Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
petak, 3.1.2003.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  tribina
more
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 4 od 5

VLASNIČKI LISTOVI USPORAVAJU UPIS (2)

Izvadci iz katastra odmah se dobivaju

Pročelnik Drago Butorac, dipl. ing. geod.

U skladu s odredbom čl. 31. st. 1. i 2. Zakona o javnom priopćavanju ("N.N." 83/96...) molimo objaviti ispravak u vezi s informacijom koju ste objavili u vašem listu od 16. prosinca 2002. godine, a odnosi se na upis u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.
U članku koji ima naslov "Vlasnički listovi usporavaju upis" navodite da su prema obrazloženju Ministarstva poljoprivrede i šumarstva razlozi slabom interesu za upis u rečeni Upisnik uobičajene teškoće oko pribavljanja potrebne dokumentacije, posebice iz katastra zemljišta, posjedovnih listova i dr.
Obrazložiti slab interes teškoćama oko pribavljanja izvadaka iz katastra zemljišta je blago rečeno nepoznavanje problematike o kojoj se piše. Da je autor teksta prije pisanja članka u Područnom uredu za katastar Split provjerio na koji način se izdaju izvadci iz katastra zemljišta, ne samo za ovu prigodu tj. za potrebe upisa u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, znao bi da se u katastarskoj službi ne mogu tražiti razlozi slabog interesa za upis u spomenuti Upisnik.
Naime, u Područnom uredu za katastar Split, koji sa svojim Ispostavama pokriva Splitsko-dalmatinsku županiju, izvadci iz katastra zemljišta izdaju se kompjutorski, odnosno kada stranka zatraži ove izvatke, odmah ih i dobije.
Inače, čitateljima vašeg lista radi pravilne informacije, zaključno s 13. prosinca 2002. godine u Područnom uredu za katastar Split, zaprimljeno je ukupno 1145 zahtjeva u vezi s upisom u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, i isto toliko tj. 1145 izvadaka odmah je i izdano.
Zapitajmo se zbog čega osobe koje su ishodile od katastarskih službi isprave potrebne za upis u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava ne podnose nekoj drugoj državnoj službi zahtjev za upis.
Zacijelo za takvo postupanje stranaka ne bi trebalo tražiti razlog u radu katastarskih službi. Možda je razlog do kojeg se mogu podnositi zahtjevi za upis (31. siječnja 2003.), a možda i u samom zahtjevu u koji treba unijeti velik broj podataka.

 
Još u rubrici:
 


JA TAKO MISLIM
Manolić je opet u pravu


SRAMOTNA PRESUDA KOJA POKAZUJE DA SE SVE MOŽE KUPITI (2)
Sud nije nečasno postupio


SRAMOTNA PRESUDA KOJA POKAZUJE DA SE NOVCEM SVE MOŽE KUPITI (3)
Povrijeđen je ugled suda


PISMO UREDNIKU
Neka El Shatt miruje


 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 4/5