat policiji, što nismo mogli jučer i provjeriti, a Grbavac tijekom poslijepodnevnih sati nije htio davati nikakve izjave novinarima.
Pošto se dvostruko ubojstvo dogodilo praktički u samome centru grada, policiji izgleda neće biti problem rekonstruirati Policija osigurava mjesto zločina u središtu Sinjazločin zbog brojnih prolaznika koji se u to vrijeme zatekli u blizini, a od kojih su sigurno neki vidjeli cijeli tijek događaja. Ono što su nama rekli brojni znatiželjnici okupljeni oko mjesta događaja, a među kojima je, uvjetno rečeno, bilo i očevidaca, nije nam moglo puno koristiti zbog različitih spekulacija i konstrukcija koje prate ovo ubojstvo u gradu za koje lokalni političari, eto, kažu da nije grad slučaj.

 
Još u rubrici:
 


MARINKO PETROVIĆ, VJENCESLAV SABLJO, BOŽO TOKIĆ I MATO JAKOVLJEVIĆ UKUPNO DOBILI VIŠE OD 19 GODINA ZATVORA
USKOK pobijedio auto-bandu


VERZIJA DRAGOLJUBA MRKUŠIĆA KOJI JE PRITVOREN ZBOG
POKUŠAJA UBOJSTVA MARKA LALIĆA
Lalić se sam nabo na nož - nekoliko puta!?


PRITVORENI ANDRO KUMARIĆ I MILORAD NEMEZIĆ, BIVŠI ČELNICI
OBRTNIČKE KOMORE SPLIT
Obrtnici "obrnuli" pola milijuna eura?


 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/4