Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
srijeda, 19.2.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  županija
split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  forum
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 6

FINANCIJSKA KONSTRUKCIJA
SASTANAK PREDSJEDNIKA HAJDUKA S IGRAČIMA

Branko Grgić: Dug je pošten
I BIT ĆE ISPLAĆEN!

Dugovanja nogometašima računaju se na 4,5 milijuna kuna za dva-tri minula mjeseca, a u Poljudu su se nadali izdašnom utršku s Trofeja Marjan. Ovako, kako je turnir završio s "pozitivnom nulom" treba još malo biti strpljiv. Grgić tvrdi kako je naišao na razumijevanje i dobar odjek u svlačionici: "Prije dvije sezone bili smo u sličnoj situaciji, pa smo rijetko viđenim zanosom osvojili najdraži naslov", prisjeća se predsjednik i nada - reprizi!

Predsjednik Hajduka Branko Grgić održao je sastanak s momčadi, u svlačionici su bili osim prvotimaca još i stručni stožer, treneri Zoran Vulić i Mladen Pralija, kao i sportski direktor Ivica Šurjak. Kaže Grgić kako je to uobičajeni ritual uoči početka svake sezone. Prvenstvo se nastavlja ovog vikenda i pet dana prije starta treba igračima pokazati svu ozbiljnost i bliskost, potvrditi ozračje zajedništva. Budući da je otprije poznato kako Hajduk duguje svojim udarnim profesionalcima, odnosno da se ne može reći kako isplate sjedaju u euro točno po dogovorenoj dinamici isplate, moglo se promisliti ne zovu li to igrači upravu na ispovijed?! No, Grgić lako otklanja takvu hipotezu i podsjeća da je njegov sastanak s igračima nešto najnormalnije, posve uobičajeno posebice kad se radi o posljednjem tjednu uoči nastavka sezone.
Hajduk je, računa se, ukupno dužan svojim nogometašima oko 4,5 milijuna kuna, radi se o zaostacima što su se nagomilali u minula dva-tri mjeseca. To su uglavnom redovite plaće, ali ponešto i ugovornih rata ako im je dospijeće "upalo" u ovo sušno razdoblje. Pisali smo, u "kući bijelih" se s velikom nadom iščekivao Trofej Marjan, utržak od gledatelja trebao je začepiti rupu u blagajni, protivnici su se doimali atraktivnima, dva dana nogometa trebala su donijeti nešto gotovine, međutim užasne vremenske prilike determinirale su pustoš na tribinama.

Siemens i Sevilla

Sad su u Hajduku prisiljeni čekati da im sjedne dogovoreni novac od Siemensa, a i Sevilla ovih dana mora uplatiti novu, na sudu dosuđenu ratu, kojom se isplaćuje zaostatak od davnih transfera Ivice Mornara i Mirsada Hibića, cca očekuje se 250.000 eura svaki dan.
Predsjednik Branko Grgić i trener Zoran Vulić      Snimio Feđa KlarićA kao sunce doći će Liga za prvaka, doigravanje koje "ne može falit’", svježa su sjećanaja kako je "bijele" prije dvije godine u play-offu pratilo mnoštvo navijača s plaćenim ulaznicama. Dakle, bit će para, ako ih sad još uvijek fali...
S Trofejom Marjan smo, rekao bih, na pozitivnoj nuli, turnir treba prirediti jer daje klubu sasvim bolju dimenziju, to je stvar tradicije, ugleda. Lani nas vremenske prilike nisu ugrozile kao što nam je ove zime uradila bura, ali to se tako dogodi. I nećemo odustati od Trofeja Marjan... Veselimo se doigravanju za prvaka što će sigurno pobuditi mnogo interesa među navijačima - kaže predsjednik Grgić.
Što ste kazali igračima?
Zamolio sam ih za malo strpljenja, razumijevanja, uz obične već najave prvenstva. Ponovio sam što sve očekujemo, ja, mi, cijeli klub, grad, naši navijači. Ambicije nam sežu na dva kolosijeka, prvenstvo i kup. Svake godine popričam na ovaj način dvije riječi s igračima, ništa specijalno osim što se, dakako, međusobno podsjetimo na zadatke, što nam je raditi i što očekujemo.
Najlakše je najaviti titulu prvaka kao jedino što bi Vas zadovoljilo?
To je nesumnjivo najdraži naslov i uspjeh koji se može ostvariti. Kako se ne prisjetiti slavlja otprije dvije godine. Lako je povući paralelu, u sličnoj smo situaciji bili u ova doba 2001., kasnili smo s isplatama, nije lako doći do novca, pa smo se stisli u svlačionici, zarekli se i osvojili titulu u rijetko viđenom zanosu. Eto, nekako me ova situacija podsjeća na tu zimu. Dinamo ima određenu bodovnu prednost ispred nas, nešto kasnimo s isplatama, ali nam je motiv i želja ogromna. Osjetio sam dobar odjek kod momaka, mogu reći da sam naišao na razumijevanje.

Proljeće je Hajdukovo

Nema im druge.
Prije dvije godine kad nam je bilo najteže stisli smo se i osvojili prvenstvo. Malo je i sada kriza, ali ćemo sve prebroditi! Rekao sam momcima da se koncentriraju, nemojte se obazirati ni na šta, zaigrajmo zdušno i svom snagom. Bit će to uzbudljivo proljeće, a proljeće je po tradiciji Hajdukovo.
Jučer je Hajduka posjetio češki veleposlanik, Petr Burianek?
Već dugo razgovaramo na temu produbljavanja odnosa, prijateljski se želimo spojiti s praškom Slavijom, uostalom prije dvije godine smo u Pragu, u pivnici kod Fleka postavili spomen-ploču na začetak našeg kluba. Ne trebam podsjećati na priču kako su splitski studenti u Pragu gledajući Slaviju i Spartu u razgovorima baš u toj pivnici došli na ideju osnutka našeg kluba. Pa kad smo povijesno vezani, kad je tamo naša spomen-ploča zašto s Pražanima ne uzgajati prijateljstvo kad nam može obostrano koristiti? Planiramo u lipnju gostovati u Pragu, pa onda usred turističke sezone, u srpnju pozvati Slaviju u goste u Poljud, kad na Jadranu bude more čeških turista. Takve utakmice trebaju imati i humanitarni karakter.
Znači, napuniti stadion sa Pražanima, a ne sa Crvenom zvezdom?
Ne bih o Zvezdi više niti riječ progovorio. Dovoljno se već kazalo i nemam što dodati - kaže Grgić.

Piše Slaven ALFIREVIĆ
   

DIPLOMACIJA

Na pragu bratstva sa Slavijom

Snimio Joško ŠUPIĆU sklopu svog obilaska Splita, s humanitarnim karakterom, veleposlanik Republike Češke u Hrvatskoj Petr Burianek posjetio je jučer i Hajduka u Poljudu. Ambasador Burianek bio je sa svojim suradnicima, konzulicom Veronikom Honcavom i Jirijem Parikom, dok su Hajduka zastupali predsjednik Branko Grgić, direktor Fredi Fiorentini i član Upravnog odbora Ante Žaja.
Posjet je strogo namjenski, Hajduk odavna već tuče u žicu bratimljenja s praškom Slavijom, a Split i Prag se kao prije sto godina žele povezati najtješnjom mogućom suradnjom. U što, dakako, spada i sport: nogomet, balun koji je u prvoj dekadi prošlog stoljeća baš iz Praga (sa studentima i turistima) doskočio pod Marjan i začeo Hajduka!

 
Još u rubrici:
 


NEMA VIŠE TAJNI OKO GLAVNOG TAJNIKA HNS-A
Blažičko nema uvjete,
Srebriću novi mandat


TENISKE PARALELE
LJUBO, OSVETI ANČIĆA!


NERVOZA U REDOVIMA VATERPOLISTA JUGA
KONSUO NA ĐUHA PALJBU OSUO


UZ RUB BAZENA - DINO DVORNIK, MLADI VATERPOLSKI STRUČNJAK
I TRENER REPREZENTACIJE MLAĐIH JUNIORA
Mater u Zvončacu, a sin na Zenti


JEDRENJE: FINALE 31. AMERICA’S CUPA
MOĆNI ALINGHI


 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/6