Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
utorak, 11.3.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  županija
split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  stella
automoto
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 2 od 5

VEČERAS U OPATIJI IZBOR ZA HRVATSKU MISS UNIVERSE

Zlatna kruna duga 38 dana

Start je u Opatiji, cilj u Panami. Ali, među dvadeset natjecateljica izbora Miss Universe samo jedna može na svjetski izbor preko Atlantika. Prije toga, u utorak navečer, šetat će pozornicom pod šatorom opatijske Ljetne pozornice i svaka od njih se u izravnom televizijskom prijenosu nadati da će upravo njoj pripasti kruna od bijelog zlata i brilijanata.
"Mislim da ne pretjerujem ako kažem da smo za hrvatski izbor pripremili i ljepšu krunu nego što je ona koju dobije pobjednica svjetskog izbora. 20 djevojaka, a samo jedna misica   Snimio Danilo PAVLETIĆKrunu je četvero ljudi radilo ukupno trideset osam dana", rekao je novinarima vlasnik licencije izbora Miss Universe Hrvatske Vladimir Kraljević.
Nabrajao je i brojne druge nagrade koje očekuju pobjednicu, od godinu dana korištenja automobila toyota corrolla, do eksluzivnih modela cipela, tjedan dana boravka u Mariboru, vikenda u Lovranu, zlatnog nakita, raznih kozmetičkih kolekcija...
Naravno, među nagrade spada i sudjelovanje na izboru Miss Universe 2003. u Panami gdje će otputovati nasljednica lanjske pobjednice Ivane Paris.
"Iz svoga iskustva budućoj pobjednici mogu jedino reći da će se dobro zabaviti i ostvariti brojne kontakte koji joj kasnije mogu koristiti u životu", poručila je lanjska slavljenica koja je u Opatiji već danima.
Na priredbi koja se održava u sklopu Dana hrvatske televizije u utorak navečer nakon 21 sat natjecat će se Katarina Marendić, Ivana Živaljić i Ivana Bojčić iz Splita, Marijana Medoš iz Šibenika, Ivana Delač i Katarina Čulina iz Rijeke, Marija Vugrinec iz Varaždina, Alisa Pojer iz Karlovca, Suzana Kuzić iz Vinkovaca, Danijela Jelušić iz Kastava, Ivana Stojanović i Renata Ralić iz Poreča, Ivana Požgaj iz Orehovice, Elena Bernardis iz Umaga, Vlatka Hrvoić iz Zagreba, Andreja Šok iz Dugog Sela, Luana Santin iz Rovinja, Martina Terzić iz Nove Gradiške, Matea Visković iz Zaprešića te Ana Pavlović iz Cerne.
Program će voditi Tanja Tušek i Mario Sedmak, dok će im javljanjima iz back-stagea asistirati Splićanka Renata Lovrinčević i sama prije tri godine pobjednica izbora Miss Universe Hrvatske.

Ivo ŠĆEPANOVIĆ
   

DUBROVAČKA POTRAGA ZA STATISTIMA U FILMU "LIBERTAS"

Traže se bradonje

Prva klapa snimanja filmskog spektakla o životu Marina Držića pod radnim naslovom Libertas trebala bi početi krajem ovoga mjeseca. Stoga su za filmsku ekipu uslijedile i posljednje pripreme za organizaciju statista za koje je u subotu održana audicija, druga nakon neuspjele prve audicije na kojoj se nije odazvao traženi broj kandidata.
Gužva u Lazaretima     Snimio Željko TUTNJEVIĆKako doznajemo, filmska ekipa Libertasa koji se snima u talijansko-hrvatsko-slovenskoj koprodukciji, ovaj je put bila zadovoljna odazivom statista različitih generacija - od sasvim male djece s nepunih godinu dana do starijih Dubrovčana. Najviše su se tražili kosmati te bradati statisti koji će svojim izgledom "približiti" prilike 16. stoljeća.
Do početka snimanja, koje je najavljeno za 29. ožujka u Tvrđavi Revelin, obavljat će se pripreme proba kostima sa statistima koji će svoje glumačke dnevnice zaraditi na nekoliko dubrovačkih lokacija od kojih se spominju Stradun, ljetnikovac Sorkočević te ulice gradske povijesne jezgre. Jedna od zanimljivosti je i da se novi šivani kostimi nakon snimanja filma ostavljaju u fundusu dubrovačkoga Kazališta koje i nosi ime po komediografu Marinu Držiću o kojem se snima film u režiji Veljka Bulajića.

P. PEKO
 
Još u rubrici:
 


DORA 2003.
Slatki smijeh


AUDICIJA NOVE TV ZA VODITELJE SHOW PROGRAMA
Kći Jasne Ulage-Valić na Novoj TV?!


DALMATINSKE RIČI (33)
Kužina


134 MALE PRIČE O HRANI
Veprovina iz samostana Kremsmunster


 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 2/5