Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
utorak, 4.6.2002.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  automoto
život na botune
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
prometni vodič
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 4 od 9

PITANJE BEZ ODGOVORA - ROBERT PROSINEČKI:

Smijenjen sam bez obrazloženja!

Zašto je smijenjen Robert Prosinečki. Jest da je bio jedan od slabijih jer je cijela momčad bila u svom slabijem izdanju, ali sigurno je bilo i lošijih od Prosinečkog. On je, međutim, bio naš jedini igrač koji bi nešto mogao odigrati prije nego Bokšić ili eventualno Šuker dođu do lopte, to jest šanse. O tome zašto je smijenjen nije bilo pravog odgovora. Ni Mirko Jozić nije dao novinarima pravi odgovor na to pitanje. Ivan Katalinić nije bio mnogo skloniji analizi igre Prosinečkog ali je ipak potvrdio da je u manevru samo od njega bilo nekakve namjere prema nadigravanju i da je u tome bio usamljen. Katalinić je dodao još i to da se Prosinečkog obično mijenja zbog nedovoljnog trčanja ali da to treba upitati Jozića da bi se dobilo egzaktan odgovor.
Robert Prosinečki je i sam bio razočaran svojom smjenom:
Zašto smo izgubili... Ima tu razloga... Ima ih više, treba stati i analizirati. Jedno je sigurno, izgubili smo zbog dosuđenog jedanaesterca. Je li bio, ja mislim da jest, tu nema spora, ali je pitanje je li bilo razloga baš za crveni karton, možda je Živković mogao proći i sa žutim. Zašto sam smijenjen? Ne, ne znam.
Pa što vam je rekao Jozić?
Ništa. Nisam dobio neki poseban odgovor. Smijenjen sam bez obrazloženja. A Meksiko je bio bolji, kaj mogu drugo reć. Bili su puno bolji. Nisu nam uopće dali loptu, nismo mogli doć do bilo kakve igre. A o taktičkim zamislima trenera morate pitati njega, sad više ne znam kaj bi drugo rekel, nerviram se, žao mi je, idemo igrat drugu utakmicu...

Mario GARBER
   

Alen Bokšić: Uzmeš li loptu imaš moćBokšić: Razočaran si kad si bolji ...

Alen Bokšić: Ja mislim da smo bili izjednačeni, možda ne toliko u posjedu lopte, ali u šansama svakako. Mi svoje dvije-tri povoljne pozicije nismo iskoristili, njima se dogodio jedanaesterac. Razočaran? Znate, razočaran si kad si bolji, a ne uspiješ realizirati svoju bolju igru, kad igraš puno bolje, a ništa. Ovako... Taktika? Uvijek igramo istom taktikom i što bih vam sad trebao reći, nije presudila taktika, jer smo se takvom taktikom i plasirali na Svjetsko prvenstvo. Zna se što presuđuje, uzmeš li loptu, imaš li moć, hoću reći nije bila neka nova igra pa da se ne znam što promijenilo. Pričekajmo druge rezultate u našoj skupini, krenuli smo loše, ali odigrajmo ovo do kraja pošteno, pa ćemo na kraju sve vidjeti.

   

Jarni: Pričekajmo susret Ekvadora i Meksika,
ovo nije bio naš dan

Robert Jarni: Vrlo nervozna utakmica u kojoj smo i jedni i drugi dali sve što smo imali. Izgubili smo dvoboj na sredini terena gdje se naši nisu mogli nametnuti. Onda primiš gol iz jedanaesterca i ostaneš s igračem manje, baš scenarij koji te veže da kreneš po izjednačenje. Nemojmo prerano suditi, iznenađenja su moguća, pričekajmo utakmicu Ekvadora i Meksika, ovo nije bio naš dan, a mi sigurno možemo bolje.

   

Miroslav Blažević:
Jedna od najslabijih utakmica u povijesti

Ćiro Blažević: Ovo je nažalost jedna od najslabijih utakmica hrvatske reprezentacije u njenoj povijesti. Mi smo dobro poznavali momčad Meksika, ali pokazalo se, slabo smo znali našu reprezentaciju. Na temelju toga bio sam kategoričan da ćemo pobijediti Meksikance. Kada smo s deset igrača preuzeli inicijativu, sasvim smo dominirali. Zašto nismo tako krenuli otpočetka?

   

Marković: Izgubili smo bitku, ali ne i rat

Vlatko Marković: Po prvi puta otkako sam predsjednik HNS-a spustio sam se u svlačionicu i kazao igračima kako smo izgubili bitku, ali rat još nije gotov. Sjećam se svog iskustva iz Čilea ’62. Isto smo izgubili prvu utakmicu, ali smo nakon toga došli do polufinala. Što znači vaditi se na Italiji? Ne igramo mi protiv Talijanske lige nego reprezentacije. Mislim da više ne možemo odigrati tako loše. Ali ne bih analizirao igru, nisam to nikada radio otkako sam predsjednik.

 

Prilog Slobodne Dalmacije

Još u rubrici:
 


RAŠOMON UTAKMICE
Jozićeva promašena ideologija


ZEMLJA IZLAZEĆEG BALUNA - POVRATAK ĆIRE I GRABOVCA
PO SMJENE U JAPAN!


RIJEČ IZBORNIKA
Jozić: Stalno su nam bježali


VELIKA NOGOMETNA IMENA SPECIJALNI KOMENTATORI SLOBODNE
OVOGA SAM SE I PLAŠIO


MONDIALSKA POŠTA
Tri dana jahanja


MALI EKRAN VELIKA TUGA:
KAKO SU SPLIĆANI U CENTRU GRADA PRATILI UTAKMICU
Žalit ćemo mi za pederom Ćirom!


NBA: SACRAMENTO PAO U SVOJOJ DVORANI
LAKERSI BRANE TITULU!


TENIS
Kiša vratila Agassija


 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 4/9