Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 17.4.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  televizija
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 4

IZBJEGNUTA TRAGEDIJA KOD ISTOČNOG ULAZA U ŠIBENIK ZAPALIO SE AUTOBUS KOJIM JE PUTOVALO 45 SREDNJOŠKOLACA

Djeca umalo
nastradala u plamtećem autobusu

Sreća u nesreći bila je prisebnost vozača Žarka Grubišića. On je minutu prije izbijanja požara u retrovizoru primijetio da se na desnoj zadnjoj bočnoj strani pojavio dim. Smireno je zaustavio autobus, otvorio vrata i djeci kazao da mirno izađu ne naglašavajući zašto, kako ne bi došlo do panike. Srećom, svi su izišli, a tek tada je vatra buknula u prostoru motora i zahvatila cijeli autobus

Vozač Žarko Grubišić zaustavio je autobus i pustio školarce iz njega, pa je srećom izbjegnuta tragedijaŠIBENIK — Pun autobus srednjoškolske djece, njih 45, srećom je izbjeglo ozljede kad se na cesti Put Bioca, jučer oko 13.20 sati na istočnom ulazu u Šibenik, na domak benzinske crpke "GSS", zapalio autobus kojim su od Ražnja, preko Rogoznice i Primoštena putovali u šibenske škole.
Samo što je Žarko Grubišić (54) iz Bilica, vozač ATP-ova autobusa mercedes ŠI-474 E, na desnom traku u zasjeku zaustavio autobus, a 45-ero djece izašlo iz njega, buknula je vatra iz prostora motora, koja je za samo dvije minute zahvatila cijeli autobus te je za nepunih deset minuta od njega ostala samo gola karoserija. Plamen se uzdigao toliko da se vidio i iz desetak kilometara udaljenih Vodica. Blagi vjetar je skrenuo plamenu buktinju prema zasjeku, gdje je vatra zahvatila stotinjak metara četvornih niskog raslinja. Zbog gužve u prometu šibenskim profesionalnim vatrogascima je trebalo desetak minuta da stignu do zapaljenog autobusa te su s dva navalna vozila, pjenom, a potom i vodom, brzo ugasili preostali dio autobusa na kojem su još gorjele gume i nešto plastike.
Izgorjela unutrašnjost autobusa kojim su srednjoškolci putovaliDjeca, sretna što su u toj nesreći izvukla živu glavu, na stotinjak metara dalje promatrala su kako gori njihov autobus star više od 20 godina, kojim su redovito putovali u školu iz spomenutih mjesta. No prije nego što je sve bilo gotovo, po njih je došao drugi autobus i odvezao ih u škole. Većina djece je iz Rogoznice i Ražnja, a riječ je o učenicima različitih srednjih škola. Posljednji školski dan uoči ovogodišnjih proljetnih praznika dugo će pamtiti, kazali su nam neki od njih.
Sreća u ovoj nesreći bila je što je vozač Žarko Grubišić bio izuzetno priseban. Naime, on kaže da je minutu prije izbijanja požara u retrovizoru primijetio da se na desnoj zadnjoj bočnoj strani pojavio dim. Smireno je zaustavio autobus, otvorio vrata i djeci kazao da mirno izađu ne naglašavajući zašto, kako ne bi došlo do panike. Srećom, svi su izišli, a tek tada je vatra buknula od motora po cijelom autobusu.
Vatrogasci su ugasili plamen koji je uništio cijeli autobusPožar je u 14.20 sati bio ugašen, a do tada je i promet cestom Put Bioca bio potpuno zatvoren i odvijao se obilazno kroz gradsku četvrt Mandalina.
Među mnoštvom ljudi koji su sa strane promatrali događaj spekuliralo se o uzroku. Tako se čulo da je posrijedi elektroinstalacija ili pak neispravnost dovodnog crijeva za gorivo. No o tome će se izjasniti policija, koja tek treba obaviti očevid.

 
Još u rubrici:
 


NAKON NEDAVNOG PRONALASKA TIJELA 82-GODIŠNJE ŽENE, POLICIJA POTVRDILA DA SE RADILO O UBOJSTVU
Staricu ubio bivši podstanar?


PRIVOĐENJE U ISTRAŽNI CENTAR ŽUPANIJSKOG SUDA U ŠIBENIKU
Policajac zlostavljao ženu i djecu


NAKON ŠTO JE SUPRUGA JOSIPA MANOLIĆA U POŽARU IZGUBILA ŽIVOT
Mariji Eker-Manolić od straha je otkazalo srce


 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/4