Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 28.4.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  pressing
stella
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 6

PREDRAG KULIĆ ŽALI SE NA PRESUDU ZA UBOJSTVO MIRKA NICKIJA

Ubojstvo iz "Kopita" opet na sudu?

SPLIT — Predrag Kulić (45) iz Hvara, koji je prije nekoliko godina pravomoćno osuđen na zatvor od 13 godina zbog ubojstva bivšeg policajca Mirka Nickija (48) pred hvarskom diskotekom "Kopito", tražio je od splitskoga Županijskog suda obnovu postupka, no s obzirom da mu je splitski sud to odbio, Vrhovnome sudu je podnio žalbu pa će konačnu odluku donijeti taj sud.
Kulić je u veljači ove godine na splitskome Županijskom sudu zbog ubojstva Mirka Nickija osuđen na petnaest godina zatvora. Osim za ubojstvo, Kulić je osuđen i za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, nasilničko ponašanje i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili stredstvom, na štetu splitskog odvjetnika Jadrana Franceschija te za prijetnju braći Ivici i Mati Tudoru.
Na ovu presudu žalio se Kulić pa je Vrhovni sud u prosincu prošle godine kaznu smanjio za dvije godine, no tu predmet nije stavljen "ad acta" jer Kulić preko svog odvjetnika od splitskoga Županijskoga suda traži obnovu postupka, i to onoga dijela koji se odnosi na ubojstvo, dok su s provedenim postupkom u ostatku predmeta zadovoljni. O razlozima zahtjeva više nam je rekao zagrebački odvjetnik Veljko Miljević koji je zajedno sa splitskim kolegom Slobodanom Mikulićem branio Kulića.
— Nakon pravomoćne presude kojom je moj branjenik osuđen na 13 godina zatvora, od Ministarstva pravosuđa i splitskog Županijskoga suda dobio sam podatak kako dipl. iur. Josip Božanić, koji je obavio trasološko vještačenje, uopće nije imenovani sudski vještak — kaže Miljević. — Stoga smo od nadležnog suda zatražili obnovu postupka jer ionako nismo bili zadovoljni rezultatima vještačenja. No, premda je upravo iz splitskog suda potekla informacija o tome da Božanić nije imenovani sudski vještak, ovaj sud, obrazlažući razloge odbijanja žalbe, navodi kako žalba nije osnovana jer je Josip Božanić već vještačio u brojnim predmetima.
Konačnu odluku o tome hoće li se ponovno suditi za ubojstvo bivšeg policajca Mirka Nickija u hvarskoj diskoteci, donijet će Vrhovni sud.

O. KOHAREVIĆ
 
Još u rubrici:
 


PET OD OSAM TRGOVACA DROGOM OSTAJE U PRITVORU
Dinova "mala zločinačka organizacija"
ostaje na Bilicama


ZADAR: ZBOG SUMNJE U ORGANIZIRANU PRODAJU DROGE
Uhićena 15-eročlana skupina, u kojoj su


SPLIT: NA PJEŠAČKOM PRIJELAZU
Fiat punto usmrtio 21-godišnjaka


SPLIT: PROVALA U DVIJE ZLATARNICE- ŠTETA OKO 400 TISUĆA KUNA
Dioklecijan opustošio - a Domenik ni "takao"


SPLIT: PRITVOREN DVOJAC ZBOG PRODAJE DROGE
"Pali" Kršo i Piki


 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/6