Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
utorak, 6.8.2002.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  tribina
automoto
život na botune
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 2 od 6

VELIKA RIBARSKA FEŠTA IZA BIOKOVA

Noć srdela i friškine u Zagvozdu

Na gradelama se našlo više od 450 kg srdela i druge ribe   Snimio B. ĆOSIĆZagvozd, ispod kršnoga Biokova s njegove sjeverne strane, ovih je dana pravo istinsko središte kulturnih događanja u Imotskoj krajini. Glumac, Zagvožđanin Vedran Mlikota, uz potporu lokalnih vlasti, rekli bismo i svakoga svojeg sumještanina, učinio je Zagvozd destinacijom u kojoj se samo tijekom jedne večeri okupi po nekoliko tisuća poklonika kazališta, ali i dobre zabave. U subotu je tako predstava Ljubomira Kerekeša "Povratak ratnika", u izvođenju varaždinskog kazališta, ispred mjesnog doma okupila više od tisuću ljudi iz svih mjesta Imotske krajine, te mnogih mjesta uz jadransku obalu. I onda nakon toga novo iznenađenje u Zagvozdu.
U naselju Bunje u jednom prirodnom docu uz baklje, vatromet, pjesmu i šalu Zagvožđani su organizirali pravu ribarsku noć. Zamislite, ribarska noć sa sjeverne strane Biokova! I to kakva ribarska noć, s gradelama punih mnogih vrsta ribe, domaćim vinom, pivom. U prirodnom, lijepo uređenom bunaru usred doca, gumeni čamac, suncobran baš kao, recimo, na rivi u Makarskoj. Stoga i nije čudo da su na zagvoškoj Ribarskoj noći bile stotine Breljana, Baškovođana i Makarana. I kako nam reče jedan Makaranin, "bolje vlaji ovo organiziraju od nas". I U naselju Bunje Zagvožđani su priredili pravu ribarsku noć
doista, kapa dolje Zagvožđanima, Vedranu Mlikoti, Bošku Dediću, Marku Čaglju, te svakom mještaninu Zagvozda. Citirat ćemo, primjerice, samo glumicu Sunčanu Zeleniku-Konjević, koja je nakon organiziranog raftinga po Cetini u organizaciji udruge Glumci u Zagvozdu, te nakon predstave i Ribarske noći izjavila da u svom životu ništa ljepše nije doživjela. "Kada se tome pridoda", veli Sunčana, "ljubaznost i neposrednost ljudi, mislim da je Zagvozd zaslužio epitet najljudskijeg mjesta u Hrvatskoj."

B. ĆOSIĆ
 
Još u rubrici:
 


U ORGANIZACIJI VIŠKE UDRUGE LAVURAT ZA POJA
U SKLOPU KULTURNOG LJETA
Morska fešta u špilji na Ravniku


U POVODU 100. OBLJETNICE KNINSKE LOVAČKE UDRUGE "DINARA"
Đuro Dečak predao lovcima dom na Dinari


U SELCIMA NA DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI
Otkriveno brončano poprsje dr. Tuđmanu


U CIJELOM CETINSKOME KRAJU
Hodočašća Gospi Sinjskoj


U BIORINAMA, NA 6. GANGA FESTU, U SLAVU GOSPE OD ANĐELA
Festival gange, rere i ojkanja


 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 2/6