Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
srijeda, 19.2.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  županija
split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  forum
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
mali oglasi
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 5

UGLEDNI BRITANSKI ČASOPIS "TATLER TRAVEL GUIDE" O HRVATSKOJ OBALI

Dubrovnik - grad kao iz bajke

Reportaža iz pera novinarke Carol Thatcher, kćerke poznate britanske političarke Margareth Thatcher, u najnovijem broju uglednoga britanskog časopisa "Tatler Travel Guide", južni dio hrvatske obale od Splita do Dubrovnika predstavlja kao najbolju novu svjetsku turističku destinaciju

Ugledni britanski časopis "Tatler Travel Guide", koji svake godine brojnom čitateljstvu nudi novosti iz svijeta luksuznog turizma s preporukama koja odredišta neizostavno treba posjetiti, u najnovijem je broju Hrvatskoj posvetio pet stranica. Časopis izlazi jednom na godinu u suradnji s poznatom britanskom agencijom "Abercrombie and Kent", a distribuira se na više od 100 tisuća adresa širom svijeta.
Reportaža iz pera novinarke Carol Thatcher, kćerke poznate britanske političarke Margareth Thatcher, južni dio hrvatske obale od Splita do Dubrovnika predstavlja kao najbolju novu svjetsku turističku destinaciju koja po mnogo čemu zasjenjuje razvikana odredišta kakva su prenapučene Costa Smeralda ili Azurna obala.
Carol Thatcher je u Dalmaciji boravila tjedan dana, 24-metarskom jahtom obilazeći otoke Hvar, Brač, Vis, Korčulu i Mljet, a u Dubrovniku je boravila u studenome prošle godine kada je odsjela u hotelu "Excelsior".
Nižući epitete, od uzbudljive, prelijepe i egzotične, do tajnovite i netaknute rivijere, autorica podsjeća da u čarima Dalmacije redovito uživaju i klan Agnellijevih, princ Ernst i princeza Carolina od Monaka, sir Paul Getty, nadvojvotkinja Francesca von Habsburg i mnogi drugi pripadnici svjetskog jet-seta. Hrvatska, objašnjava ona, nije bila mondeno turističko odredište, što je i pridonijelo da obala sačuva svu svoju ljepotu od razornih učinaka masovnog turizma.
Uz podnaslov teksta "101 razlog da se posjeti dalmatinska obala", britanska novinarka navodi predivnu staru arhitekturu, bistrinu mora, ali i svježu morsku ribu, rakove, školjke i kvalitetno vino, a cijene, kako napominje, odgovaraju vrijednosti dobivanoga.
Dubrovnik je opisan kao "grad iz bajke" koji mami na razmišljanje o kupnji stana s ljupkim balkonom poviše neke od gradskih uličica, ispunjenih ugodnom glazbom iz brojnih jazz caffea. Preporučujući Dalmaciju posebno nautičarima, Carol Thatcher zaključuje da je riječ o obali koja je pravi izazov svima onima koji traže nešto novo i drukčije.

O. GUSTIN
   
Hotel "Excelsior" i "Pucić Palace" dvije su hotelske kuće koje britanska novinarka preporučuje svima onima koji se odluče doći u Dubrovnik, a boutique "Gharani Štrok" je, kako navodi, pravo mjesto za šoping.
Jet-seterima se savjetuje da do Dubrovnika putuju iznajmljenim zrakoplovima iz Venecije, ili pak jahtama kojima se iz toga talijanskoga grada do hrvatske obale stiže za samo tri i pol sata.
 
Još u rubrici:
 


POGLAVARSTVO DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE
O RADU KOORDINACIJE ZA LJUDSKA PRAVA
Žalbe zbog otkaza, presuda, uznemiravanja...


ZDRAVKO OBRADOVIĆ O PROZIVKAMA METKOVIĆKOGA
GRADONAČELNIKA STIPE GABRIĆA
Gradonačelnikov gnjev promašio metu!


SJEDNICA POGLAVARSTVA GRADA DUBROVNIKA
O PRIPREMAMA ZA PREDSTOJEĆU SEZONU
Plan bez konkretnih programa


DUBROVNIK DANAS

 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/5