Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
30.4 i 1.5.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  forum
televizija
zdravlje
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 5

UREĐENO I OBOGAĆENO ATRAKTIVNO IZLETIŠTE

Radmanove mlinice spremne za turiste

OMIŠ — Popularno srednjodalmatinsko izletište Radmanove mlinice kod Omiša i ove će godine spremno dočekati brojne posjetitelje koji taj nadaleko poznati prirodni rezervat u kanjonu Cetine tradicionalno pohode na Međunarodni praznik rada 1. svibnja. Osim što su se zaposlenici KP Peova proteklih dana potrudili očistiti kompletan obalni prostor uz rijeku i pripremiti za prihvat gostiju i kampista desetak velikih livada, svoja je vrata minulog vikenda otvorio i obnovljeni istoimeni restoran unutar odmorišta.
Radmanove mlinice spremno dočekuju goste   Snimio Mirko KOVAČEVIĆ— Objekt, kao i cijeli pripadajući okoliš, obogaćeni su nizom različitih zabavno turističkih sadržaja. Tako se uredilo zemljano malonogometno i tenisko igralište, podignut je teren za odbojku na pijesku, a pripremljena su i dva boćališta, renovirani su lučica i privezište brodica i poboljšan dječji park — kaže direktor kompleksa Damir Rogošić.
Najavljenim turistima iz Njemačke i Slovenije na raspolaganju su spavaće sobe i apartmani nedavno adaptiranog starog hotela, dok ostale namjernike uobičajeno već očekuje domaća kuhinja s autohtonim specijalitetima Poljica i Podašpilja. Nabavljeni su i novi sportski kajaci, a sutra starta i sezona raftinga.
U okviru ekološke akcije "Volim Hrvatsku, više cvijeća, manje smeća", Županijska turistička zajednica posjetiteljima je na ulazu u Planovo i Kučiće postavila vrećice za otpad, a automobili će tijekom četvrtka od Kaštel Slanice voziti jednosmjerno do Smolina, s obilaznom pomoćnom povratnom cestom preko Svinišća. Meteorolozi prognoziraju sunčano vrijeme pa se predviđa kako će u pravom proljetnom ugođaju uživati oko 10.000 izletnika.

Pero LIVAJIĆ

 

VRIJEME JE ZA SEZONSKE POSLOVE

Visu nikad dosta konobara i kuhara

VIS — Nadolazeća turistička sezona dobrano će skratiti popis nezaposlenih na otoku. Naime, počevši od svibnja, blizu 150 Višana s popisa Zavoda za zapošljavanje dobit će sezonski posao koji će trajati tri do šest mjeseci, ovisno o radnom mjestu i o tvrtki.
Samo hotelske kuće "Vis" iz Visa i "Modra špilja" iz Komiže zaposlit će 80 sezonaca konobara, kuhara, recepcionara, sobarica, pralja i čuvara. Iz viške ispostave Zavoda vlasnici privatnih ugostiteljskih i trgovačkih radnji traže oko 40 radnika. Jednom manjem broju ponuđen je posao popisivača poljoprivrednih domaćinstava, a za nekolicinu će biti mjesta u popisu nekretnina u svrhu utvrđivanja površina za određivanje komunalne naknade koju će provoditi viška Gradska uprava. Voditeljica viške ispostave Zavoda za zapošljavanje Vanja Vojković kaže kako će za zadovoljenje svih potreba nedostajati pokoji konobar i kuhar, što će se popuniti, već po tradiciji, iz ispostave u Sinju.

Marko PEČAREVIĆ
 
Još u rubrici:
 


GRADSKO POGLAVARSTVO TROGIRA O PRIPREMAMA ZA TURISTIČKU SEZONU
Bobi i na trogirskim ulicama


CIMA-CENTAR ZA INICIJATIVU MLADIH NOVA UDRUGA U HVARU
Za početak očišćen otok Jerolim


NA PROSTORU BIVŠE VOJARNE RAVNO U KOMIŽI
Mardešić investira u pogon za soljenje ribe


VRGORAČKI VIJEĆNICI DONOSE PROGRAM ZAŠTITE PRIRODE
Dosta je otrova!


 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/5