Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 28.4.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  pressing
stella
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 5

JOHN MALKOVICH OTKRIO KAKO GA JE OTAC ČESTO TUKAO DOK JE BIO MALI TE OBJASNIO KAKO TO NIJE BILO NIŠTA NEOBIČNO:

Tata se ponašao u skladu s "temperamentom svoga hrvatskog porijekla"

Američki glumac John Malkovich ispričao je u intervjuu za australski list The Age kako ga je otac često tukao dok je bio mali, no objasnio je to kao "ništa neobično" povezujući takvo ponašanje s "temperamentom svoga hrvatskog podrijetla".
- Otac mi je često stvari dokazivao silom. Nije bio od onih koji bi djetetu uzeo omiljenu igračku ako ne bi slušao. U kući nije bilo osobitih pravila, međutim, otac bi me običavao tihim glasom upozoriti: "Na tvome mjestu radije ne bih to napravio". Naravno, ja bih obično napravio to što sam naumio, a onda bi me on istukao, dobio bih ono što sam tražio – ispričao je John Malkovich o odnosu sa svojim ocem Danielom.
Malkovich dodaje da se on prema svojoj djeci ponaša bitno drukčije, međutim i priznaje da su njegova djeca mirnije naravi nego što su to bili on i njegovi brat i tri sestre.
- Mislim da je to zato što smo po ocu Hrvati. Naslijedili smo taj temperament. A, zaista ne bih mogao reći koji je dio nečijeg identiteta naslijeđen genima, a koji uvjetovan okolinom – izjavio je John Malkovich koji je rođen i odrastao u Americi, a trenutačno živi na jugu Francuske.

 

HVAR: SONETNI DANI HANIBALA LUCIĆA GARNIRANI DOBROM KUHINJOM

Delicije za dušu i nepca

Večeri 3. soneta bile su rezervirane za dobru kuhinju i probrane hvarske vinske kapljice. Večere su bile tematske posvećene dalmatinskoj, portugalskoj i španjolskoj kuhinji. Pjesnici su pokazali da su u kuhinji gotovo jednako takvi majstori kao i za perom, a najviše su se iskazali Antonia Torrico-Herrero, Fernando Dias Antunes, Luis Felipe Sarmento, Anonio Rodrigues Jimenez te Veljko Barbieri, inicijator i idejni vođa cijele ove manifestacije

Tijekom 3. sonetnih dana Hanibala Lucića, koji su upravo završeni, paralelno s pjesničkim festivalom u Lucićevu ljetnikovcu odvijao se i svojevrsni kulinarski festival u hotelu Palace. Na završetku svakog dana pjesnici su uz pomoć osoblja hotela Palace priređivali večere na kojima su uz sudionike Trećih sonetnih dana sudjelovali i brojni Hvarani.
Za sudionike natjecanja organiziran je izlet u Milnu te posjet Palmižani, a imali su i priliku nazočiti premijeri Lucićeve drame "Robinja" u izvedbi Hvarskog pučkog kazališta. Ovakav Antonia Torres-Herero i Antonio Rodrigues Jimenez pažljivo slušaju našeg kolumnistu i vrsna kuhara Veljka Barbierijaobičaj traje od Prvih sonetnih dana, a od sudionika natjecanja se moglo čuti da upravo po ljepoti i prisnosti druženja izvan samog natjecanja ovaj festival prerasta u jednu od najkvalitetnijih svjetskih manifestacija ove vrste. Večere su zamišljene tematski, po jedna večer je bila rezervirana za dalmatinsku, portugalsku i španjolsku kuhinju.
Kako se sve odvijalo u opuštenoj atmosferi, izgubile su se stroge podjele pa se u istoj večeri moglo probati primjerice: dalmatinske crne njoke od sipe i lignje, španjolski rižoto s piletinom i gljivama te portugalsku riblju juhu sa sušenim ugorom, dagnjama i drugom ribom.
Za potpuni gastonomski užitak pobrinuli su se hvarski vinari Eta Bracanović, Zlatan Plenković, Andro Tomić i Antun Plančić sa svojim vrhunskim vinima.
Pjesnici su pokazali da su u kuhinji gotovo jednako takvi majstori kao i za perom, a najviše su se iskazali Antonia Torrico-Herrero, Fernando Dias Antunes, Luis Felipe Sarmento, Antonio Rodrigues Jimenez te Veljko Barbieri, inicijator i idejni vođa cijele ove manifestacije.

Tekst i snimke Ozren ĐEREK
 
Još u rubrici:
 


MARKIZOVO PUTOVANJE DUGO DVIJE GODINE
Mačak prevalio 700 km kako bi se vratio kući


RADIOPOSTAJA IMOTSKI PROSLAVILA PRVU OBLJETNICU
Slavlje bez političara


DALMATINSKE RIČI (79)
Marjan (Mrljan, Mrjan, Merjan)


134 MALE PRIČE O HRANI
Krv i sablasti na ukletom stolu


 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/5