Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 20.6.2002.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  televizija
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 5 od 6

MINISTAR VLAHUŠIĆ ODBIO ZAMOLBU RAVNATELJSTVA KLINIČKE BOLNICE

Dr. Banović mora u mirovinu

Istaknuti splitski ginekolog odlazi u mirovinu jer slavi 65. rođendan, a ministar zdravstva smatra da KB može i bez njega - U mirovini uskoro i doktori Barle, Barišić, Bačić, Petrović, Tomaš i Petric

Prof. dr. Ivo Banović, koji se na čelu Klinike za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice Split nalazi od 1987. godine, 27. lipnja odlazi u mirovinu. Istaknuti splitski ginekolog tada, naime, navršava 65 godina života, a dr. Andro Vlahušić, ministar zdravstva, nije uvažio zamolbu Ravnateljstva Kliničke bolnice za produljenjem njegova radnog odnosa.
Prof. dr. Ivo Banović   Snimio Jadran BABIĆ- Naputak je ministarstva da svi liječnici nakon 65. rođendana odu u mirovinu, ali je ostavljena mogućnost da se mirovina odgodi ako za to postoji opravdana potreba. Budući da je dr. Banović ujedno i profesor na splitskom Medicinskom fakultetu te predsjednik Povjerenstva za izbor projekta za novu Ginekološku kliniku, tražili smo da mu se produži radni odnos, ali je ministarstvo odbilo dati suglasnost - objašnjava Miro Krnić, pomoćnik ravnatelja za opće, pravne i tehničke poslove.
Zbog umirovljenja šefa splitske Ginekologije, ravnatelj dr. Dinko Mirić će za nekoliko dana imenovati v.d. predstojnika Klinike, koji će tu dužnost obnašati do raspisivanja natječaja. Neslužbeno doznajemo kako će na to mjesto biti postavljen dr. Ivica Tadin.
Koncem lipnja bolnicu, nakon navršenih 65 godina, također napuštaju dr. Jani Barle s Klinike za kirurgiju, zatim dr. Aljoša Barišić s Ginekološke klinike, dr. Antun Bačić s Odjela za anesteziju i intenzivno liječenje, te dr. Bogdan Petrović s Klinike za unutarnje bolesti. U svibnju je u mirovinu otišao dr. Mladen Filipović s Kožnog odjela, a u travnju, kao što smo već objavili, dr. Livio Balarin, predstojnik Klinike za dječje bolesti. U kolovozu umirovljenje očekuje dr. Antu Tomaša s Neurologije, a u tome mjesecu 65. rođendan slavi i dr. Stjepan Petric s Odjela za bolesti uha, grla i nosa, za kojeg je Ravnateljstvo, zbog potreba struke, također tražilo produljenje radnog odnosa, ali odgovor iz ministarstva još nije stigao.
Prema Krnićevim riječima, sljedeće bi godine u mirovinu trebalo otići još šestero liječnika, 2004. godine desetero, a 2005. daljnjih šestero. Kako bi se izbjegao nedostatak specijalista, napominje Krnić, bolnica će zahtjevima za specijalizacijama, koje upućuje ministarstvu, pratiti umirovljenje tih liječnika.

Divna ZENIĆ

 

JOŠ JEDAN DAN S TEMPERATUROM VIŠOM OD 30 STUPNJEVA CELZIJUSA

Užareni lipanj omamio Splićane

Sinoptičari, koji tvrde da sadašnje vrućine i nisu nešto neobično, i za sljedeće dane najavljuju živu visoko u termometru

Poput Meksikanaca za vrijeme popodnevne sieste, Splićani su veći dio proteklog dana proveli u hladovini svojih kuća i stanova, pokušavajući se spasiti od užarenog lipanjskog sunca i visoke temperature zraka koja je u 14 sati dosegnula 32 Celzijeva stupnja. Iako je vlažnost zraka bila relativno niska, samo 35 posto, osjećaj teškog, sparnog vremena dodatno je potencirao visok tlak zraka. Optimisti, koji su bijegom od usijanog asfalta potražili osvježenje na gradskim plažama nisu se mogli baš previše usrećiti u lipanjskoj banjadi, jer se more već ugrijalo na 23 stupnja.
Premda ulični prognozeri već pričaju o ekstremnom zatopljenju, stručnjaci iz Državnog hidrometeorološkog zavoda kažu da pojava iznimno visokih temperatura zraka u ovom dijelu godine nije rijetkost. Naime, prethodnih godina vrućine su nas znale zateći već potkraj svibnja, o kojem se često govori kao o proljetnom mjesecu.
Na žalost mnogih koji očekuju prirodno rashlađivanje u vidu nešto dužeg kišnog razdoblja, osvježenje nije na vidiku, jer sinoptičari za nekoliko predstojećih dana predviđaju nastavak sunčanog i vrućeg vremena s temperaturama iznad 30 Celzijevih stupnjeva.

G. ZUBČIĆ
 
Još u rubrici:
 


SVE OTVORENIJI I OŠTRIJI SUKOB IZMEĐU GRADSKOGA I ŽUPANIJSKOG HDZ-A
Sanaderovci smjenjuju župana Lukšića


JADRANTEKSTILOVA ROBNA KUĆA PRODANA NA DRUGOJ SUDSKOJ DRAŽBI
Kerum kupio Standu, otvaranje do Božića


TIBETSKI POGLAVAR I SVJETSKI UGLEDNIK 6. I 7. SRPNJA U NAŠEMU GRADU
Dalaj-lama moli u katedrali sv. Duje


NASTAVLJENO RUŠENJE BESPRAVNE TROKATNICE UZ KAŠTELANSKU MAGISTRALU
Od Tešijina zdanja hrpa betona


SPLIT DANAS

 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 5/6