Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
subota, 29.3.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  sd magazin
pomet
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 9

U SPLITU OTVOREN PRIVATNI MEDICINSKI CENTAR

Bolnica na Firulama dobila konkurenciju

U reprezentativnom zdravstvenom objektu, dovršenom i useljenom početkom godine, smjestilo se niz renomiranih privatnih ordinacija i poliklinika, te bolnica privatne medicinske prakse, koja je uz "Magdalenu" u Krapinskim Toplicama jedina privatna bolnica u Hrvatskoj

Privatni medicinski centar Split u Ulici moliških Hrvata 4 jučer je u prisutnosti gradskih i županijskih čelnika i službeno otvoren. U reprezentativnom zdravstvenom objektu, dovršenom i useljenom početkom godine, smjestilo se niz renomiranih privatnih ordinacija i poliklinika, te bolnica privatne medicinske prakse, koja je uz "Magdalenu" u Krapinskim Toplicama jedina privatna bolnica u Hrvatskoj.
Bolnica raspolaže s dvije vrhunski opremljene operacijske dvorane, devet kreveta u četiri sobe, a hrana će se servirati po željama pacijenata      Snimio Joško ŠUPIĆTočnije, Centar jedinstven u državi čine Poliklinika "Kalajžić" sa svojim dijagnostičkim centrom i pulmološkom ordinacijom, Specijalnma bolnica za kirurške i urološke bolesti "Salus", Poliklinika za ginekologiju i opstetriciju "Cito" dr. Borisa Poljaka, Poliklinika za interne bolesti, ginekologiju i onkologiju "J&J Medici" dr. Jelene Joke Gašpić i dr. Jasminke Božiković s Biokemijskim laboratorijem ing. Lore Dukić, Dermatološka ordinacija dr. Gorana Grmuše, zatim predstavništvo tvrtke za ortopedska pomagala "Medicus Matea" i fizioterapeutski centar "Fangoterma Klaudija", vlasnice Klaudije Tijardović.
Na svečanosti otvaranja, održanoj ispred kafića (prigodnog imena) "Virus", dr. Josip Kalajžić, jedan od suvlasnika objekta, istaknuo je kako se privatnoj praksi u Hrvatskoj daje sve veće značenje, a potrebno ju je još snažnije inkorporirati u zdravstveni sustav. Naglasio je i kako očekuje suradnju bolnice i bolničkih liječnika s Centrom.
U ime Županije, otvaranje objekta pozdravio je dožupan Tadija Barun, istaknuvši kako je ono što je vidio impresivno, te kako očekuje da će županijski domovi zdravlja i KB Split dobiti kvalitetnu konkurenciju, ali i dobrog poslovnog partnera. Zadovoljstvo viđenim izrazio je i Miroslav Buličić, zamjenik splitskoga gradonačelnika, naglasivši kako će Centar zasigurno pridonijeti zdravstvenoj siguranosti građana, a velebni objekt trebao bi biti poticaj hrvatskom zdravstvu da se približi privatnim standardima. Novi Centar, sve njegove djelatnike te sadašnje i buduće pacijente blagoslovio je don Ćiro Burić, kapelan bolnice na Križinama.

D. ZENIĆ
   

Kila 6500 kuna, a vene 7 tisuća!

"Salus" kojemu je status privatne bolnice, drugoj u Hrvatskoj, dodijelilo Ministarstvo zdravstva građanima nudi usluge iz urologije, kirurgije te ortopedije i ortopedske traumatologije. Bolnica raspolaže s dvije najsuvremenije opremljene operacijske dvorane, devet bolesničkih kreveta smještenih u četiri dvokrevetna i jednom jednokrevetnom apartmanu, od kojih svaki ima zasebni sanitarni čvor, klimatizaciju, telefon i televiziju, 24-satnu njegu, a bolesnici će dobivati hranu po želji. U polikliničkom dijelu bolnice smještene su četiri ordinacije s dvjema čekaonicama i sanitarnim čvorom.
U bolnici rade, kao njezini suvlasnici, urolog dr. Ante Utrobičić, kirurg dr. Darko Mikuš i ortoped dr. Zlatko Ivanišević, od kojih su dva potonja zbog "Salusa" nedavno napustila radna mjesta u KB-u Split. Medicinske usluge u bolnici moraju se plaćati, a liječnici napominju kako su u pregovorima s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje ne bi li sklopili ugovor koji bi pacijentima omogućio liječenje sa zdravstvenim iskaznicama.
Sadašnje su cijene, kako ističu, u ukvirima onih koje bi neosigurana osoba, dakle bez uputnice, morala platiti i nekoj državnoj bolnici, a mi izdvajmo neke od njih: operacija kile stoji 6500 kuna, operacija hemoroida 6500 kuna, kirurški zahvati perifernih živaca također 6500 kuna, laparaskopska operacija žuči 7000 kuna, odstranjivanje benignog tumora dojke 5500, a zloćudnog 8500 kuna, operacija vena 7000, dok će manji zahvati u lokalnoj anesteziji, primjerice odstranjivanje izraslina na koži, stajati od 800 do 1200 kuna. U navedene cijene uključena je predoperacijska i anestezijska obrada, sama operacija, jedna noć boravka u bolnici, kompletna njega, potrebni lijekovi, previjanja, vađenje šavova, kontrola i ispravljanje eventualnih komplikacija, dok će svaku sljedeću noć u apartmanu "Salusa" bolesnik morati nadoplatiti 550 kuna.

 
Još u rubrici:
 


LIKOVNA RADIONICA ZA POMOĆ DJECI I INVALIDIMA
Tuđman i Mesić spašavaju Spas


DOK SE ODRASLI DOBACUJU KRIVNJOM U ŠKOLI "TRSTENIK"
Djeca i dalje štrajkaju i čekaju staru učiteljicu


GRAD I TVRTKA "INSULA" POTPISUJU UGOVOR SLJEDEĆEGA TJEDNA
Kreće Centar "Bonačić"


NOVA UPRAVA "ŽELJEZARE" ISPRAVLJA GRIJEHE STARE
Otpušteni metalci vraćaju se na posao


GRADONAČELNIK NAŠ SVEPRISUTNI...
Dr.Beroš na tribini udruge "Isus je put"


AKCIJA PROMETNE POLICIJE NA GRADSKIM KRIŽANJIMA
Splićani vole crveno


S GRADSKOM U SPIZU - ĐIR PAZAROM I RIBARNICOM
Brujetić za tajkunčiće


SPLIT DANAS

 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/9