Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
utorak, 21.1.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  županija
split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  stella
automoto
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 3 od 3

ZENICA: TRIBINA O KAMPU POGORELICA

Obuku su provodili i Iranci i Amerikanci

ZENICA — Kamp Pogorelica je nastao 1994. godine u suglasnosti inozemnih obavještajnih službi, a instruktori su bili Iranci. To su svi znali u BiH, a sve što je pronađeno u ostacima kampa može biti pogrešno prokomentirano, ako se to uistinu želi.
Ovo je uz ostalo kazao prof. Dževad Termiz, jedan od potpisnika pisma bošnjačkih intelektualaca upućenog Vrhovnom sudu Federacije BiH o slučaju Pogorelica, na javnoj tribini održanoj krajem vikenda u Zenici koju je organizirala studentska udruga Šahwa.
Na primjereno posjećenoj tribini, uglavnom je govoreno o aktualnoj situaciji nakon uhićenja odnosno puštanja na slobodu osumnjičenih za terorizam Bakira Alispahića, Irfana Ljevakovića, Envera Mujezinovića, Edhema Veladžića te Ejuba Ikića. Za ovu "aferu" jedan od sudionika na tribini prof. Ibrahim Bušatlija je uz "egzekutore" optužio čelne dužnosnike upravo ovih dana zamijenjene vlasti.
— Pet godina se o ovome šutjelo, a onda kada je to bilo popularno, htjelo se kazati "u Bosni je bilo terorista i mi smo ih raskrinkali". Ključni akteri te sramotne igre bili su Zlatko Lagumdžija i Munir Alibabić, kategoričan je prof. Bušatlija.
On je na studentskoj tribini u Zenici istaknuo da mu se nakon objavljivanja pisma bošnjačkih intelektualaca javilo mnoštvo kolega profesora sa željom da im se pridruži.
— Znamo da na ovaj način našu karijeru pravimo upitnom, međutim, netko je mogao javno reći da je tzv. slučaj Pogorelica prevara jer naši momci su legalno obučavani u ovom kampu, ali i u Iranu, Turskoj i SAD. Zato tvrdim da je u ovom slučaju sve montirano i u stilu ranijih komunističkih montaža, istaknuo je na tribini Šahwe u slučaj u Pogorelica prof. Ibrahim Bušatlija.

Ivica MILEŠIĆ
 
Još u rubrici:
 


SPLIT I MOSTAR PROTOKOLOM POTVRDILI ODLUKU O SURADNJI
I PRIJATELJSTVU
Hercegovina i Dalmacija -
dvije pobratimske regije


OBRAČUN KRIMINALNIH SKUPINA U AHMIĆIMA
Povratnika pretukli zbog ukradene robe?


 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 3/3