Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
subota, 21.12.2002.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  sd magazin
pomet
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 3 od 4

KNINSKI TRAVAR PERO ANTIČEVIĆ PREDSTAVLJA SVOJE PROIZVODE U CIJELOJ HRVATSKOJ

Tajna uspjeha u obiteljskoj recepturi

Antičević je jedini proizvođač zelenog meda u Hrvatskoj, a njegov je proizvod registriran na Zavodu za javno zdravstvo

Poznati kninski travar Pero Antičević predstavio se nedavno u Zagrebu na obljetnici "Altera" - časopisa za zdrav život i alternativu, čiji je suradnik od prvoga broja. Na proslavi "Altera", u kojemu Antičević uređuje rubriku "Sve o bilju" i daje besplatne savjete, održao je predavanje o ljekovitom bilju i pomoći pri ozdravljenju, te prezentirao neke svoje proizvode. Ova prezentacija naišla je na vrlo dobru reakciju kod ljudi. Antičević kaže da su njegovi proizvodi rezultat duge obiteljske tradicije.
Travar Pero Antičević sa sinom- Svi proizvodi su isključivo na bazi čistih ljekovitih trava koje rastu daleko od urbanog prostora. Sušene su na primjeren način, ovisno o kojem se dijelu trave radi. Koristim recepte koji su stoljećima među narodom provjereni da pomažu u liječenju raznih bolesti. Od svakog oboljelog tražim liječničku dijagnozu, nakon čega određujem svoju - kaže Antičević.
U proizvodnji svojih pripravaka osim ljekovitog bilja koristi i pčelinje proizvode, što je rezultiralo nastajanjem njegova originalnog proizvoda - zelenog meda. Antičević je jedini proizvođač zelenog meda u Hrvatskoj, a njegov je proizvod registriran na Zavodu za javno zdravstvo - odjelu za ispitivanje prehrane u Splitu. - Zeleni med povećava imunitet organizma, a pomaže kod liječenja bronhitisa, astme, tuberkuloze pluća, smiruje živce, sanira čireve - kaže Pero Antičević.
Proizvodi se od visokokvalitetnog meda obogaćenog sa koprivom, mentom, stolisnikom i još jednim tajnim sastojkom.
- Ovaj posao radim iz ljubavi i uvijek kažem Bože pomozi svakom tko dođe do ovih proizvoda. Mislim da je u tome najveća moć ovih proizvoda. Bitno je vjerovati u lijek koji se koristi i ustrajati u tome, jer inače nema uspjeha - kaže travar. O rezultatima njegovih lijekova svjedoče brojna pisma zahvale i telefonski pozivi koje neprestano prima iz cijele Hrvatske.
Dragutin Milić, 75-godišnji je umirovljenik rodom iz Slavonskog Broda koji Peri danas pomaže u poslu, a upoznali su se kad je došao travaru po pomoć.
- Operiran sam 1998. godine zbog problema mjehura i prostate. Doktorica iz Knina uputila me u šibensku bolnicu urologu, koji mi je propisao antibiotike. Upala mi nije prošla ni nakon brojnih tretmana antibioticima pa sam došao kod Pere, koji mi je dao čaj za upalu mokraćnih kanala i zeleni med - priča Dragutin. Nakon dva tjedna primijetio je poboljšanje, ali je nastavio uzimati čaj. Također Dragutin kaže da je imao problema s lijevim uhom na koje je dosta slabo čuo. Kapima od švedske grenčice Pero mu je i ovdje pomogao, pa se sluh poboljšao. Dragutin Milić kaže da mu Antičević nije lijekove naplatio pa on njemu sada pomaže kad je u gužvi.

Tekst i snimka Živana JURAS
   

Priznanja na sajmovima

Pero Antičević je član Izvršnog odbora Obrtničke komore Šibensko-kninske županije. Sa svojim obrtom za proizvodnju Api-herba sudjelovao je dosad na niz sajmova prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj. Na sajmu u Tisnome osvojio je 3. mjesto, a 1. mjesto pripalo mu je na sajmu u Obrovcu. Našu županiju kao jedini obrtnik predstavljao je na sajmovima u Gospiću, Križevcima, Poreču, Puli i Rijeci. Antičević kaže da ima sve više posla i nada se riješiti pitanje novog i većeg poslovnog prostora, gdje bi mogao zaposliti još jednog radnika. Trenutačno ima jednog zaposlenog - svoga sina, za kojega se nada da će naslijediti ovaj obiteljski posao.

 
Još u rubrici:
 


NOVOIZABRANI PREDSJEDNIK ANTE MIHIĆ PREDSTAVIO NOVO ČELNIŠTVO ŽUPANIJSKE OBRTNIČKE KOMORE
Na mlađima obrtništvo ostaje


MURTERINI OGORČENI ŽUPANIJSKIM PROSTORNIM PLANOM PRIJETE:
Priključit ćemo se Zadru!


ŠIBENIK DANAS

 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 3/4