Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
srijeda, 19.2.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  županija
split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  forum
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 4

RAZGOVOR: Dr. DAMIR MENDEŠ, PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA MAKARSKE

Vrijeme je za realizaciju velikih projekata

Demanti ministra Kovačevića na tragu je mojih izjava kako nema nezakonitih radnji u radu Vijeća - kaže Mendeš

Za vrijeme boravka u Makarskoj ministar Božo Kovačević je izričito demantirao da nikada ni jednom novinaru nije dao izjavu kako je Program mjera za unaprjeđenje prostora kriminalan akt. Naglasio je da po nalogu njegova ministarstva policija nije izvršila kontrolu rada Gradskog vijeća i oduzimanje dokumentacije. Bio je to povod da predsjednika Vijeća dr. Damira Mendeša upitamo imaju li ikakvih saznanja iz MUP-a po čijoj naredbi je policija obavljala informativni razgovor s predstavnicima gradske vlasti o Programu mjera, te oduzela tonski zapis sa sjednice Vijeća na kojoj se taj dokument usvajao.
Dr. Damir Mendeš- Nemamo nikakvih povratnih informacija. Demanti ministra Kovačevića na tragu je mojih izjava kako nema nezakonitih radnji u radu Vijeća. Ali možemo govoriti o nezakonitom postupku policije koja nije nadležna za nadzor predstavničkog tijela, nego Ministarstvo pravosuđa i lokalne uprave.
— Koalicija je na vlasti deset mjeseci, a ništa od obećanih kapitalnih objekata nije počela graditi, što joj građani i te kako zamjeraju.
- Gradsko vijeće je donijelo niz odluka kojima je omogućen normalan rad gradske uprave. Došlo je vrijeme da se počne s realizacijom velikih projekata, na prvom mjestu dvorane, koja bi se već počela zidati da nije političkom odlukom poništena građevinska dozvola.
— Govori se također kako su olabavile veze među partnerima vladajuće koalicije.
- Stanje je stabilno bez obzira što ima smutljivaca koji se iz petnih žila trude dovesti u pitanje vlast trojke. Poručujem svima da ćemo uspješno ostvariti sva obećanja do kraja mandata.
— Uskoro će izvanredni izbori unutar HDZ-a. Je li točno da ste se kandidirali za predsjednika?
- Prihvatit ću kandidaturu za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a, jer osjećam obvezu i odgovornost prema stranačkim ljudima koji su mi dali najveći broj glasova na prošlim redovitim izborima. Isto tako i prema svojoj stranci.
— Imate li planove za energičniji nastup HDZ-a na makarskoj političkoj sceni.
- Svojim dosadašnjim istupima predstavio sam HDZ-ovu politiku kao jasnu i odlučnu za što ću se u svakom slučaju zalagati i ubuduće ako na izborima ponovno dobijem povjerenje izaslanika.

Ana DRAGIČEVIĆ

 

DUGOPOLJE BOGATIJE ZA JOŠ JEDNU POLITIČKU STRANKU

Osnovana podružnica HKDU-a

DUGOPOLJE - Na osnivačkoj skupštini Hrvatske kršćanske demokratske unije za općinu Dugopolje za predsjednika podružnice izabran je Marlon Macanović, dok je dopredsjednik stranke Mate Radan. Tom je prilikom izabran i tajnik stranke Zvonimir Bosančić, te rizničarka Jagoda Križan, dok su preostali članovi Izvršnog odbora: Nediljka Perišić, Jakov Križan i Lada Macanović.
Osnivanju dugopoljske podružnice bio je nazočan i počasni predsjednik HKDU-a dr. Marko Veselica, koji je svojim stranačkim kolegama zaželio uspjeh u radu i promicanju ideje demokršćanstva, kao i daljnjem uspješnom razvoju njihove općine. Također je sudjelovao i na promociji knjiga grupe istaknutih akademika, znanstvenika i profesora sa Hrvatskih sveučilišta, održanoj uoči sjednice, na kojoj je govorio o aktualnoj gospodarskoj, političkoj i demografskoj situaciji u Hrvatskoj.
Sjednici su, inače, bili nazočni i Petar Ćurlin, predsjednik Senata stranke, prof. Srećko Zelić, dopredsjednik Županijske skupštine, te Petar Kaćunko, član Poglavarstva Splitsko-dalmatinske županije.

 
Još u rubrici:
 


DIO POSTROJENJA ADRIAVINILA DOBIO NOVOG VLASNIKA
Grad Kaštela kupio "kugle"
s vinil-klorid momomerom


VIJEĆE TRGOVAČKOG SUDA U SPLITU PRIHVATILO PRIJEDLO ODBORA VJEROVNIKA TVORNICE FEROLEGURA
Blanka Tuđen-Mazuth nova stečajna upraviteljica dugoratske Dalmacije


RADIMIR ČAČIĆ, MINISTAR JAVNIH RADOVA, OBNOVA I GRADITELJSTVA POTPISAO UGOVORE O ULAGANJIMA U RAZVOJ OTOKA
Ministarstvo sufinancira kapitalne objekte


 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/4