Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
utorak, 20.5.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  automoto
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 5

S PLOVEĆIH HOTELA, USIDRENIH U GRUŠKOJ LUCI, STIGLO 5000 TURISTA

Kruzeri napunili Dubrovnik

DUBROVNIK — Gotovo deset tisuća turista iz svih krajeva svijeta u ponedjeljak se našlo na uskom prostoru od Orsule do Kantafiga u Dubrovniku, a skoro polovica njih tijekom jutra mimoilazila se uskim gradskim uličicama obilazeći dubrovačke muzeje i druge znamenitosti Grada.
Tim gužvama, s kakvim će se Dubrovčani sretati sve do jeseni, uz više od četiri tisuće turista koji u gradskim hotelima i privatnom smještaju provode svoje proljetne odmore, pridonijelo je i nekoliko velikih brodova na kružnim putovanjima koji su u ponedjeljak uplovili u dubrovačku luku, kao i brojni gosti iz Slovenije koji su Dubrovnik pohodili u okviru suradnje obrtnika dviju država.
Pogled na grušku luku - "Brilliance of the Seas" i "Olympia Explorer" dolazit će još nekoliko puta tijekom ljeta u Dubrovnik    Snimio Tonći PLAZIBATNa vezu u gruškoj luci i na sidru ispred staroga gradskog porta bila su tri kruzera kojima je na nekoliko sati u Dubrovnik stiglo gotovo pet tisuća turista. Velik dio njih jutro je iskoristio za razgledanje Grada uz pratnju turističkih vodiča, a više stotina posjetitelja, privučenih bogatom izletničkom ponudom dubrovačkih turističkih agencija, uputilo se i na izlete u dubrovačku okolicu.
Više od dvije tisuće turista u gruškoj se luci iskrcalo s kruzera "Brilliance of the Seas" američke brodarske kompanije "Royal Caribbean Cruise Line" koji je u ponedjeljak Dubrovnik posjetio prvi put ove godine. Brod na kojemu su uglavnom američki, engleski i španjolski gosti u dubrovačku će luku, prema informacijama iz putničke agencije "Elite", uploviti još šest puta ove godine.
Dubrovački gost toga je dana bio i jedan od najbržih kruzera na svijetu "Olympia Explorer" kojim je u Grad doputovalo 568 turista. I ovoga puta šest kabina na superbrzom plovećem hotelu, koji u tjedan dana posjeti niz luka od Venecije do Istanbula, čekalo je putnike iz Dubrovnika. Od prošloga tjedna, naime, ukrcaj na kružno putovanje "Olympia Explorerom", koji je u vlasništvu grčke kompanije "Royal Olympic Cruises", omogućen je i gostima koji na sedmodnevno putovanje žele krenuti iz Dubrovnika.
Na sidru ispred Grada u isto je vrijeme bio "European Vision" kojim je u kraći posjet Dubrovniku stigao 1541 gost, a katamaranom "Prince of Venice" doputovalo je 200 slovenskih i 20 talijanskih gostiju kojima je domaćin Udruženje dubrovačkih obrtnika. Gosti iz Slovenije i Italije, kojima je u znak dobrodošlice primanje bilo organizirano u Palači Sponza, u Dubrovniku će se zadržati četiri dana. To vrijeme bit će iskorišteno i za učvršćenje prijateljskih veza Dubrovnika i Slovenije, začete i razvijene kroz tradicionalne manifestacije "Dani Dubrovnika na Bledu" i "Dani Bleda u Dubrovniku" koju su inicirali dubrovački i slovenski ugostitelji.

O. GUSTIN
 
Još u rubrici:
 


ZAGREB: VONS O NEIZRUČENJU AMERIČKIH GRAĐANA
MEĐUNARODNOM SUDU

Hrvatska će odbiti zahtjev SAD-a


U ZAGREBU PREDSTAVLJENA "AUTOBIOGRAFIJA PAPE IVANA PAVLA DRUGOG"
Cvjetnjak mudrih misli


NA SUĐENJU MILOŠEVIĆU SVJEDOČIO
FRANCUSKI STRUČNJAK ZA PROPAGANDU
Programirano stvaranje mržnje


UKRATKO

 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/5